10 / 05 / 2024

devlet konut desteği

devlet konut desteği

Devlet, evlilik hazırlığında olan ve yeni evlenmiş ev sahibi olmak isteyen çiftlere konut hesabı kapsamında destek veriyor. Peki, Peki konut hesabı nedir? Konut hesabı nasıl açılır? Konut hesabı başvuru şartları nelerdir? Konut hesabı açılış ücreti ne Kadardır?

Ev'lenen çiftlere devlet yardımı nasıl alınır?

Devlet tarafından evlenen çiftlere devlet yardımı ve çeyiz desteği veriliyor. 2019 yılında yeni evlenecek çiftlere konut ve çeyiz desteği büyük oranda yükseldi. Çiftler 70 bin TL'yi aşkın destekte ile faydalanabiliyor.

Konut alana devlet desteği koşulları!

26 Şubat 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Konut hesabı ve devlet katkısı yönetmeliği Ağustos ayında yürürlüğe girecek. Hesaplar da bu tarihte açılacak. Peki, konut alana devlet desteği koşulları nelerdir?

Devlet konut desteği almak için ne yapmak gerekiyor?

İlk kez ev alacaklara yapılacak devlet destek veriyor. Peki, devlet konut desteği almak için ne yapmak gerekiyor? Devlet konut desteği nasıl alınır? Devlet konut desteği ne zaman alınır? Devlet konut desteği şartları nelerdir?

Devlet konut desteği nedir?

6637 sayılı Bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun gereğince 633 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye ek madde eklendi. Böylece yürürlüğe giren devlet konut desteği nedir?

Türk Müteahhitler Birliği: Kentsel dönüşüm için devlet desteği şart!

Türkiye Müteahhitler Birliği(TMB), ülkenin; kentsel dönüşüme, yapısal düzenlemelere, altyapı yatırımlarına ihtiyacı olduğunu ve bu çalışmaların devlet desteği olmadan yapılmasının zor olduğunu belirtti.

Ev almak isteyenlere 500 bin TL'lik konut desteği! Şartlar tek tek açıklandı, kaçırmayın!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 500 bin liralık konut desteği için de düğmeye basmıştı. Peki Aile Bakanlığı'ndan 500 bin TL'lik konut desteği nasıl alınır? 500 bin TL'lik konut desteği için kimler başvurabilir? 

500 bin TL'ye varan konut desteğinden kimler faydalanabilir? Yeni ev alacaklara Bakanlıktan müjde!

Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar için 500 bin TL'ye varan destek veriliyor. Peki 500 bin TL'ye varan konut desteğinden kimler faydalanabilir? İşte konut desteği ile ilgili tüm ayrıntılar...

Devlet desteği ile prefabrik ev nasıl yaptırılır?

Prefabrik ev yaptırmak için fiyat araştırması yapan vatandaşlar devlet desteklerini de merak edip araştırıyorlar. Buna göre, devlet desteği ile 89.900 TL’ye prefabrik ev nasıl yaptırılır?

Aile Bakanlığı’ndan 200 bin TL konut desteği fırsatı! Başvuru şartları neler?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından depremzedelere yönelik prefabrik ev desteği veriliyor. Yapılan yardımlar, ihtiyaca göre farklılık gösterebiliyor. İşte yardıma yönelik merak edilen tüm detaylar…

Prefabrik ev devlet desteği nasıl alınır? Prefabrik ev yardımı ne kadar?

Devlet prefabrik ev yapmak isteyen vatandaşlara sosyal destekte bulunuyor. Peki, Prefabrik ev devlet desteği nasıl alınır? Prefabrik ev yardımı ne kadar?

Devlet, eşi vefat eden kadınlara konut desteği veriyor! 500 bin TL'lik destek için işte bu şartlar aranıyor...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, eşi vefat eden kadınlara konut desteği verileceğini açıkladı. 500 bin TL destek sağlanacak proje ile bilgileri bakanlığın resmi sitesinden yayımlandı. İşte detaylar...

Kentsel Dönüşüm kredisinde devlet desteği ne kadar? İşte 10 soruda kentsel dönüşüm kredisi tüm detaylarıyla!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında merak edilen soruları yanıtladı. Peki, Kentsel Dönüşüm kredisinde devlet desteği ne kadar? İşte detaylar...

Devlet hibe desteği ne kadar oldu? KOOPDES hibe desteği ne kadar, kaç TL?

Ticaret Bakanı Bolat, KOOP-DES'te kadın kooperatiflerine ilişkin hibe tutarlarının artırıldığını açıkladı. Peki, Devlet hibe desteği ne kadar oldu? KOOPDES hibe desteği ne kadar, kaç TL?

Devlet, 25 yaş altındaki öğrencilere ulaşım desteği olarak 750 TL sunuyor!  Başvuru koşulları neler?

Belirli yaşın altında olanlar için devlet, ulaşım yardımı yapmaya başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından duyurulan açıklamaya göre ulaşım desteği olarak 750 TL sunuluyor. Şart olarak belirlenen o yaşın altında olanlar bu destekten yararlanabilecekler.  İşte ulaşım desteği detayları…

Aile Bakanlığından dar gelirliye ev desteği! Daire yapana 300 bin lira, prefabrik ev alana 200 bin lira verilecek!

Sosyal destek ödemelerine devam eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı konut desteği de sağlıyor. Peki, konut desteğinden kimler nasıl faydalanıyor? İşte detaylar...

Çiftçiler dikkat! Mazot gübre desteği hesaplara yatıyor! Hemen kontrol edin! e-Devlet mazot gübre desteği sorgulama...

Çiftçiler mazot ve gübre desteği ödemelerini merak ediyor. Mazot gübre desteği hesaplara yatıyor! Hemen kontrol edin! e-Devlet mazot gübre desteği sorgulama...

Devlet hibe desteği nasıl alabilirim? Hibe almak için nereye başvurulur?

Hibe desteği çiftçilerin gündemini oluşturan konulardan biridir. Bu kapsamda hibe desteğine dair merak edilen o detaylar!

devlet konut desteği Haberi

devlet konut desteği

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile ekonomik destek paketleri üzerinde tüm vatandaşların ev sahibi yapılması için çalışmalara başlanmıştı. Çiftler bankalarda açtığı konut ve çeyiz hesabında birikim yapmaları durumunda devlet desteği alma hakkı kazanıyor. Konut desteğine üst limit 30 bin 333 lira olarak belirlendi. Peki konut hesabı nedir? Konut hesabı nasıl açılır? Konut hesabından kimler yararlanabilir? Konut hesabı başvuru şartları nelerdir?  İşte tüm merak edilen soruların cevapları…

1) Konut desteği nedir?

Konut hesabı yeni ev almak isteyen vatandaşların devlet katkısından yararlanmak için açtıkları hesaptır. Birikim şartları tamamlandığında birikim yapan vatandaşa devlet tarafından hibe veriliyor.

2) Konut hesabı başvuru şartları nelerdir?  

-TC vatandaşı olmak,

-7 Nisan 2015 tarihi itibariyle kendi adına kayıtlı bir konut sahibi olmamak,

-36 ay boyunca bankada konut hesabı açarak birikim yapmak,

-En önemli...