06 / 05 / 2024

dev projelere hazine garantisi

dev projelere hazine garantisi

Yönetmeliği yasasından 1 yıl sonra çıkan dev projelere Hazine garantisi ilk etapta 50 milyar dolarlık projeleri kapsıyor. 50 milyar dolara henüz ihalesi yapılmayan ‘Kanal İstanbul’ ve eğitim yatırımları dahil değil...

Başakşehir Hoşdere'deki 13 bin metrekarelik arsanın imar planı değişikliği askıda! Dev projelere komşu!

İstanbul, Başakşehir  Bahçeşehir 2. Kısım (Hoşdere) Mahallesi 645 Ada 2 Parsele İlişkin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı. Söz konusu arsa TOKİ Bahçeşehir 2. Kısım, Tual Bahçekent gibi projelere yakın konumda yer alıyor. 

Dev projelere Türk müteahhit imzası! 

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı M. Erdal Eren, “Suudi Arabistan’ın “Vizyon 2030” ve Irak’ın “Kalkınma Yolu” projelerinde önümüzdeki dönemde üyelerin kilit rol oynayacağına ve büyük işlere imza atacaklarını belirtti.

Ant Yapı, Moskova'nın merkezinde dev projelere adını yazdıracak!

Rusya'da faaliyet yürüten Türk şirketlerinden Ant Yapı, başkent Moskova'nın merkezinde büyük ölçekli projelere adım atıyor.

Dev projeler zamanında bitirilecek!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısında görüşülen 100 günlük eylem planının detaylarını açıkladı. Plana göre, dev projelere ağırlık verilecek.

Trabzon'da dev projelere imza atıyoruz!

 Trabzon’un çok ciddi yatırımlar aldığını dile getiren Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Ortahisar ilçesinde birbirinden önemli çok sayıda çalışmayı sürdürdüklerini ifade ederken, “Dev işlere imza atıyoruz” diye konuştu.

ICBC, dev projelere finansman sağlayacak!

ICBC Turkey, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nin 2,7 milyar dolarlık kredisinin refinansmanı için yetki verildi. 

Türkiye kalkınma yolunda dev projelere imza attı!

15 Temmuz 2016’daki darbe girişimine rağmen Türk ekonomisi 2 yılda hızla toparlanarak dünyaya gücünü gösterdi.  İşte o dev projeler...

Dev kalkınma hamlesindeki çağ atlatan ulaşım projeleri!

16 yıllık AK Parti iktidarında ekonomilerin can damarı ulaştırma alanında dev projelere imza atıldı. İşte dev kalkınma hamlesindeki yeni projeler..

Büyükçekmece kentsel dönüşümde öncülük yapıyor!

Uluslararası alanda ses getiren dev projelere imza atan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece’nin İstanbul’un dünyaya açılan penceresi olduğunu dile getirdi.

Türkiye son 10 yılda 6 mega projeye imza attı!

Türkiye’nin son yıllarda elde ettiği kesintisiz büyüme başarısında yatırımların büyük payı bulunuyor. Kamu ve özel sektör eliyle yapılan yatırımların yanısara Türkiye; dünyada parmakla gösterilen kamu-özel yatırım ortaklığı modeliyle dev projelere imza attı.

Fuzul Yapı yeni proje hazırlığında!

2000 yılında inşaat sektörüne geçiş yapan Fuzul Yapı yeni proje hazırlığında. İstanbul’un merkezi lokasyonlarında dev projelere imza atmaya hedefleyen firma, Galatasaray’ın arazisi-Riva ihalesine ve Kağıthane’deki Arıcılar arsası ihalesine girdi.

MİNT E-5 ve MİNT Şişli projelerinde ön talep toplanıyor!

MİNT, yeni projesi ‘MİNT E-5’ ve ‘MİNT Şişli’ için ön talep toplamaya başladı. MİNT E-5’te; İskoç Parlamentosu, Çin Ulusal Kongre Merkezi ve Abu Dhabi’deki Kapital Kapısı gibi dev projelere imza atan dünyaca ünlü mimarlık şirketi RMJM İstanbul ile işbirliği yapılıyor.

Halkbank'tan mega projelere 6.7 milyar dolarlık kaynak!

Halkbank dev projelere katkı sağlamaya devam ediyor. Ekonomik reformların tamamlayıcısı olmayı amaç edinmiş banka, projelere 6.7 milyar dolarlık kaynak sağladı.

dev projelere hazine garantisi Haberi

dev projelere hazine garantisi


Yönetmeliği yasasından 1 yıl sonra çıkan dev projelere Hazine garantisi ilk etapta 50 milyar dolarlık projeleri kapsıyor. 50 milyar dolara henüz ihalesi yapılmayan ‘Kanal İstanbul’ ve eğitim yatırımları dahil değil.


HAZİNE garantisi ilk etapta yaklaşık 50 milyar dolarlık projeyi kapsıyor. Yasa geçen yıl şubatta çıktı. Yasanın nasıl uygulanacağına ilişkin yönetmelik 1 yılı aştıktan sonra bu yıl 19 Nisan’da Resmi Gazete’de yayımlandı. Yönetmeliğe göre 2014 yılı öncesinde ihalesine çıkılan projeler 3 milyar dolarlık limitten etkilenmiyor. 3 milyar dolarlık limit 1 yıl boyunca Hazine’nin vereceği toplam garantiyi ifade ediyor. 3. havaalanı, Avrasya Tüneli, 3. köprünün de içinde olduğu Kuzey Marmara Otoyolu gibi projeleri de kapsama giriyor. 3. havaalanı ihalesinin büyüklüğü 22 milyar euro, 3. köprü ihalesinin büyüklüğü 2.5 milyar dolar, İzmit-Gebze projesinin...