06 / 05 / 2024

dershane

dershane

Dershanelerin dönüşümünü içeren düzenleme 2014 Ocak ayında TBMM'de yasalaşacak; ancak dershaneler 2015 Eylül ayına kadar bugünkü faaliyetlerini sürdürebilecek. Dershanelere inşaattan enerji kullanımına kadar vergi indirimi geliyor...

Kavram'dan 30 yeni şube, 160 bin öğrenci planı!

Kavram Eğitim Kurumları, 2012-2013 eğitim öğretim sezonunda ise; 30 yeni şubeyle birlikte doğrudan 100 bin, dolaylı olarak da 160 bin öğrenciye ulaşmayı hedefliyor.

İzmir'de FETÖ yurtları hazineye devredildi!

İzmir'in Urla ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile ilişkili olduğu belirlenen 3 öğrenci yurdu ile 1 dershane hazineye bedelsiz olarak devredildi.

FETÖ'nün Şanlıurfa'daki dershanesi bilim merkezi oldu!

Şanlıurfa'da, FETÖ'nün daha önce dershane olarak kullandığı bina, tadilatın ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde bilim merkezi olarak faaliyete açıldı.

Uludağ Üniversi Sağlık Yüksek Okulu yeni bina inşaatı başladı!

Uludağ Üniversitesi Sağlık Yüksek Okulu’nun yeni binasının temeli düzenlenen törenle atıldı.Tunca, "Zemin katta 81 kişilik 4 adet dershane, 2 adet uygulama salonu, 5 adet idari büro, 1 adet 315 kişilik amfi bulunmaktadır." dedi.

İstanbul Cemevi ve Kültür Merkezi’nin temeli atıldı!

Halkalı'da inşa edilecek çok amaçlı 12 katlı cemevi ve kültür merkezinde, ibadethanenin yanı sıra öğrenci yurdu, kütüphane, kreş, dershane, toplantı salonları, sanat, kültür ve eğitim merkezleri yer alacak....

Türkiye'de 7 yılda 41 AVM kapandı!

Son 7 yılda 41 iddialı AVM kapandı. Bir bölümü tamamen kepenk kapatan AVM'lerin bazıları hastane, dershane ve otele dönüşüyor SON 7 yılda 41 iddialı AVM projesi hazin bir sona uğradı.

Plansız açılan AVM'ler kapanıyor!

EVA Gayrimenkul'ün raporuna göre Türkiye genelinde 23 alışveriş merkezi kapatılarak hastane, dershane, ofis gibi farklı kullanım alanlarına dönüştürüldü. Kapanan AVM sayısında istanbul ilk sırada yer alıyor.

AVM'ler hastaneye, otele, belediye binasına dönüşüyor!

Ayakta durmakta zorlanan AVM'ler çareyi hastane, dershane ve otele dönüşmekte buldu. Belediye binasına dönüşen AVM bile var...

TOKİ, Maliye Bakanlığı'na dev bir eğitim kompleksi inşa edecek!

Maliye Yüksek Eğitim Merkezi (MAYEM) Uyumlaştırma birimi, Uluslararası Eğitim Merkezi ve dershane birimlerinin yer alacağı eğitim kompleks, zemine kadar eğimli ve çim yüzeyli çatı mimarisi ile dikkat çekiyor

Maliye Bakanlığı, TOKİ'ye modern eğitim kompleksi yaptırıyor!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile anlaşma sağlayan Bakanlık, modern eğitim kompleksi yaptırıyor. Maliye Yüksek Eğitim Merkezi'nin (MAYEM) ve dershane birimlerinin yer alacağı komplekste 10'u süit oda olmak üzere 240 odalı misafirhane bulunacak

TÖDER: Dershaneler deprem denetiminden geçirilsin!

Van ve Edremit'te depremin akşam saatlerinde meydana gelmesi ve bayram tatili nedeniyle dershane binasında öğrencilerin bulunmaması büyük bir facianın meydana gelmesini engelledi.

Yurtlara yerleşemeyen öğrencilerin ev derdi başladı!

Üniversiteliler için dershane, sınav, kayıt stresi elerken şimdi de yurtlara yerleşemeyenler için kiralık ev derdi başladı. İstanbul, Ankara İzmir gibi büyükşehirlerde kiralık ev bulma konusunda sıkıntı yaşanırken kiralarda da yüzde 30'a varan artışlar gö

dershane Haberi

dershane

MİLLİ Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın Bakanlar Kurulu'na sunduğu taslağın ayrıntılarına göre dershanelerin dönüşümünü içeren düzenleme 2014 Ocak ayında TBMM'de yasalaşacak; ancak dershaneler 2015 Eylül ayına kadar bugünkü faaliyetlerini sürdürebilecek. 


Kanun çıktıktan sonra 2014-2015 eğitim-öğretim döneminde hemen özel okula dönüşebilecek ancak yeni bir okul kurmak için desteğe ihtiyacı olacak dershanelere teşvikler verilecek. Bu kapsamda bu dershanelere Hazine arazisi sağlanacak. İnşaattan enerji kullanımına kadar vergi indirimi getirilecek. Uygun faizli kredi verilecek. Mevcut borçları yapılandırılacak. 

Boş kalan sınıfları dahil olmak üzere kontenjan açıklarına öğrenci desteği verilecek. Devlet okulunda okuyan bir öğrencinin maliyeti olan 2 bin 500 liralık destek verilecek. Yeni okul yapımı için 3-4 yıllık bir süre verilecek ve teşvikler karşılığında taahhüt istenecek. Altyapısı uyan yaklaşık 300-400 dershanenin teşviklerden yararlanması bekleniyor. 


Habertürk...