23 / 07 / 2024

devamlı olarak gayrimenkul alım satımı

devamlı olarak gayrimenkul alım satımı

Gayrimenkullerin elden çıkarılmasında vergisel sorumluluklar dahilinde; Bir yıl içinde birden fazla dairenin alım satımı ticari faaliyete girer mi? Bir yıl birden fazla dairenin alım satımı ticari kazanç vergisi mi oluyor?

Değer artış vergisi nedir?

Değer artış vergisi nedir? Gayrimenkullerin iktisap tarihinden başlayarak kaç yıl içinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar değer artışı kazancı vergisine tabi tutuluyor? İşte değer artış vergisi...

Devamlı olarak gayrimenkul alım satımı!

Devamlı olarak gayrimenkul alım satımı işlemlerinin vergisel sorumlulukları, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından açıklanıyor. Devamlı olarak gayrimenkul alım satımı vergiye tabi tutuluyor. İşte gayrimenkullerin elden çıkarılmasında vergisel sorumluluklar.

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt: Gayrimenkulün yatırım aracı olarak kullanılmasının önüne geçilmeli!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda gayrimenkulün yatırım aracı olarak kullanılmasının önüne geçilmesi gerektiğini söyledi.

Konuta erişim zorlaştı! Gayrimenkul yatırım fonlarına talep yüzde 127 arttı!

Konut fiyatlarındaki artışa konut kredisi faizlerinin yükselmesi de eklenince gayrimenkule erişim zorlaştı. Emlak sektörü temsilcileri pazardaki yavaşlamaya işaret ederken, bireysel olarak gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenler için Gayrimenkul Yatırım Fonları (GYF) öne çıktı.

Kredi bulamayan şirketler, gayrimenkul satıyor: Fabrika, arsa, bina satışları hızlandı!

Finansal koşulların sıkılaşmasının ardından işletme sermayesi ihtiyacını karşılamakta zorluk çeken şirketler, çare olarak gayrimenkul ve finansal varlıklarını satmaya yöneldi. 

Carrefour'dan ayçiçek yağına dev indirim! arka arkaya gelen kampanyalar yüzünüzü güldürecek

Türkiye'de meydana enflasyon market ürünlerinin ücretlerini etkilemeye devam ediyor. Devamlı olarak zamlanan market ürünlerinde milyonlarca vatandaş indirim avantajı kovalıyor. Ayçiçek yağında gelen zamlar sonrasında Carrefour'dan dev indirim geldi.

Elinde peşin parası olana İslam Memiş'ten uyarı! Dolar uçuşa geçecek

Ülkemizde meydana gelen ekonomik problemler ile uzman isimlerden açıklamalar gelmeye devam ediyor. Devamlı olarak dalgalanan kur üzerine altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, ekonomiye has açıklamalar yaptı. Açıklamalarında söylediği tarih ile peşini bulunan vatandaşlara seslendi. 

Son dönemlerin en bomba indirimi Migros'tan geldi! Yüzde 50 avantajlı kampanyayı kaçırmayın

Türkiye'de devamlı olarak yükselen enflasyon ile ürünlerin ücretinde da devamlı yükseliş seyrediliyor. Her ay zam gelen ürünler karşısında çalışanların aylığı da nazaran düşüyor. Yükselen enflasyona karşı zam alan tuvalet kağıdında ise yeni indirimli ücret haberimizde.

Raflar boşalmadan acele edin! Migros'ta tuvalet kağıdı 24 TL'ye düştü

Marketlerdeki bir çok ürünün fiyatında artış yaşanırken devamlı olarak indirim kovalayan vatandaşlara müjdeli haber geldi. Tuvalet kağıtlarına gelen indirim ile baraber vatandaş markete akın etti.

İndirimlerin ismi Anpa Gross'tan ayçiçek yağına çılgın kampanya

Son senelerde devamlı olarak ücreti yükselen ayçiçek yağı ücretleri Ramazan Bayramı ile beraber düşüşe geçti. Rusya ile Ukrayna arasında çıkan savaş akabinde stoklarda biten ve fahiş ücretlere satılan ayçiçek yağı geçtiğimiz sene sosyal medyada alay konusu olmuştu.

Bayram festivali Anpa Gross'tan! Çılgın kampanya.. Ramazan Bayramı'nda Ayçiçek Yağı 114,90 TL'ye düştü

Medyada devamlı olarak indirim ve kampanyaları ile gündeme gelen Anpa Gross, Ramazan Bayramı'nda da  çılgın indirimlerine devam etti 14-23 Nisan arası uygulanacak indirime ilgi yoğun oldu.

Altın rekora koşuyor! ONS altında büyük artış

Altın ücretlerinde olan büyük dalgalanma ile beraber yeni rekorlar kırıldı. Yaşanan hadiseler ile beraber devamlı olarak yükselip  düşen gram altın ücretinde rekor geldi. Kısa bir süre evvel gelen rekor ile beraber yatırımcıların kafası karıştı.

Ayçiçek yağına peş peşe indirimler geliyor! Carrefour'un bu fiyatını duyan önünde kuyruk oluşturacak

Ülkemizde devamlı olarak çıkan enflasyon ve hayat pahalılığı ile beraber ürün ücretlerinde zam gelmeye devam ediyor. Ramazan ayının da girmesiyle beraber ard arda indirimler gelmeye başladı. Ayçiçek yağı ücretlerine bir indirim de Carrefour'dan yapıldı. 

Dolar için güncel son dakika tahmini geldi! Selçuk Geçer’den flaş çağrı! Bir anda o rakamı görecek!

Dolar/TL'de devamlı olarak yukarı yönlü hareket izlenirken ekonomist Selçuk Geçer'den çok konuşulacak ağustos ayı ve sene sonu tahmini geldi. Selçuk Geçer’den flaş çağrı! Bir anda o rakamı görecek! İşte ayrıntılar...

Dövizdeki artış konut sektörünü nasıl etkiliyor?

İMO Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Gökçe, belirsizliğe dikkat çekerek “Konut kredi faizlerinin yüksek olması ve dövizin devamlı olarak yükselmesi, konut satışlarının düşmesiyle sonuçlanıyor” açıklamasında bulundu. 

devamlı olarak gayrimenkul alım satımı Haberi

devamlı olarak gayrimenkul alım satımı


Bir yıl içinde birden fazla dairenin alım satımı ticari faaliyete girer mi?

Gayrimenkullerin elden çıkarılmasında vergisel sorumluluklar dahilinde değer artış kazancı vergisi bulunuyor. Bu vergi, gayrimenkulün iktisap tarihinden itibaren beş sene içerisinde gayrimenkulün elden çıkarılması halinde ödeniyor.


Ancak, bu vergilendirmede bazı istisnalar söz konusu. Devamlı olarak gayrimenkul alım satımı işi ile uğraşanların elde ettikleri kazanç, değer artış kazancı vergisi değil ticari kazanç vergisi kapsamında vergilendiriliyor.


Ticari bir organizasyon içerisinde yapılan satışlar, tek bir satış gerçekleştirilmiş dahi olsa, ticari kazanç olarak değerlendiriliyor. 


Ancak, ticari bir organizasyon olmaksızın birden fazla satış yapılmış ise diğer ifade ile bir yılda birden fazla veya her yıl bir satış yapılması halinde satışın hangi amaçla yapıldığının tespit edilmesi gerekiyor.


Gayrimenkullerin aynı kişiye farklı tarihlerde ve farklı kişilere aynı tarihte satılması...