06 / 05 / 2024

devlet inşaat ofisi kuruldu mui devlet malzeme ofisi ne zaman kuruldu

devlet inşaat ofisi kuruldu mui devlet malzeme ofisi ne zaman kuruldu

1942 yılında Vatan Gazetesi'nde yer alan haberde inşaat malzemesi bulmada sıkıntı çekiliyormuş. Devlet resmi ve gayri resmi inşaatlara, inşaat malzemesi tedarik etmek için Devlet İnşaat Ofisi'ni kuracakmış.

1942 yılında devlet inşaat ofisi kurulmuş!

1942 yılında inşaat malzeme bulma sıkıntısı her geçen gün artmaya devam etmiş. Bu soruna hükümet el atarak devlet inşaat ofisi kurulmasına karar verilmiş.

Nizip Devlet Hastanesi'nin inşaatı tam gaz!

Gaziantep'in Nizip ilçesinde yapımı devam eden 400 yataklı Devlet Hastanesi'nin inşası aralıksız devam ediyor. Nizip Belediye Başkanı Mehmet Sarı, hastane inşaatında incelemelerde bulundu. 

Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesinin inşaatının akıbeti TBMM'de!

Zonguldak ilinde bulunan Atatürk Devlet Hastanesinin inşaatının ne zaman tamamlanacağı meclis gündemine taşındı. CHP'li Deniz Yavuzyılmaz, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı. 

Kırşehir Devlet Hastanesi ek bina inşaatının akıbeti TBMM'de!

CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, Kırşehir Devlet Hastanesi ek bina inşaatının akıbetine ilişkin soru önergesi vergi. Metin İlhan, sorularının Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtlandırılmasını istedi. 

Kilis Devlet Hastanesinin yeni binasının inşaatında son durum ne?

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Jürgen Schulz, Kilis'te Avrupa Birliğince (AB) finanse edilen Kilis Devlet Hastanesinin yeni binasının inşaatını denetledi.

Bursa Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi'nin inşaatı yeniden başladı!

Bursa'da inşasına başlanan fakat yüklenici firma ile yapılan sözleşmenin tasfiye edilmesi nedeniyle duran Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesinde inşaat çalışmaları yeniden başladı. 

Tekkeköy Devlet Hastanesi'nin inşaatı ne zaman tamamlanacak?

Samsun'un Tekkeköy ilçesindeki devlet hastanesi inşaatının ne zaman tamamlanacağı meclis gündemine taşındı. CHP'li Hancıoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çanakkale Yeni Çan Devlet Hastanesi’nin inşaatı tamamlanıyor!

Çanakkale Çan Belediye Başkanı Bülent Öz, Kaymakam Mustafa Gürdal ve Başhekim Gürkan Çoban, Yeni Çan Devlet Hastanesi’nin inşaatında incelemelerde bulundu.

Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'nin inşaatı meclis gündeminde!

Zonguldak ilinde bulunan Atatürk Devlet Hastanesi'nin inşaatının ne zaman tamamlanacağı meclis gündemine taşındı. CHP'li Yavuzyılmaz, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Menderes Devlet Hastanesi'nin inşaatı yeniden başlıyor!

AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, inşaatı durdurulan Menderes Devlet Hastanesi için başka bir yüklenici firmayla sözleşmenin imzalandığını müjdeledi.

Manisa Kula Devlet Hastanesi'nin inşaatı yeniden başladı!

Yaklaşık 1 yıl önce müteahhitten kaynaklı sebeplerden dolayı inşaat çalışmalarına ara verilen Kula Devlet Hastanesi'nin yeni hizmet binasının yapımına yeniden başlandı.

Kapaklı Devlet Hastanesi'nin inşaat ruhsatı imzalandı!

Tekirdağ Kapaklı'da Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi yönetimi tarafından inşa edilecek Kapaklı Devlet Hastanesi'nin inşaat ruhsatı imzalandı.

Peru Devlet Başkanı Martin Vizcarra'ya inşaat rüşveti soruşturması!

Peru Kongresi, ilk azil soruşturmasından sadece 51 gün sonra Devlet Başkanı Martin Vizcarra'yı görevden alma sürecini yeniden başlattı. Vizcarra 2011-2014 arasında Moquegua eyaletinin valisi olarak görev yaparken bir inşaat şirketinden 670 bin dolar rüşvet almakla suçlanıyor.

devlet inşaat ofisi kuruldu mui devlet malzeme ofisi ne zaman kuruldu Haberi

devlet inşaat ofisi kuruldu mui devlet malzeme ofisi ne zaman kuruldu

Devlet İnşaat Ofisi kuruluyor.


Yeni Ofis, inşaat için malzeme tedarik edecek.

Mütedavil sermaye ile çalışacak olan yeni ofisin İktisat Vekaleti'ne bağlı bulunması muhtemel.


Ankara, 12 (Telefonla)- Gerek resmi, gerek hususi inşaata malzeme bulma meselesi gün geçtikçe müşkülleşmiş, bu müşkülatın da münferit teşebbüslerle temin edilemeyeceği hükümet tarafından anlaşılmış olduğundan memleketin mühren inşaatını karşılayacak çok mühim bir teşebbüse geçilmiştir. Bu teşebbüs, resmi ve hususi inşaata her nevi malzemeyi temin etmekle tavzif edilecek bir ofistir. Henüz ofisin teşkilatı ve hangi vekalete raptedileceği meselesi işe uğraşmakta olan hükümet, kurulacak bu ofisin  hükmü şahsiyeti haiz ve mütedavi sermayeli olmasını prensip itibariyle kabul etmiştir. Tahmin edildiğine göre,...