27 / 04 / 2024

devir temlik sözleşmesi nedir

devir temlik sözleşmesi nedir

Temlik, taşınır ya da taşınmaz herhangi bir malı başka bir kişiye bir bedel karşılığında verme işlemine deniyor. Peki, devir temlik sözleşmesi nedir? Sözleşme nasıl hazırlanır?

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi şekil şartları 2021!

Tapu devir işlemi için alıcı ve satıcı arasında gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi imzalanıyor. Peki gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi nasıl hazırlanır? İşte gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi şekil şartları 2021...

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi 2021!

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi, tapu devir işlemleri için alıcı ve satıcı arasında imzalanıyor. Peki gayrimenkul satış vaadi sözleşmesinin imzalanması için şartlar nelerdir? İşte gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi 2021...

TVF Finansal Yatırımlar ve Vakıfbank hisse devir sözleşmesi imzaladı!

Vakıf GYO'nun hissedarı Güneş Sigorta AŞ sermayesinin yüzde 51,1'ini temsil eden hisselerin TVF Finansal Yatırımlar'a devri amacıyla, alıcı sıfatıyla TVF Finansal Yatırımlar ile satıcı sıfatıyla Vakıfbank arasında hisse devir sözleşmesi imzalandı.

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi 2020!

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi, ileride yapılacak tapu devir işlemi için alıcı ve satıcı arasında imzalanıyor. Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesinin imzalanması için şartlar nelerdir? İşte gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi 2020...

Akiş GYO'dan devir sözleşmesi açıklaması!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) devir sözleşmesi hakkında açıklama yaptı.

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi noter onaylı mı olmalı?

İleri bir tarihte yapılacak tapu devir işlemi için önceden taraflar arasında satış vaadi sözleşmesi yapılması gerekiyor. Peki, gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi noter onaylı mı olmalı?

Akfen GYO ve Akfen İnşaat devir sözleşmesi imzalıyor!

Akfen Gayrimenkul Yatırım ortaklığı tarafından bugün Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Akfen GYO ve Akfen İnşaat devir sözleşmesi imzalıyor.

7 soruda satış vaadi sözleşmesi!

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi, ileride yapılacak tapu devir işlemi için alıcı ve satıcı arasında imzalanıyor. Peki satış vaadi sözleşmesi nerede yapılır? satış vaadi sözleşmesi damga vergisi 2017 ne kadar? diyorsanız işte yanıtı..

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi geçerlilik şartları!

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi, ileride yapılacak tapu devir işlemi için alıcı ve satıcı arasında imzalanıyor. Peki, gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi geçerlilik şartları nelerdir?

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi 2017!

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesinde ileride yapılacak devir işlemi için taşınmazın bedeli ve ödeme şekline, tapu teslim tarihi gibi bilgilere yer veriliyor. İşte gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi 2017 örneği..

Tapu devir sözleşmesi örneği!

Taşınmaz malların tapudaki devir işlemlerinden önce, taraflar aralarında tapu devir sözleşmesi yapabiliyor. Bu sözleşme genellikle müteahhit ile alıcı arasında imzalanıyor. İşte tapu devir sözleşmesi örneği...

Toplu konut devir sözleşmesi örneği!

Günümüzde toplu konut projeleri oldukça yaygınlaşıyor ve talep görüyor. Devlet destekli toplu konut projeleri kolay konut edinimi sağlıyor. Peki, toplu konut projesinden alınan dairenin devri nasıl olur? İşte, toplu konut devir sözleşmesi örneği!

OYAK ile Almatis arasında devir sözleşmesi imzalandı!

OYAK, özellikli alumina sektöründe dünya lideri Almatis'i devralmak için şirket ile hisse devir sözleşmesi imzaladı. Almatis'in ürünleri demir çelik, çimento, seramik, otomotiv, inşaat sektörlerinde kullanılıyor.

devir temlik sözleşmesi nedir Haberi

devir temlik sözleşmesi nedir

Devir temlik sözleşmesi nedir?

Temlik, taşınır ya da taşınmaz herhangi bir malı başka bir kişiye bir bedel karşılığında verme işlemi olarak tanımlanıyor.


Pay temliki, kayıtlı taşınmazlar üzerinde mirasçılar tarafından gerçekleşiyor. Örneğin, babanızın vefat etmesi durumunda mal varlığı olan dairesi çocuklar ve anne üzerinden paylaştırılıyor. 


Mirasçı kardeşlerinden birinin kendi payını mirasçılardan birine ya da diğerlerine bedel karşılıklı ya da karşılıksız bir şekilde devretmesine, pay temliki deniyor.


Devir temlik sözleşmesi ise, tarafların aralarında yaptığı anlaşmaya istinaden imzalanan sözleşme olarak karşımıza çıkıyor. Devir temlik sözleşmesi örneği aşağıda yer alıyor.


Devir temlik sözleşmesi örneği..


Bir taraftan, [..................Temlik Eden’in adi soyadi/ticaret unvani.....................] (Temlik Eden) ile diger taraftan [..................Temlik Alan’in adi soyadi/ticaret unvani.....................] (Temlik Alan) arasinda asagidaki sartlarla bir Temlik Sözlesmesi akdetmislerdir.


1. Konu


Temlik Eden, [..................temlik borçlusu mal Alicisi’nin adi soyadi/ticaret unvani.....................]...