04 / 05 / 2024

dev alacaklara devlet desteği ne zaman ödenecek

dev alacaklara devlet desteği ne zaman ödenecek

İlk defa ev alacaklara devlet finansal destek sağlıyor. 7/4/2015 tarihi itibariyla tamamı kendi adına kayıtlı konut sahibi olmayan kimseler, devlet desteği alabiliyor. Peki, ev alacaklara devlet desteği ne zaman ödenecek?

Benzin, motorin ve otogaz alacaklara müjde! Akaryakıta bu sefer dev indirim geliyor! Müjde resmen verildi!

Geçtiğimiz günlerde akaryakıta gelen dev zammın ardından kara kara düşünmeye başlayan araç sahiplerine şimdi de müjdeli bir haber geldi. Denizbank, akaryakıt harcamalarına 100 TL indirim uygulayacağını duyurdu.

İlk defa araba alacaklara devlet desteği olacak mı? Devlet destekli araba nasıl alınır?

İlk defa araba alacaklara devlet desteği oluyor mu? sorusu pek çok vatandaşın sorduğu sorulardan biridir. İşte detaylar!

Ev alacaklar dikkat! Devletten 28 bin TL'lik destek!

İlk defa ev alacaklara devlet yardımları 2020 Ekim ayında da devam ediyor. Yeni bir ev sahibi olmak isteyen ya da evini değiştirmek isteyenlere 24 bin liradan 28 bin liraya kadar devlet desteği veriliyor.

Ev almadan konut hesabı açanlara 28 bin 548 TL devlet katkısı!

Devlet, ilk defa ev alacaklara destek veriyor. Konut hesabı açarak düzenli birikim yapanlara 28 bin 548 TL'ye varan destek sunuluyor. İşte tüm merak edilenler...

İlk defa ev alacaklara ve evleneceklere 82 bin TL hibe!

2020 devlet destekli hibe programlarına vatandaşların hem tasarruf hem de konut sahibi olması için devlet desteği tutarı yükseldi. Devlet geri ödemesiz 2020 yılı için ilk defa ev alacaklara ve evleneceklere 82 bin TL’ye varan geri ödemesiz destek sunuyor.

Ev alacaklara devlet desteği şartları nelerdir?

Devlet geri ödemesiz hibe yardım programları kapsamında 2020 yılında ilk kez konut alacak vatandaşlara 82 bin TL’ye kadar geri ödemesiz yardım veriliyor.

Konut almak isteyenlere geri ödemesiz devlet desteği!

Devlet geri ödemesiz hibe desteği programı ile ilk kez konut alacaklara ve evleneceklere 82 bin TL’ye varan geri ödemesiz destek sunuyor...

İlk kez konut alacaklara devletten 30 bin TL’lik hibe!

Devlet geri ödemesiz hibe desteği programı 2020 yılı için ilk defa konut alacaklara ve evleneceklere 82 bin TL'ye varan geri ödemesiz destek sunuyor. Peki devlet desteği ile hibe almak için konut hesabı açan kişiler, birikim yaptıkları bankalarda paralarını faize koyabilecekler mi? İşte detaylar...

Konut hesabında devlet desteğinin şartları neler?

İlk defa konut alacakların devletten destek almaları için devlet tarafından belirlenen bankalar üzerinden konut hesabı açmak ve belirli bir süre birikim yapmak gerekli. Peki ilk kez konut alacaklara devlet desteğinin şartları neler?

İlk kez ev alacaklara devlet desteği!

Konut hesabı uygulaması vatandaşlardan büyük ilgi görüyor. Peki, konut alana devlet desteği koşulları neler? İşte konut hesabıyla ilgili merak edilenler...

İlk defa ev alacaklara kredi müjdesi geldi!

Milyonlarca kişi kolayca ev sahibi olmanın yollarını araştırıyor. İlk kez ev alacaklara devlet konut kredisi müjdesi verdi. İşte merak edilen her şey...

Ev alacaklara ve kiracılara devlet desteği!

Ev sahibi olmak isteyenlere ve kirada oturan vatandaşlara güzel haber geldi. Devlet ilk kez ev alacaklara 30 bin lira hibe para desteği verirken, kentsel dönüşüm kapsamında 1.150 lira kira yardımı yapacak.

Ev alacaklara ve kiracılara devlet desteği!

Devlet ilk defa ev alacaklara aylık 25 bin liraya varan destek ve kiracılara devletten 1150 lira kira yardımı yapılıyor. İşte ev ve kira desteği başvuru şartları...

dev alacaklara devlet desteği ne zaman ödenecek Haberi

dev alacaklara devlet desteği ne zaman ödenecek

Ev alacaklara devlet desteği ne zaman ödenecek?

İlk defa ev alacaklara devlet finansal destek sağlıyor. Bu destek, 3/6/2011 ve 633 sayılı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 3 üncü maddesine dayanılarak hazırlanan Konut hesabı ve devlet katkısına dair yönetmelik gereğince yapılacak. 


7/4/2015 tarihi itibariyla tamamı kendi adına kayıtlı konut sahibi olmayan kimseler, konut devlet desteğinden yararlanabiliyor.


Bunun için konut edinim tarihine kadar asgari üç yıl boyunca konut hesabına düzenli ödeme yapmış olması gerekiyor. Aynı zamanda Devlet katkısı almak için başvurduğu konut dışında 7/4/2015 tarihinden itibaren başka bir konut edinmemiş olması da şartlar arasında.


Devlet katkısı almak için konut edinim tarihini müteahip altı ay içerisinde gerekli belgeler ile konut hesabının bulundurduğu bankaya başvurması, gerekir. Peki, ev alacaklara...