09 / 05 / 2024

devletten arsa kiralama

devletten arsa kiralama

Devletten kiralamalarda yeni dönem resmen başlıyor. Yeni sisteme göre, orman sınırları dışına çıkarılan ve komisyon tarafından ‘yayla’ olarak kullanılabileceği bildirilen alanlar Başbakanlık değil Cumhurbaşkanı’nın onayıyla yayla vasfını kazanabilecek...

Kocaeli’de devletten satılık arsa ve araç! Peşin ödemelerde yüzde 20 indirim fırsatı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kocaeli’de yer alan arsa ve araçları satışa çıkarttığını ilan etti. İlanda peşin ödemelerde yüzde 20 indirdim sağlanacağı aktarıldı.

İstanbul'da 2 arsa ve 1 iş yeri stopajdan muaf olarak kiraya veriliyor! Vakıflar Müdürlüğü tek tek açıkladı! 

İstanbul Vakıflar 1.Bölge Müdürlüğü, Sarıyer Beşiktaş'ta yer alan 1'er arsa ile Beyoğlu'ndaki 1 iş yerini kiraya veriyor. Peki kiralama ihalesi ne zaman? İşte ayrıntılar...

TOKİ İstanbul arsaları nerede? TOKİ arsa başvurusu e-devletten yapılıyor mu?

TOKİ İstanbul arsalarının nerede olduğu merak ediliyor. Bu yüzden TOKİ İstanbul arsaları nerede? TOKİ arsa başvurusu e-devletten yapılıyor mu? soruları sıklıkla soruluyor. İşte detaylar!

Yalova'da 10 yıllığına kiralık arsa! 

Yalova İli Tavşanlı Belediye Başkanlığı, Yalova Altınova'da yer alan arsa için kiralama ihalesi düzenliyor. İşte detaylar...

İş GYO 2021'de 65,7 milyon TL'lik kiralama yaptı!

İş GYO, 2021 yılı içerisinde 7,9 milyon TL+KDV tutarında arsa alımı, gayrimenkul projelerinde yer alan ünitelerin satışı kapsamında yaklaşık 350,8 milyon TL+KDV tutarında satış işlemi ve yıllık kira bedeli toplamı yaklaşık 65,7 milyon TL+KDV olan kiralama işlemi gerçekleştirdi.

Divriği Belediye Başkanlığı'ndan satılık 44 arsa!

Divriği Belediye Başkanlığı, Sivas'ta yer alan 44 adet arsa için satış ve kiralama ihalesi düzenliyor.

Yalova'da 10 yıllığına kiralık arsa!

Yalova İli Tavşanlı Belediye Başkanlığı, Yalova'da yer alan arsa için kiralama ihalesi düzenliyor. İhale 18 Mayıs 2021 tarihinde yapılacak.

Enka İnşaat 2020'de 4,8 milyon TL'lik arsa ve  7,8 milyon TL'lik konut aldı!

Enka İnşaat'ın 2020 yılı içerisinde kira bedeli toplamı yaklaşık 3,8 milyon TL + KDV olan kiralama işlemi yapıldı yaklaşık 14,8 milyon TL+ KDV tutarında arsa alımı ve yaklaşık 7,8 milyon TL+ KDV tutarında konut alımı yapıldı.

Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne ait arsa ve araziler kiraya verilerek değerlendiriliyor!

Antalya Vakıflar Bölge Müdürü Hüseyin Coşar, gazetecilere yaptığı açıklamada, vakfa ait arsa ve arazilerin kiraya verilerek, yapım karşılığı kiralama, kat karşılığı inşaat yöntemleriyle değerlendirilerek gelir elde edildiğini belirtti..

Emlak yatırımları erteleniyor mu?

Deloitte Danışmanlık ekibi tarafından hazırlanan "Küresel Covid-19 salgınının Türkiye’de Farklı Kategorilere Etkileri Raporu"na göre, ev, iş yeri, arsa kiralama ve satış yapılan sitelerde Mart ayı başıyla başlayan negatif trend, ayın ikinci yarısında hızlandı...

Hatay'da 7.1 milyon TL'ye arsa karşılığı inşaat ihalesi!

Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından; Hatay ile Defne ilçesi Turunçlu Mahallesi'nde yer alan arsa toplamda 7.1 milyon TL'ye özel eğitim tesisi yapılmak üzere 30 süreyle uzun süreli kiralama işlemine çıkarılmıştır.

Ulaştırma Bakanlığı'na ait arsa ve araziler mecliste konu oldu!

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, Ulaştırma Bakanlığı'na ait arsa ve araziler ile bunların satış ve kiralama işlemleri hakkında soru önergesi hazırladı...

Şanlıurfa Vakıflar Müdürlüğü'nden kiralama ihalesi!

Şanlıurfa Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Şanlıurfa İli, Merkez (Haliliye) İlçesi, Süleymaniye Mahallesi'ndeki arsa üzerinde yapım karşılığı kiralama işi ihale edecek. İşin bedeli 4 milyon 721 milyon 685 TL olarak belirlendi.

devletten arsa kiralama Haberi

devletten arsa kiralama

Devletten kiralamalarda yeni dönem resmen başlıyor. Ormanlık alanlara ve bu alanlardaki gayrimenkullerin kiraya verilmesine ilişkin düzenlemeler Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yeni sisteme göre, orman sınırları dışına çıkarılan ve komisyon tarafından ‘yayla’ olarak kullanılabileceği bildirilen alanlar Başbakanlık değil Cumhurbaşkanı’nın onayıyla yayla vasfını kazanabilecek. 

Türkiye’nin arsa ve arazi yatırımlarında uzmanlaşmış ilk ve tek markası olan uparazzi’nin Genel Müdürü Hakan Erilkun ormanlık alanlarda yer alan yapı ve tesislerin kiralanmasına getirilen kolaylıkların özellikle orman turizmini olumlu etkileyeceğini, yapılacak kiralamalara getirilen zorunlu denetimlerin sıkı sıkıya uygulanmasının büyük önem taşıdığını söyledi.

Erilkun, “Düzenlemeye göre, orman alanlarında bulunan ve kiraya verilen binaların kira artış oranında Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) değil Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) esas alınacak olup, ilk kiralamalarda alınacak teminat oranı da yüzde 10’dan yüzde 3’e...