29 / 04 / 2024

Derince sit

Derince sit

İç Kale ve Çevresi Kentsel III. Derece Arkeolojik Sit Alanı ile II. Derece Doğal Sit Alanı Koruma Amaçlı İmar Planı İlave ve Revizyon çalışmalarının tamamlandığı öğrenildi

Derince'de sit alanı çalışmaları tamamlandı!

İç Kale ve Çevresi Kentsel III. Derece Arkeolojik Sit Alanı ile II. Derece Doğal Sit Alanı Koruma Amaçlı İmar Planı İlave ve Revizyon çalışmalarının tamamlandığı öğrenildi

Kentsel arkeolojik sit nedir?

Arkeolojik sit alanları; 1. derece arkeolojik sit, 2. derece arkeolojik sit, 3. derece arkeolojik sit ve kentsel arkeolojik sitler olmak üzere dört farklı kategoriye ayrılıyor. Peki kentsel arkeolojik sit nedir?

3. derece arkeolojik sit nedir?

İnsanlığın varoluşundan günümüze kadar ulaşan dönemin sosyal, ekonomik ve kültürel özelliklerini yansıtan her türlü kültür varlığının yer aldığı yerleşmeler ve alanlara Arkeolojik sit alanı deniyor. Peki, 3. derece arkeolojik sit nedir?

2. derece arkeolojik sit nedir?

Arkeolojik sit alanları 1. derece arkeolojik sit, 2. derece arkeolojik sit, 3. derece arkeolojik sit ve kentsel arkeolojik sit alanları olmak üzere dört farklı kategoriye ayrılıyor. Peki 2. derece arkeolojik sit nedir?

1. derece arkeolojik sit nedir?

Arkeolojik sit alanları; 1. derece arkeolojik sit, 2. derece arkeolojik sit, 3. derece arkeolojik sit ve kentsel arkeolojik sitler olmak üzere dört farklı kategoriye ayrılıyor. Peki 1. derece arkeolojik sit nedir?

İllere göre sit alanları istatistiği!

Sit alanları; Jeolojik devirlerle, tarih öncesi ve tarihi devirlere ait olup, ender bulunmaları nedeniyle korunması gerekli alanlara deniyor. Peki, Türkiye'de hangi ilde kaç sit var? İşte illere göre sit alanları istatistiği..

Doğal sit alanı tespiti!

Doğal sit alanları, ender bulunmaları nedeniyle olağanüstü özelliklere sahip yer üstünde, yeraltında bulunan korunması gerekli alanlara deniyor. Peki doğal sit alanı nasıl tespit edilir? İşte doğal sit alanı tespiti..

Hakan Safi: Derince Limanı projesini en kısa zamanda açıklayacağız!

Safi Katı Yakıt Sanayi ve Ticaret AŞ adına açıklamalarda bulunan Safi Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Safi, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollarına (TCDD) ait Derince'ye yakışır şekilde bir liman yapacaklarını söyledi.

Derince Limanı'na 543 milyon dolarlık teklif!

Derince Limanı'nın 39 yıl süreyle "işletme hakkının verilmesi" yöntemi ile özelleştirme ihalesinde en yüksek teklifi, 543 milyon dolarla Safi Katı Yakıt Sanayi ve Ticaret AŞ verdi.

Derince Limanı'na 543 milyon dolarlık teklif!

Derince Limanı’nın 39 yıl süreyle "işletme hakkının verilmesi" yöntemi ile özelleştirme ihalesinde en yüksek teklif, 543 milyon dolarla Safi Katı Yakıt Sanayi ve Ticaret AŞ tarafından verildi.

Derince Limanı ihalesini Safi Katı Yakıt kazandı!

Derince Limanı özelleştirme ihalesinin nihai pazarlık görüşmeleri bugün saat 14.30'da gerçekleşti. İhalede kazanan gayrimenkul sektöründe de yer alan Safi Holding bünyesindeki Safi Katı Yakıt oldu...

Derince Limanı özelleştirme ihalesi 543 milyon dolarla Safi Katı Yakıt'ın!

Derince Limanı özelleştirme ihalesinin nihai pazarlık görüşmeleri bugün saat 14.30'da gerçekleşti. İhalede kazanan gayrimenkul sektöründe de yer alan Safi Holding bünyesindeki Safi Katı Yakıt oldu...

Derince Limanı özelleştirme ihalesinde nihai pazarlık görüşmeleri bugün saat 14.30'da!

Derince Limanı'nda 39 yıl süreyle işletme hakkının verilmesi yöntemi ile özelleştirme ihalesinde nihai pazarlık görüşmeleri bugün saat 14.30'da başlayacak... Teklifler için son gün 28 Mayıs olarak belirlenmişti...

Derince sit Haberi

Derince sit

İzmit'te Hacıhasan, Veliahmet, Akçakoca, Kozluk ve Kemalpaşa Mahallelerinin bir bölümünü kapsayan İç Kale ve Çevresi Kentsel III. Derece Arkeolojik Sit Alanı ile II. Derece Doğal Sit Alanı Koruma Amaçlı İmar Planı İlave ve Revizyon çalışmalarının tamamlandığı öğrenildi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından bölge sakinlerine planlar hakkında bilgi verildi. 

İzmit'te Hacıhasan, Veliahmet, Akçakoca, Kozluk ve Kemalpaşa Mahallelerinin bir bölümünü kapsayan İç Kale ve Çevresi Kentsel III. Derece Arkeolojik Sit Alanı ile II. 

Derece Doğal Sit Alanı Koruma Amaçlı İmar Planı İlave ve Revizyon çalışmalarının tamamlandığı öğrenildi. 

Çalışmaların tamamlanmasının ardından bölge sakinlerine planlar hakkında bilgi verildi. Belsa 9. Katta düzenlenen bilgilendirme toplantısına İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Ednan Pala, İmar ve Şehircilik Müdürü Reyhan Erbayrak, Belediyenin teknik personeliyle bölge sakinleri ve muhtarlar katıldı. 

Yetkililer, 2012 yılında başlayan çalışmalarla...