29 / 04 / 2024

devlet ev teşvik sistemi

devlet ev teşvik sistemi

Mesken almak isteyen kimselere devletten destek geliyor. Henüz yürürlüğe girmeyen ve kanun çalışmaları devam eden uygulama, vatandaşları ev almaya teşvik edici bir amaç taşıyor. Peki, işkinci eve ev teşvik desteği yapılacak mı?

Ev teşvik sisteminden kimler faydalanabilir?

Mesken sahibi olmak amacı ile para biriktirenlere devletten müjde geldi. Devlet, yüzde 25 peşinatı biriktirmek için açılan her hesaba, devlet yüzde 15-20 nispetinde katkıda bulunacak. Peki, ev teşvik sisteminden kimler faydalanabilir?

Deprem felaketinden sonra yeni değişiklik: Sismik izolatör ve kauçuktan taşıyıcı kolon üretimi için teşvik arttı!

Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar, bugünkü 32128 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Deprem felaketinden sonra yeni değişiklik: Sismik izolatör ve kauçuktan taşıyıcı kolon üretimi için teşvik arttı!

Cumhurbaşkanı kararı açıklandı! 4 ildeki o yatırımlara milyarlaca lira teşvik geliyor!

Bursa, Gaziantep, Konya ve Hatay’daki illere devlet tarafından proje bazlı teşvik verilmesi kararı alındı. Peki bu teşviklerin miktarı ne olacak ve kimlere verilecek?..

Başarı Teşvik Programı nedir? Öğrenci destek parasından kimler faydalanacak? 2022 Başarı Teşvik Programı...

Devlet okulunda okuyan başarılı öğrenciler için yeni destek programı geldi. Peki, Başarı Teşvik Programı nedir? Öğrenci destek parasından kimler faydalanacak? İşte 2022 Başarı Teşvik Programına ilişkin tüm detaylar...

İlk kez ev alacaklara teşvik paketi! Türkiye’de de uygulanır mı?

Emlak krizi yaşayan Çin’de hükümet ilk kez ev alacaklar için harekete geçti. Emlak krizini çözmek isteyen yönetim ilk kez ev alacaklar için teşvik paketi hazırlayarak emlak sektörünü canlandırmak için düğmeye bastı. Benzer bir durumun Türkiye’de olabileceği ise bir soru işareti.

Proje bazlı desteklerden yararlananların Ar-Ge'ye yatırımı teşvik edilecek!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca, proje bazlı devlet yardımından faydalanan yatırımcı firmaların, Ar-Ge faaliyetlerine kaynak ayırmasının teşvik edilmesi amacıyla düzenlemeye gidildi.

Teşvik belgesi işlemlerinde yeni dönem!

Yatırımlarda devlet yardımları kapsamındaki teşvik belgeleriyle ilgili her türlü iş ve işlem artık elektronik ortamda yapılabilecek.

Yatırım teşvik belgeli inşaat harcamalarına KDV iadesi geldi!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar ile yatırım teşvik belgeli inşaat harcamalarına KDV iadesi geldi..

Teşvik paketini İzmir'deki sanayiciler nasıl karşıladı?

EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, ''Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı güneydoğu teşvik paketi önemli. Burada ilk olarak bizim dile getirdiğimiz fabrikaların devlet tarafından yapılarak sanayicilere verilmesi konusu uygulamaya geçiyor.''dedi.

Turizmde 163 proje yatırım teşvik belgesi aldı!

Yılın 7 ayında turizm tesisi modernizasyonu, öğrenci yurdu ve komple yeni otel yatırımından oluşan 163 proje için yatırım teşvik belgesi düzenlendi.

Yabancı yatırımcıya yeni teşvik sistemi oluşturulacak!

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, yabancı yatırımcıları Türkiye'ye çekmek için yeni bir teşvik sistemi oluşturulacağını belirtti.

Teşvik paketi yeni pazarda fırsatlar sunacak!

Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin açıklayacağı teşvik paketi ile ilgili yaptığı değerlendirmede, "Bölgedeki yeni pazarın bize fırsat oluşturacağını düşünüyorum" dedi.

Yeni teşvik sistemi ile Türkiye'ye yatırım artacak!

Ankara Sohbetleri’nin konuğu olan Kalkınma Bakanı Elvan yeni teşvik sistemi ile yatırım atağı başlatacaklarını söyledi. Elvan, Japon sermayesinin Türkiye’ye büyük ilgi gösterdiğini, Çanakkale köprüsü konusunda bir an önce ihale açılmasını beklediklerini anlattı.

Yeni yatırım teşvik paketi tamam!

Ekonomi Bakanı Zeybekci, yeni teşvik paketi ile stratejik öneme sahip yatırımlar için 20 yıllık vergi muafiyeti getirileceğini söyledi. Kredi faizinin devlet tarafından karşılanması gibi tarihi adımlar da yeni pakette yer alacak.

devlet ev teşvik sistemi Haberi

devlet ev teşvik sistemi

İkinci eve ev teşvik desteği yapılacak mı?

Mesken almak isteyen kimselere devletten destek geliyor. Henüz yürürlüğe girmeyen ve kanun çalışmaları devam eden uygulama, vatandaşları ev almaya teşvik edici bir amaç taşıyor.


Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, 27 Ocak 2015 tarihinde Marriot Otelde düzenlenen "İnşaat Sektörü Zirvesi"nde açıkladığı bu sistemde konut sahibi olmak için para biriktiren kimselere ev teşvik sistemi oluşturduklarını belirtti. 


Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Konut kredilerinde mecburi olarak yatırılan yüzde 25 peşinatı biriktirmek için açılan her hesaba, devlet yüzde 15-20 nispetinde katkıda bulunacak" dedi. 


Peki, bu destek sadece ilk evini almak isteyenlere mi yapılıyır? İkinci eve ev teşvik desteği yapılacak mı?


Yapılan açıklamalara göre ev teşvik desteği yalnız ilk evini almak isteyen vatandaşlara yapılıyor. İkinci veya üçüncü evini almak isteyenler bu uygulamadan faydalanamıyor.


Ev teşviki desteğinden faydalanmak...