11 / 05 / 2024

devlet konut teşvik kredisi

devlet konut teşvik kredisi

7 Nisan 2015 tarihinde 29319 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun gereğince devlet konut teşvik kredisi veriyor. Peki, konut teşvik kredisi nedir?

Deprem felaketinden sonra yeni değişiklik: Sismik izolatör ve kauçuktan taşıyıcı kolon üretimi için teşvik arttı!

Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar, bugünkü 32128 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Deprem felaketinden sonra yeni değişiklik: Sismik izolatör ve kauçuktan taşıyıcı kolon üretimi için teşvik arttı!

Cumhurbaşkanı kararı açıklandı! 4 ildeki o yatırımlara milyarlaca lira teşvik geliyor!

Bursa, Gaziantep, Konya ve Hatay’daki illere devlet tarafından proje bazlı teşvik verilmesi kararı alındı. Peki bu teşviklerin miktarı ne olacak ve kimlere verilecek?..

Başarı Teşvik Programı nedir? Öğrenci destek parasından kimler faydalanacak? 2022 Başarı Teşvik Programı...

Devlet okulunda okuyan başarılı öğrenciler için yeni destek programı geldi. Peki, Başarı Teşvik Programı nedir? Öğrenci destek parasından kimler faydalanacak? İşte 2022 Başarı Teşvik Programına ilişkin tüm detaylar...

Uygun faizli kredi desteğine teşvik!

Geçtiğimiz yıl bankaların faiz oranlarını düşürmesiyle 1.5 milyona yakın konut satan sektör, bu yıl da yeni bir teşvik bekliyor...

Almanya'da konut teşviki üç ay uzatıldı!

Almanya’da bu ayın başında yine bir dizi yeni kanun ve uygulamalar yürürlüğe girdi Federal hükümet, korona pandemisiyle ilgili gelişmeleri dikkate alarak, konut teşvik programına başvuru süresini üç ay süreyle uzattı.

Yeni konut üretimi için çare teşvik!

Gayrimenkul Pazarlama ve Satış Profesyonelleri Derneği Başkanı İsmail Özcan, satış fiyatlarını ve kiraları dengede tutabilmek için özel sektörün konut üretmeye teşvik edilmesi gerektiğini belirtti.

Proje bazlı desteklerden yararlananların Ar-Ge'ye yatırımı teşvik edilecek!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca, proje bazlı devlet yardımından faydalanan yatırımcı firmaların, Ar-Ge faaliyetlerine kaynak ayırmasının teşvik edilmesi amacıyla düzenlemeye gidildi.

Merkez Bankası’ndan konut kredisi teşvik hamlesi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, kredilerin sürdürülebilir büyümeyi destekleyecek alanlara yönlendirmesini amaçlayan zorunlu karşılık (ZK) düzenlemelerine gitti. Düzenlemenin uzun vadeli ticari kredileri ve konut kredilerini teşvik etmesi bekleniyor...

Merkez Bankası’ndan konut kredilerine teşvik hamlesi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) kredi büyümesini zorunlu karşılıklarla ilişkilendiren düzenlemede değişikliğe giderek uzun vadeli ticari ve konut kredilerini teşvik edecek bir uygulama başlattı...

Merkez Bankası'ndan ticari ve konut kredisine teşvik!

Merkez Bankası (MB), zorunlu karşılık düzenlemesinde değişikliğe gitti. MB, kredi büyümesini zorunlu karşılıklarla ilişkilendiren düzenlemesinde tüketici fiyat endeksinden (TÜFE) arındırılmış hesaplamaya geçerken, uzun vadeli ticari ve konut kredilerini teşvik edecek bir uygulamayı da başlattı...

Almanya'daki konut teşviğinden 43 bin aile yararlandı!

Almanya'da aileleri konut satın almaya teşvik etmek için amaçlanan konut teşvik priminden bugüne dek 43 bin aile yararlandı.

Çeyiz ve konut hesabı uygulaması evliliğe teşvik ediyor!

Aile Bakanı Selçuk, evliliği teşvik etmek amacıyla çeyiz ve konut hesabı gibi uygulamaları hayata geçirdiklerini, ayrıca gençleri "Evlilik Öncesi Eğitim Programı" ile evlilik hayatına hazırladıklarını söyledi...

Almanya'da konut teşvikine 24 bin başvuru!

Almanya'da hükümetin konut satın almayı teşvik etmek için uygulamaya koyduğu Konut Teşvik Primi'ne ilgi beklenenden yüksek oldu.

devlet konut teşvik kredisi Haberi

devlet konut teşvik kredisi

Konut teşvik kredisi nedir?

İlk evini satın almak için gerekli peşinat miktarını biriktirenlere devlet destek veriyor.Konut teşvik kredisi koşul ve özellikleri  7 Nisan 2015 tarihinde 29319 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun kapsamında yer alıyor.


Bilindiği üzere bankalar konut kredisinde evin ancak yüzde 75'ine kredi verebiliyor. Geriye kalan yüzde 25'lik kısmın peşinat olarak alıcı tarafından ödenmesi gerekiyor. Bu tutarı biriktirmek de bazen bir hayli zaman alabiliyor.


Buna göre peşinat biriktirmek için açılan hesaplara, aranan koşullara uygun olunması halinde yüzde 15'lik yardım yapılacak.


Kanun gereğince; konut sahibi olmayan Türk vatandaşlarına, yurt içinde satın alacakları ilk ve tek konut için 5411 sayılı Kanuna tabi mevduat veya katılım bankalarının yurt içi şubelerinde Türk Lirası cinsinden konut...