08 / 05 / 2024

devletten arazi kiralama

devletten arazi kiralama

Devletten kiralamalarda yeni dönem resmen başlıyor. Yeni sisteme göre, orman sınırları dışına çıkarılan ve komisyon tarafından ‘yayla’ olarak kullanılabileceği bildirilen alanlar Başbakanlık değil Cumhurbaşkanı’nın onayıyla yayla vasfını kazanabilecek...

Milli Emlak'tan 2 şehirde kiralık arazi fırsatı! 

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Eskişehir ve Artvin'de yer alan 3 adet arazi için kiralama ihalesi düzenliyor. Arazilerin kira bedelleri 15 bin 500 TL'den başlıyor.

Milli Emlak'tan Mart 2024 fırsatı: 2 ilde bağ, bahçe, kamu konutu ve arazi kiralıyor!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü iki ilde yer alan bağ, bahçe, kamu konutu ve arazi için  kiralama ihalesi düzenliyor. İşte yatırımcılar tarafından merakla beklenen o ihale ilanları...

Milli Emlak'tan yeni fırsat! İki ilde 4 bin 700 TL'den başlayan fiyatlarla KDV'den muaf kiralık arazi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Eskişehir ve Konya'da yer alan iki adet arazi için kiralama ihalesi düzenliyor. Arazilerin kira bedelleri 4 bin 700 TL'den başlıyor...

Milli Emlak'tan Ankara ve iki ilde daha kiralık 3 arazi! 6 bin TL'den başlayan fiyatlarla!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Ankara, Konya ve Erzurum'da yer alan 3 adet arazi için kiralama ihalesi düzenliyor. Arazilerin kira bedelleri 6 bin TL'den başlıyor.

Özel ağaçlandırma yapmak isteyene devletten arazi desteği!

Özel ağaçlandırma yapmak isteyenlere OGM büyük bir fırsat sunuyor. Bozuk ve açıklık vasıftaki devlet ormanlarında yapılacak özel ağaçlandırma ve imar ihya başvuruları için müracaatlar başladı. Başvurular Nisan ayı boyunca e-Devlet üzerinden yapılacak.

Balıkesir Burhaniye'de 24 bin metrekarelik arazi imara açıldı mı?

Vakıflar Genel Müdürlüğü, mülkiyeti Müdürlüğe ait, Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde bulunan 24 bin metrekarelik arazi üzerine otel ve turizm tesisi inşa etmek için “Yapım Karşılığı Uzun Süreli Kiralama İhalesi” açtı.

Arazi bankacılığı modeli ile araziler üretime kazandırılacak!

Cumhurbaşkanlığının 2019 yılına ilişkin programına göre, sözleşmeli üretim ve arazi kiralama gibi yöntemlerle tarımsal işletmelerde ölçekler büyütülecek. Arazi bankacılığı dahil çeşitli modellerle atıl tarım arazilerinin üretime kazandırılması hedefleniyor.

Fikret Orman'dan arazi ve otel açıklaması!

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, siyah-beyazlı kulüpte göreve geldikten sonra ticari faaliyetlerine ara verdiğini belirterek, kulüp başkanı olduğundan beri devletten bir arazi tahsisi almadığını ve otel yapım işine girmediğini açıkladı.

Şehzadeler'de taşınmazların yıllık kiralama ihalesi yapıldı!

Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik "Bu tür arazi kiralama ihalelelerini vatandaşlarımızın ayağına götürüyoruz ve tüm işlemleri mobil ihale aracımız sayesinde yerinde yapıyoruz.

Milli emlak arazi kiralama şartları neler?

Devlete ait taşınır ve taşınmaz malların tümüne milli emlak deniyor. Milli emlak taşınmazlarının tasarruf işlemleri ile ilgili esaslar, kanun, yönetmelik ve tebliğler ile açıklanıyor. Peki, Milli emlak arazi kiralama şartları neler?

Arazi kira sözleşmesi nasıl yapılır?

Arazi kiralama süresi arazinin toprak sahibi tarafından kiracıya teslim edildiği veya teslime hazır bulundurulduğu tarihte başlıyor. Peki, arazi kira sözleşmesi nasıl yapılır? İşte arazi kira sözleşmesi örneği..

Türkiye Sudan'dan 99 yıllığına tarım arazisi kiraladı!

Batılı ülkelerin Afrika' da arazi kiralama yarışına Türkiye de katıldı. Türkiye tarihinde ilk defa devlet ve özel sektör işbirliğiyle Sudan'dan 99 yıllığına tarım arazisi kiraladı...

Endonezya'da emlak sektörü endişe yaratıyor!

Endonezya'da earz, talebin gerisinde kalıyor. Çok ortaklı a raziler, müteahhitlerin projelere başlamasını zorlaştırıyor. Endonezya'da yabancıların toprak alması yasak. Onlara "irtifak hakkı" olarak bilinen bir arazi kiralama imkânı tanınıyor.

devletten arazi kiralama Haberi

devletten arazi kiralama

Devletten kiralamalarda yeni dönem resmen başlıyor. Ormanlık alanlara ve bu alanlardaki gayrimenkullerin kiraya verilmesine ilişkin düzenlemeler Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yeni sisteme göre, orman sınırları dışına çıkarılan ve komisyon tarafından ‘yayla’ olarak kullanılabileceği bildirilen alanlar Başbakanlık değil Cumhurbaşkanı’nın onayıyla yayla vasfını kazanabilecek. 

Türkiye’nin arsa ve arazi yatırımlarında uzmanlaşmış ilk ve tek markası olan uparazzi’nin Genel Müdürü Hakan Erilkun ormanlık alanlarda yer alan yapı ve tesislerin kiralanmasına getirilen kolaylıkların özellikle orman turizmini olumlu etkileyeceğini, yapılacak kiralamalara getirilen zorunlu denetimlerin sıkı sıkıya uygulanmasının büyük önem taşıdığını söyledi.

Erilkun, “Düzenlemeye göre, orman alanlarında bulunan ve kiraya verilen binaların kira artış oranında Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) değil Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) esas alınacak olup, ilk kiralamalarda alınacak teminat oranı da yüzde 10’dan yüzde 3’e...