05 / 05 / 2024

Derince Limanını kim aldı

Derince Limanını kim aldı

Geçen yıl Özelleştirme Yüksek Kurulu'nca ihaleye çıkarılan TCDD Genel Müdürlüğü'ne ait Derince Limanı, 543 milyon ABD dolar olan özelleştirme bedelinin bir yıl gecikmeyle peşin olarak ödenmesiyle, 39 yıllığına Safi Holding'in oldu.

Safi Port Derince Limanı ÇED toplantısı 23 Ağustos'ta!

Kocaeli Derince Limanın işletme hakkını kazanan Safi Port, Derince Limanında yapacağı genişletme çalışması için 23 Ağustos Salı günü Derince Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde ÇED toplantısı yapılacak.

Derince Limanı 350 milyon dolarlık dev yatırımla büyüyecek!

GİRESUN’dan 1960’larda İstanbul’a göç eden Safi ailesi, işletme hakkını geçen yıl aldığı Derince Limanı’nı da 350 milyon dolarlık dev yatırımla 4 ila 6 kat büyütecek.

Safi Holding'in Derince Limanı açıklaması!

Danıştay‘ın yürütmeyi durdurma kararı verdiği Derince Limanı ile ilgili Safi Holding’den açıklama geldi. Yapılan açıklamada kararın yatırımlara engel teşkil edecek bir karar olmadığını vurgulandı.

Kocaeli Derince Limanı'nda imar planı değişikliği durduruldu!

DANIŞTAY 6. Dairesi, 543 milyon dolara ihale edilen Kocaeli Derince Limanı’nın imar planı değişikliklerinin yürütmesini oybirliğiyle durdurdu. Peki imar planı değişikliği neden durduruldu?

Derince Limanı genişletme projesi protesto edildi!

CHP'liler, Derince Limanı'na yapılması planlanan dolgu ve genişletme projesini protesto etmek adına bir basın açıklaması yaptı. Tahsin Tarhan, "İlla bu projeyi yapacağız diyorsanız referanduma giderek bunu Derince halkına sormalısınız" dedi.

Haydar Akar'dan Derince Limanı açıklaması!

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar Derince Limanı hakkında düzenlediği basın toplantısında “ Derinceliler kendi problemine sahip çıkmıyor” dedi ve Cerratepe olayını örnek göstererek Derincelilerin sesinin yükselmesi gerektiğini vurguladı.

Derince Limanı'na 1 milyar dolarlık yatırım yapılacak!

350 milyon dolar ilave yatırım şartı ile Derince Limanı’nı 39 yıllığına kiralayan ve yaklaşık 1 yıldır işleten Safi Holding yetkilileri, düzenlenen basın toplantısında limana 1 milyar dolar yatırım yapılacağını belirtti.

Derince Limanı'na yapılacak dolgu projesine ÇED gerekli değildir kararı!

Kocaeli'nin Derince İlçesi'ndeki Derince Limanı 39 yıllığına Safi Holding'e kiralanarak Safi Port adını alırken, Kocaeli Valiliği limana 400 bin metrekare dolgu yapılması için hazırlanan proje için 'ÇED gerekli değildir' kararı verdi.

İnebolu Limanı'nın özelleştirilmesi ihalesi 27 Kasım'da!

İnebolu Limanı'nın "49 yıl süre ile işletme hakkının verilmesi" suretiyle özelleştirilmesi ihalesi için son teklif verme tarihi 27 Kasım olarak belirlendi.

Kira bedeli tespit davasını kim açar?

Kira bedeli tespit davası, yenilenen kira döneminde uygulanacak kira bedeli için açılıyor. Bu dava her zaman açılabilir. Ancak davanın belli koşullarda açılması gerekiyor. Peki, kira bedeli tespit davasını kim açar?

Kira bedeli tespit davası harcını kim öder?

Kira bedelinin belirlenmesine ilişkin dava her zaman açılabiliyor. Kira bedeli tespit davası bir dilekçe ile açılıyor. Davada bazı masraflar doğuyor. Peki, kira bedeli tespit davası harcını kim öder?

Emlak alım satım harcını kim öder?

Tapu dairesinde yapılan emlak alım satım işlemleri, alıcı ve satıcının yapacağı müracaat üzerine gerçekleşiyor. Peki, emlak alım satım harcı ne kadar? Emlak alım satım harcını kim öder?

İnebolu Limanı’nın ihalesi iptal edildi!

İnebolu Limanı’nın 49 yıllığına işletme hakkının devrini de kapsayan ADÜAŞ’ın özelleştirme ihalesinde, teklifte bulunan üç firmanın teklifleri değerlendirmeye alınırken ,ihalenin ise iptal olduğu öğrenildi.

Derince Limanını kim aldı Haberi

Derince Limanını kim aldı

TÜRKİYE'nin en büyük limanlarından biri olmasına rağmen yıllardır verimli işletilemeyen, geçen yıl Özelleştirme Yüksek Kurulu'nca ihaleye çıkarılan TCDD Genel Müdürlüğü'ne ait Derince Limanı, 543 milyon ABD dolar olan özelleştirme bedelinin bir yıl gecikmeyle peşin olarak ödenmesiyle, 39 yıllığına Safi Holding'in oldu.


Özelleştirme kararı alındıktan sonra birçok protesto gösterileri yapılan Derince Limanı'nın 39 yıl işletme hakkı için 2014 yılı Ocak ayınca açılan ihaleyi Safi Holding kazandı. Bir yıl önce gerçekleştirilen bu ihalenin ardından, 543 milyon dolar olan ihale bedeli, uzun süre ödenmeyince devir gerçekleşmedi. 


Bugün Safi Holding'den yapılan açıklamada Safi Holding bünyesinde yer alan Safi Derince Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş.'nin 25 Şubat Çarşamba günü 543 milyon doları T.C. Başbakanlık Özelleştirme Başkanlığı’na peşin ödeme yaparak limanı teslim aldığı duyuruldu. Derince Limanı'nı 39 yıl...