14 / 05 / 2024

Devlete ait kiraya verilen konutlar

Devlete ait kiraya verilen konutlar

Devlete ait olup kiraya verilen konutlara ve araziler meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Hem ÖİB hem de karayolları yeni taşınmaz satışları için düğmeye bastı!

Özelleştirme İdaresi tarafından açıklanan verilere göre, 2003 - Mart 2024 tarihleri arasında devlete ait 5 binden fazla taşınmaz özel mülkiyete devredilmişti. Şimdi de pek çok taşınmaz beş ayrı koldan satışa çıkarıldı. İşte konu ile ilgili detaylar...

2003 - Mart 2024 arasında devlete ait 5 binden fazla taşınmaz özel mülkiyete devredildi!

Özelleştirme İdaresi verilerinden yapılan derlemelere göre 2003 - Mart 2024 tarihleri arasında devlete ait 5 binden fazla taşınmaz özel mülkiyete devredildi.

Çin'in emlak piyasası, devlet firmaları tarafından desteklenecek!

Çin'in emlak piyasası, devlete ait ve devlete bağlı geliştiricilerin konut satışlarında ve arazi alımlarında başı çekmesiyle önemli bir konsolidasyona sahne oldu. 

Petrol devi 2022'yi büyük karla kapattı

Aramco, Rusya'nın Ukrayna'daki savaşının ardından yükselen enerji fiyatlarının da yardımıyla 2022'de rekor kazanç açıklayan en son enerji şirketidir. Suudi petrol devi Aramco, 2022 için 151 milyar Euro'luk rekor bir kâr açıkladı ve bu, devlete ait şirket için geçen yıla göre %46,5'lik bir artışa işa

O ilimizde Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş.’ye ait bina ve arsalar kiraya veriliyor! Bu fırsat kaçmaz!

Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş.’ye ait bina ve arsalar kiraya verilecek. İhale ve Teklif Açma Tarihi 14.03.2023 saat 14.00 olarak belirlendi. İşte detaylar…

Belediyeye ait 12 adet parkur alanı kiraya veriliyor! 50 bin 400 TL teminatla lüks semtte ticaret yapın!

Marmaris Belediyesi 12 adet parkur alanı kiraya verdiğini duyurdu.  50 bin 400 TL’den başlayan teminatlarla lüks semtte işletmeni olsun! İşte detaylar…

Avcılar Belediyesi'ne ait sosyal tesis alanları 65 bin TL’ye kiraya veriliyor! 17 Şubat 2023’teki ihaleyi kaçırmayın!

Avcılar Belediye Başkanlığından Kiralama İlanı duyurusu geldi. Belediyeye ait sosyal tesisler 17 Şubat 2023’te ihale edilerek kiraya verilecek.

Mülkiyeti hazineye ait taşınır ve taşınmazlar kiraya verilecek! Bu fırsat kaçmaz!

Manisa Çevre, Şehircilik ve İklim Değikliği İl Müdürlüğü tarafından Manisa ili, Şehzadeler ilçesinde yer alan taşınır ve taşınmazlar kiraya verilecek.

Van Park AVM'deki 75 adet iş yeri ve 1 otopark kiraya veriliyor! 90 milyon TL'ye!

Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı, mülkiyeti Büyükşehir Belediyesine ait Van İli, İpekyolu İlçesi, Şerefiye Mahallesi'nde yer alan 75 adet iş yeri ile 1 otoparkı kiraya veriyor. Fiyatı dudak uçuklattı...

Atatürk Orman Çiftliği'ndeki spor tesisi 10 yıllığına kiraya verilecek!

Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü, mülkiyeti Atatürk Orman Çiftliği'ne ait olan atlı spor tesisini 10 yıllığına kiraya verecek. İşte detaylar...

Paladyum fiyatı sıçradı!

Paladyum, Rus devlete ait iki rafineriden yapılan teslimatların Londra Platin ve Paladyum Borsası garantili akreditasyon listesinden çıkarılmasının ardından arz endişeleri nedeniyle yükselmeye devam etti.

Binance Endonezya’da kripto platformu kuracak!

Binance Holdings bir kripto para işlem platformu kurmak amacıyla Endonezya’nın en zengin ailesi Hartonolar ve devlete ait bir Telekom operatörü ile görüşmeler sürdürüyor.

7 şehirdeki bazı taşınmazlar özelleştirme kapsamına alındı!

Aralarında İzmir Torbalı, Ankara İncek, Erzurum Palandöken ve Çukurova'daki arazi ve binaların yer aldığı devlete ait 7 ildeki 9 ayrı taşınmaz daha özelleştirme kapsamında 41.7 milyon Türk Lirası bedelle satıldı.

Devlete ait kiraya verilen konutlar Haberi

Devlete ait kiraya verilen konutlar

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, devlete ait olup kiraya verilen konutlara ve arazilere ilişkin soru önergesi hazırladı. Gürer sorularının Başbakan Yıldırım tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

Gürer'in soruları


1- Devlete ait kiraya verilen konut sayısı kaçtır? (Yıl yıl dağılımlı, tablo)

2- Devlet işleyişi için, kurum ve kuruluşlarca kiralanan konut sayısı kaçtır?

3- Devlete ait kiralık verilen arazilerin illere göre dağılımı ve metrekaresi ne kadardır?

4- Devletin kiraya verdiği toplam arazi tutarı nedir? (İl il dağılımlı, tablo)

5- Devlete ait kiraya verilen arazilerde tarım amaçlı kullanılan en kadar arazi vardır (Hangi ilde ne kadar,...