30 / 04 / 2024

devlet teşvik kredisi nasıl alınır

devlet teşvik kredisi nasıl alınır

Yürürlüğe giren 6637 sayılı Bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun ile devlet konut kredisi peşinatları için belli oranlarda destek yapıyor. Peki, devlet konut kredisi nasıl alınır?

Deprem felaketinden sonra yeni değişiklik: Sismik izolatör ve kauçuktan taşıyıcı kolon üretimi için teşvik arttı!

Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar, bugünkü 32128 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Deprem felaketinden sonra yeni değişiklik: Sismik izolatör ve kauçuktan taşıyıcı kolon üretimi için teşvik arttı!

Cumhurbaşkanı kararı açıklandı! 4 ildeki o yatırımlara milyarlaca lira teşvik geliyor!

Bursa, Gaziantep, Konya ve Hatay’daki illere devlet tarafından proje bazlı teşvik verilmesi kararı alındı. Peki bu teşviklerin miktarı ne olacak ve kimlere verilecek?..

Başarı Teşvik Programı nedir? Öğrenci destek parasından kimler faydalanacak? 2022 Başarı Teşvik Programı...

Devlet okulunda okuyan başarılı öğrenciler için yeni destek programı geldi. Peki, Başarı Teşvik Programı nedir? Öğrenci destek parasından kimler faydalanacak? İşte 2022 Başarı Teşvik Programına ilişkin tüm detaylar...

Devlet destekli konut kredisi çekerken hangi şartlar gerekiyor?

Vatandaşlar devlet tarafından verilen hibe ile konut sahibi olabiliyor. Peki devlet destekli konut kredisi çekerken hangi şartlar gerekiyor? İşte detaylar...

Proje bazlı desteklerden yararlananların Ar-Ge'ye yatırımı teşvik edilecek!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca, proje bazlı devlet yardımından faydalanan yatırımcı firmaların, Ar-Ge faaliyetlerine kaynak ayırmasının teşvik edilmesi amacıyla düzenlemeye gidildi.

Merkez Bankası’ndan konut kredisi teşvik hamlesi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, kredilerin sürdürülebilir büyümeyi destekleyecek alanlara yönlendirmesini amaçlayan zorunlu karşılık (ZK) düzenlemelerine gitti. Düzenlemenin uzun vadeli ticari kredileri ve konut kredilerini teşvik etmesi bekleniyor...

Teşvik belgesi işlemlerinde yeni dönem!

Yatırımlarda devlet yardımları kapsamındaki teşvik belgeleriyle ilgili her türlü iş ve işlem artık elektronik ortamda yapılabilecek.

Yatırım teşvik belgeli inşaat harcamalarına KDV iadesi geldi!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar ile yatırım teşvik belgeli inşaat harcamalarına KDV iadesi geldi..

Teşvik paketini İzmir'deki sanayiciler nasıl karşıladı?

EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, ''Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı güneydoğu teşvik paketi önemli. Burada ilk olarak bizim dile getirdiğimiz fabrikaların devlet tarafından yapılarak sanayicilere verilmesi konusu uygulamaya geçiyor.''dedi.

Yeni yatırım teşvik paketi tamam!

Ekonomi Bakanı Zeybekci, yeni teşvik paketi ile stratejik öneme sahip yatırımlar için 20 yıllık vergi muafiyeti getirileceğini söyledi. Kredi faizinin devlet tarafından karşılanması gibi tarihi adımlar da yeni pakette yer alacak.

Yatırımcıya esnek teşvik uygulaması geliyor!

Teşvik sisteminde yatırımcıya özel bir mekanizma üzerinde çalışılıyor. Başbakan Yardımcısı Canikli “Yatırımcının talebine göre teşvik uygulanacak. Kiminin SGK primini devlet karşılayacak, kiminin arsası bedava olacak” dedi.

Teşvik belgesi kapsamındaki gayrimenkullere vergi düzenlemesi!

İSTİB Başkan Yardımcısı İlhan Koyunseven, yatırım teşvik belgesi kapsamındaki binalardan ve arazilerden emlak vergisi alınmaması ilgili bir düzenleme yapıldığını anlattı.

Nurettin Canikli, Yeni Ekonomik Teşvik paketini yorumladı!

Başbakan Yardımcısı Canikli, dün Başbakan Yıldırım tarafından açıklanan Yeni Ekonomik Teşvik paketini yorumlayarak, yatırımcılar için değil, yatırım olması için yapıldığını belirterek, 'Her şeyin başı üretim' dedi.

devlet teşvik kredisi nasıl alınır Haberi

devlet teşvik kredisi nasıl alınır

Devlet konut kredisi nasıl alınır?

İlk kez ev sahibi olmak için konut kredisi kullanacak kimselere devlet yardım ediyor. Yürürlüğe giren 6637 sayılı Bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun ile devlet konut kredisi peşinatları için belli oranlarda destek yapacak.


Konut kredisi peşinatı biriktirmek için açılan hesaba, diğer koşulların da mevcut olması halinde ortalama yüzde 15'lik teşvik veriliyor. 


Ancak Devlet katkısı ödemesi hesapta biriken toplam tutarın yüzde 20’sini ve azami 15.000 Türk Lirasını geçeiyor. Peki, devlet konut kredisi nasıl alınır?


Devlet konut kredisi şartları;

- Türk vatandaşı olmak

- Konut sahibi olmamak

- İlk evini Türkiye'den almak

- Türk Lirası cinsinden konut hesabı açmak

- Asgari 3 yıl boyunca sistemde kalmak


Bu  şartları yerine getiren kimselere, konutu satın almalarını müteakip ilgili bankaya başvurmaları hâlinde Devlet katkısı ödeniyor. 


Konut...