04 / 07 / 2024

devlet hizmet binaları kira

devlet hizmet binaları kira

Kamu kurumları ilk altı ayda hizmet binası kirasına 108 milyon lira para öderken, devletin arazilere, kara, yüzer ve hava taşıtlarına, bilgisayarlarlar ile personel servisi kirasına yaptığı harcamada patlama yaşandı.

Ocak 2019-Mart 2024 döneminde hizmet binaları için 4,5 milyar TL kira ödendi!

Kamuda tasarruf genelgesinden sonra gözler kamu kurumları tarafından ödenen kiralara çevrildi. Özelleştirme ve satışlar sebebiyle pek çok kamu kurumu milyonlarca TL kira öder hale geldi.

Bakan Koca resmen açıkladı! Deprem bölgesindeki 10 şehirde devlet hizmet süreleri yüzde 15 kısaltıldı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından deprem bölgesindeki 10 şehirde devlet hizmet sürelerinin yüzde 15 kısaltıldığı açıklandı. İşte Bakan Koca'nın o son dakika açıklamaları...

Bakanlık ve bağlı birimlerince kullanılan hizmet binaları TBMM'de!

Bakanlık ve bağlı birimlerince kullanılan hizmet binaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Akın, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Lüleburgaz'a 3 yeni muhtarlık binası!

Lüleburgaz Belediyesi’nin talepler doğrultusunda baştan aşağı yenilediği Atatürk, Barış ve İnönü Mahalle Muhtarlıkları yeni hizmet binalarına kavuştu.

Devlet 2020'de hizmet binalarına 438.4 milyon TL kira ödedi!

Devlet bakanlık binalarının birçoğuna kira ödüyor. Geçen yıl, hizmet binalarına 438.4 milyon TL kira ödeyen devlet, toplamda 1.5 milyar TL kira ödemesi yaptı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi taşınıyor! 

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Ocak ayında Manisa Prime'daki yeni hizmet binalarına taşınacaklarını dile getirdi. 

İzmir Büyükşehir ve Konak Belediyesi binaları tarihi çarşıya taşınsın önerisi!

EİB Koordinatör Başkanı Eskinazi, 30 Ekim'deki depremde hasar gören ve tahliye edilen İzmir Büyükşehir ve Konak Belediyesi hizmet binalarının tarihi Kemeraltı Çarşısı’na taşınması yönünde öneride bulundu.  

TOKİ güvenlik görevlisi alacak! İhalesi bugün!

TOKİ Hizmet Binalarının Güvenliğinin Sağlanması Amacıyla 5188 Sayılı Kanun Kapsamında 3 (Üç) Yıl Süreli Özel Güvenlik Görevlisi Çalıştırılması Hizmet Alımı İşi ihalesi bugün saat 11:30'da yapılacak.

Çanakkale’de 39 okul için yıkım, 33 okul için güçlendirme kararı!

Çanakkale’de 39 okulun hizmet binaları için yıkım, 33 okulun hizmet binaları için ise güçlendirme kararı alındı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın hizmet binaları TBMM'de!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının hizmet binaları ve personeline dair çeşitli veriler meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Aydın, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TOKİ hizmet binaları bakım ihalesi yarın!

T.C. Ç.Ş.B. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Hizmet Binaları 37 Ay Süre İle Periyodik Bakımlarının Yapılması ve Hizmete Hazır Halde Tutulması Hizmet Alımı İşi ihalesi yarın saat 11:30'da yapılacak.

Silivri'de golf tesisleri kira ihalesi iptal edildi!

İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü, tarafından Silivri'deki 1 milyon 642 bin 243 metrekarelik alandaki 18+9 delikli golf tesisi ile hizmet binaları ve müştemilatını 20 yıl süreyle kiraya verilmesi ihalesi iptal edildi.

TOKİ güvenlik görevlisi alacak!

TOKİ Hizmet Binalarının Güvenliğinin Sağlanması Amacıyla 5188 Sayılı Kanun Kapsamında 3 (Üç) Yıl Süreli Özel Güvenlik Görevlisi Çalıştırılması Hizmet Alımı İşi ihalesi 27 Kasım 2020 tarihinde saat 11:30'da yapılas

devlet hizmet binaları kira Haberi

devlet hizmet binaları kira


Devletin Orta Vadeli Program’da öngörülen tasarruf tedbirlerine rağmen bütçenin ilk altı aylık verilerine göre dayanıklı mal ve malzemelere, iş makinasına, canlı havyana, hizmet binalarına, lojmanlara, arazilere, kara, yüzer ve hava taşıtlarına, bilgisayarlarlar ile personel servisi kirasına yaptığı harcamada patlama yaşandı. 


398 MİLYON LİRA 


Devletin tüm bu kalemlere ilk altı ayda yaptığı harcama 398 milyon lirayı aştı. En çok para harcanan kalem ise hizmet binası kiraları oldu. Hizmet binasına Ocak’ta 13 milyon, Şubat ve Mart’ta 16’şar milyon, Nisan’da 28 milyon, Mayıs’ta 15 milyon ve Haziran’da da 18 milyon lira para ödendi. Devlet, kiralık kalemler için 2010’da 664 milyon, 2011’de 780 milyon, 2012’de ise 830 milyon lira harcama yapmıştı. Altı aylık sonuçlara göre bu yılın tamamında kira harcamasının 800 milyon lirayı geçeceği hesaplanıyor....