03 / 05 / 2024

deriner ekonomi katkı

deriner ekonomi katkı

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünce inşa edilen, Türkiye'nin en yüksek barajı olan Deriner ve hidroelektrik santral (HES) tesisleri, ekonomiye bir yılda 500 milyon katkı sağladı.

Eminevim'den güçlü ekonomi için 2023 hedeflerine destek!

Dünyanın ilk 10 ekonomisinden biri olma misyonu çerçevesinde gerçekleştirilen “2. Türkiye 2023 Zirvesi” İstanbul’da yapıldı. Tasarrufa dayalı faizsiz sistemle Türkiye ekonomisine senede 5 milyar lira katkı veren Eminevim, güçlü ekonomi için destek verdi.

Nobel Ekonomi Ödülü'nü üç ekonomist kazandı!

2019 Nobel Ekonomi Ödülü'nün sahipleri küresel yoksulluğu azaltılmasına yönelik katkılarından dolayı Abhijit Banerjee, Esther Duflo ve Michael Kremer oldu.

Deriner ve HES tesislerinden ekonomiye 500 milyon katkı!

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünce inşa edilen, Türkiye'nin en yüksek barajı olan Deriner ve hidroelektrik santral (HES) tesisleri, ekonomiye bir yılda 500 milyon katkı sağladı.

5. Uludağ Ekonomi Zirvesi Nef moderatörlüğünde gerçekleşti!

Uludağ Ekonomi Zirvesi'nin beşincisi 25-26 Mart tarihlerinde Bursa’da gerçekleşti. Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur moderatörlüğünde gerçekleştirilen oturumda, topluma sağlanan katkının nasıl sürdürülebilir kılınacağı sorusunun cevabı arandı.

Deriner Barajı’nda elektrik üretimi 2 milyar KW’yi geçti!

Deriner Barajı’nda yıllık 2 milyar KW’yi geçen elektrik üretimiyle milli ekonomiye 460 milyon TL'lik katkıda bulundu.

Mustafa Demir Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde yatırım çağrısı yaptı!

Uludağ Ekonomi Zirvesi'ne, Google Ideas Şirketi'nin CEO'su Jared Cohen'e ev sahipliği yaparak katkıda bulunan Fatih Belediyesi, iş dünyasını bölgenin yatırım fırsatlarıyla ilgili bilgilendirdi.

Deriner Barajı ekonomiye 460 milyon lira katkı sağladı!

Elektrik üretimi 2 milyar kilovatsaati geçen Deriner Barajı, ekonomiye yaklaşık 460 milyon lira katkı sağladı. 249 metre gövde yüksekliğindeki barajın santral bölümü 4 üniteden oluşuyor.

Türkiye-Cibuti arasında Özel Ekonomi Bölgesi anlaşması imzaladı!

Türkiye, Doğu Afrika'nın giriş kapısı Cibuti'yle Özel Ekonomi Bölgesi anlaşması imzaladı. Bakan Zeybekci, "Türk işadamları kadar, Cibuti de kazanacak" dedi..

Bomonti Modern Palas Bomonti bölgesine katkıda bulunuyor!

BELÇİKA"nın şirketlerinden biri olan Extensa'nın Bomonti'de hayata geçirdiği projesi 'Bomonti Modern Palas', inşaat ve tasarım kalitesi ile mevcut kent dokusunun ve kültürünün bir uzantısı olan Bomonti bölgesinin değerlenmesine katkıda bulunuyor.

Nihat Zeybekçi Kartepe Ekonomi Zirvesi'ni değerlendirdi!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ile bir araya gelerek Kartepe Ekonomi Zirvesi ve inşaat sektörünün UR-GE kapsamına alınması konularını görüşen Başkan Özdağ ile beraberindeki heyet Ankara'dan takvimle döndü.

Yapı Tur İnşaat Manisa'da konut ihtiyacına katkı sağlayacak!

Ege Bölgesi'nde Manisa, İzmir ve Eski Foça üçgeninde inşaat ettiği konutlarla bölgede dikkati çeken Yapı Tur inşaat, Manisa'da hayata geçirdiği iki iddialı proje ile kentte konut ihtiyacına katkı yapacak.

Mehmet Turan Söylemez: İstanbul metro ile kazanacak!

10 milyar Euro’luk yatırım yapılması hedeflenen metroların, şehre enerji ve ekonomi anlamında büyük katkılar sağlayacağı bildirildi.İTÜ Raylı Sistemler Mühendisliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Turan Söylemez konu hakkında konuştu.

Osmancık'a organize sanayi kuruluyor!

AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Çorum Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Dr. Cahit Bağcı'nın yakından takip ettiği ve Osmancık ilçesinin gelişimine katkı sağlayacak organiza sanayi kuruluyor.

deriner ekonomi katkı Haberi

deriner ekonomi katkı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünce inşa edilen, Türkiye'nin en yüksek barajı olan Deriner ve hidroelektrik santral (HES) tesisleri, ekonomiye bir yılda 500 milyon katkı sağladı.






Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Çoruh Nehri üzerinde yer alan çift eğrilikli beton kemer baraj tipinde inşa edilen Deriner Barajı, 249 metre gövde yüksekliği ile Türkiye'nin en yüksek, kendi sınıfında ise dünyanın üçüncü en yüksek barajı olma özelliğini taşıyor.