06 / 05 / 2024

DEÜ mimarlık öğrencileri Apollon Tapınağının maketini yapacak

DEÜ mimarlık öğrencileri Apollon Tapınağının maketini yapacak

Didim’de devam eden Sugar Apollon Maket çalışması için ilçeye gelen Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencileri, şekerden Apollon Tapınağı’nın maketini yapacak. Maket

İnşaat malzemelerindeki artış iç mimarlık hizmetlerini de etkiledi!

Konut fiyatları son üç yılda bayağı yükseldi. Buna ek olarak inşaat malzemelerinin fiyatları da arttı. Bu duruma bağlı olarak iç mimarlık hizmet bedeli de yükseliyor.

Artsıde Mimarlık Limited Şirketi Kuruldu!

Artsıde Mimarlık Limited Şirketi Kadıköy’de 1.000.000,00 TL sermaye bedeli ile Ukbe Enes Vural tarafından kuruldu.

Oral Mimarlık Değer 16 Residences ile 2021 Avrupa Gayrimenkul Ödülü'nü aldı!

Merakla beklenen 2021 Avrupa Gayrimenkul Ödülleri sonuçları 2 Aralık 2021 tarihinde Londra’da gerçekleştirilen törenle açıklandı. Oral Mimarlık, Nişantaşı’nda gerçekleştirdiği Değer 16 Residences projesi ile yarışmada ödül aldı. 

Aytekin Sancaktutan AST Mimarlık'ın ünvanı değişti!

Aytekin Sancaktutan AST Mimarlık'ın ünvanı değişti. Aytekin Sancaktutan AST Mimarlık'ın ünvanı Ast Tasarım Mimarlık Limited Şirketi oldu.

San Deco Mimarlık Yıllığı 2019 paneli 8 Eylül'de!

San Deco sponsorluğunda gerçekleşen Mimarlık Yıllığı 2019 panelleri kapsamında bu hafta, canlı yayında 8 Eylül Salı günü saat 17:00’de düzenlenecek. 

Türkiye Mimarlık Yıllığı 2019 Paneli 3 Eylül'de!

San Deco sponsorluğunda düzenlenecek sergi ve paneller, toplam 5 etkinlik kapsamında gerçekleşiyor. Türkiye Mimarlık Yıllığı 2019 Paneli 3 Eylül'de düzenlenecek.

Değirmen Tasarım Mimarlık Hizmetleri Sanayi ve Limited Şirketi kuruldu!

Değirmen Tasarım Mimarlık Hizmetleri Sanayi ve Limited Şirketi Şile'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Apdullah Sefer ve İrem Aksu tarafından kuruldu. 

Aset Değerleme Mühendislik Mimarlık ve Organizasyon Limited Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aset Değerleme Mühendislik Mimarlık ve Organizasyon Limited Ticaret Limited Şirketi bugün Sultanbeyli'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Korhan Aksoy tarafından kuruldu.

Basamaklar'19 TSMD Mimarlık Merkezi'nde açılışını yaptı!

TürkSMD Mimarlık Öğrencileri Proje Sergisi “Basamaklar”a TSMD Mimarlık Merkezi 6. kez ev sahipliği yaptı...

Cengiz Bektaş: Para için değil, iyi mimarlık için çalışsınlar!

Mimar Cengiz Bektaş, mimarlık hakkında önerilerde bulundu. Bektaş, “Önce ülkelerini tanımalarını öneririm. Bunu öğretimlerinden önce yapsalar daha iyi olur ama gecikmeden şimdi de yapabilirler" diyor...

Mimarlık tutku ile bağlı olmadan yapılabilecek bir meslek değil!

Koray Yavuzer, "Mimarlık mesleği tutku ile bağlı olmadan yapılabilecek bir meslek değil. Bir projenin kağıt üzerinde iyi olması, güzel olması ancak hedef kitleye hitap etmemesi zaten başarılı sonuçlar almayı mümkün kılmaz" dedi...

Ankara'da BETONART Mimarlık Yaz Okulu başladı! 

Türkiye'nin dört bir yanından gelen mimarlık öğrencileri BETONART Mimarlık Yaz Okulu’nun 18’incisi için TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde buluştu.

Doğan Tekeli: Mimarlık tek değil toplumsal bir sanattır!

Cumhuriyet tarihinin en önemli mimarlarından olan Doğan Tekeli, “Mimarlık zor bir sanattır çünkü müzik gibi, resim gibi tek başına değildir. Mimarlığın içinde işveren, toplum ve koşullar vardır. Mimarlık toplumsal bir sanattır” dedi.

DEÜ mimarlık öğrencileri Apollon Tapınağının maketini yapacak Haberi

DEÜ mimarlık öğrencileri Apollon Tapınağının maketini yapacak

Didim Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlik için ilçeye gelen 29 öğrenci ve hocaları Yrd.Doç Dr. Kutluğ Savaşır ile birlikte ilk olarak şekerden marketini yapacakları Apollon Tapınağı’nı gezdiler. Apollon Tapınağı hakkında turizm rehberi Mahmut Nacar’dan bilgi alan öğrenciler ve aldıkları bilgileri notlarına ekledi. Bir hayali gerçekleştirmek için burada olduklarını belirten Dokuz Eylül Üniversitesi öğretim görevlisi Yard. Doç Dr Kutluğ Savaşır ortaya çıkan çalışmanın bir sanat eseri olduğunun altını çizdi.

Daha önce 3 çalışma yaptıklarını bunlara örnek olarak Dubai Burj Halife, İstanbul Ayasofya, Muğla Saat Kulesi ve Moaulus’un mezarı olduğunu belirten Savaşır, yaptıkları eserleri mimarlar odasında sergilediklerini bu yapacakları şekerden Apollon Tapınagı Maketinin de Didim’in en güzel yerinde sergilenebileceğini belirtti. Apollon Tapınağı gezisi sonrası, yapacakları maket için Didim Belediyesi meclis toplantı salonuna sunum...