28 / 04 / 2024

Dersaadet Tahvilat Borsası

Dersaadet Tahvilat Borsası

1866 Dersaadet Tahvilat Borsası kurulmuş, 1906 yılında Esham ve Tahvilat Borsası ismini alan borsa 1929 yılında Menkul Kıymetler ve Kambiyo Borsası adını almış. 1938 yılında borsa kapanarak Ankara merkezli çalışacakmış.

Dersaadet Gayrimenkul Organizasyon Eğitim Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dersaadet Gayrimenkul Organizasyon Eğitim Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Başakşehir’de 80 bin TL sermaye bedeli ile Fuat Yavaş tarafından kuruldu.

MSA Yapı İnşaat Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

MSA Yapı İnşaat Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Sinan Sunar tarafından 400 bin TL'lik sermaye ile 3 Aralık'ta Tuzla, Aydınlı Mahallesi, Dersaadet Caddesi'nde kuruldu.

1938 yılında İstanbul Menkul Kıymetler ve Kambiyo Borsası kapatılmış!

1866 Dersaadet Tahvilat Borsası kurulmuş, 1906 yılında Esham ve Tahvilat Borsası ismini alan borsa 1929 yılında Menkul Kıymetler ve Kambiyo Borsası adını almış. 1938 yılında borsa kapanarak Ankara merkezli çalışacakmış.

Tario İnşaat Yapı Taahhüt Emlak Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tario İnşaat Yapı Taahhüt Emlak Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Tarık Avarberk tarafından 150 bin TL'lik sermaye ile 13 Şubat'ta Tuzla, Aydınlı Mahallesi, Dersaadet Caddesi'nde kuruldu.

Dersaadet Konakları Kağıthane fiyatları 400 bin liradan başlıyor! Yeni proje!

Dersaadet Konakları Kağıthane fiyatları 400 bin liradan başlayarak değişiyor. Kağıthane Nurtepe'de yer alan Dersaadet Konakları projesinde 60 daire satılırken, diğer 60 dairenin kiralaması yapılacak...

Dersaadet Yapı Grup Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dersaadet Yapı Grup Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Ömer Turan, Aytekin Avcı tarafından 100 bin TL'lik sermaye ile 6 Mayıs'ta kuruldu

Dersaadet Tahvilat Borsası Haberi

Dersaadet Tahvilat Borsası

Borsanın kapatılması

Bu husustaki kararnameyi aynen yazıyoruz.


Ankara 19 (Telefonla) - İstanbul Menkul Kıymetler ve Kambiyo Borsası'nın kapatılması ve Ankara'da bir borsa açılması hakkında ki kararname bugünkü Resmi Gazete ile neşrolunmuştur. Kararnameyi aynen bildiriyorum:

Madde 1 - 1447 numaralı kanunun ikinci maddesi hükmüne istinaden 1 Nisan 1938 tarihinde Ankara'da bir Menkul Kıymetler ve Kambiyo Borsası açılmasına karar verilmiştir.


Madde 2 - Yine mezkur kanunun 55'inci maddesine müsteniden İstanbul Menkul Kıymetler ve Kambiyo Borsası'nın 3 sene müddetle kapatılmasına karar verilmiştir.


Madde 3 - İstanbul Menkul Kıymetler ve Kambiyo Borsası'nda asli aza olarak halen kayıtlı bulunan 18 acente Ankara Menkul Kıymetler ve Kambiyo Borsası'nda asil aza olarak çalışabilir.


Madde 4 - İşbu kararname neşri tarihinden mutebirdir. 


Akşam Gazetesi 20 Kanunusani (Ocak) 1938


Abdullah Kutalmış...