02 / 05 / 2024

Devre tatil sözleşmesinden cayma formu

Devre tatil sözleşmesinden cayma formu

Tüketiciler, sözleşmelerin kurulmasından itibaren on dört gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin cayma hakkına sahip oluyor. İşte devre tatil sözleşmesi cayma formu örneği...

Bireysel Emeklilik Sözleşmesi ile ilgili genelge Resmi Gazete'de!

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) tarafından tasarlanan "Bireysel Emeklilik Sözleşmesinden Kaynaklı Alacağın Devri Hakkında Genelge" Resmi Gazete'de yayımlandı.

Devre mülk sözleşmesinin feshi nasıl yapılır?

Devre mülk sözleşmesinin feshi, günümüzde dolandırıcılığa bağlı sorunların ortaya çıkmasını engellemek için mümkündür. Devre mülk satışları gereğinden fazla abartılarak tüketicilere sunulsa da sonrasında sözleşmenin feshi hakkı vardır. Peki devre mülk sözleşmesi feshi nedir?

Kamu işçisi zam oranı ne kadar olacak? Toplu iş sözleşmesinden hangi rakam çıkacak? Tek tek açıklandı!

Kamuda görev alan 700 binden fazla işçiyi ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde rakamlar peş peşe gündeme geliyor. Peki kamu işçisi zam oranı ne kadar olacak? Toplu iş sözleşmesinden hangi rakam çıkacak?

Devre tatil sözleşmeleri resmen yeniden düzenlendi! Tüketici korumasının kapsamı genişledi! 

Ticaret Bakanlığı, devre tatil sektöründe faaliyette bulunan şirketlerin uymak zorunda oldukları kurallarda güncellemeye gitti ve hizmet satın alan tüketiciler için sunulan koruma kapsamını da genişletti. İşte tüm ayrıntılar...

Devre Tatil ve Uzun Süreli Tatil Hizmeti Sözleşmeleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2022!

Devre Tatil ve Uzun Süreli Tatil Hizmeti Sözleşmeleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2022 bugünkü 31907 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ön ödemeli devre tatil sözleşmesi yasaklanıyor!

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu'nda kabul edilen Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne göre, ön ödemeli devre tatil sözleşmesi yasaklanıyor...

Konut ve devre mülk alımlarındaki mağduriyetler gideriliyor!

Tüketici Kanunu’nda değişikliğe gidiliyor. AK Parti tarafından hazırlanan taslağa göre, henüz bitirilmemiş inşaattan alınan konutlarla ilgili “zamanında teslim edilmesi zorunludur” hükmü ilave edilecek. Tüketicilerle ön ödemeli devre tatil sözleşmesi yapılamayacak. 

Ön ödemeli konut satış sözleşmelerinde cayma hakkı!

Ön ödemeli konut satış sözleşmelerinde tüketici 14 gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeden ve cezai şart ödemeden ön ödemeli konut satış sözleşmesinden cayma hakkına sahiptir.

Devre tatil ve devre mülk aynı şey mi?

Posta gazetesi yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında Devre tatil ve devremülk konularını ele aldı. İşte Heper'in o yazısı...

Kiracı kira sözleşmesini fesh ederse ne olur?

Kira sözleşmesini fesh eden kiracı için kolaylık sağlandı. Buna göre, kira ilişkisini devralmaya hazır yeni bir kiracı bulan kiracı, kira sözleşmesinden doğan borçlarından kurtulabiliyor. 

Devre tatil ve maketten satışta cayma hakkı!

Tüketicilerin ayıplı malları iade etme, maketten ev alma sözleşmesinden cayma, garantide tamir edilmeyen üründe ücret iadesi talebi gibi birçok hakkı bulunuyor.

Maketten konut satış sözleşmesinden cayma süresi 2017!

Maketten konut satış sözleşmesi, firmaların projenin yapı ruhsatını aldıktan sonra inşaat halindeki dairelerin satışını yapmaları halinde imzaladıkları sözleşme oluyor.

Yeni Tüketici Kredisi Sözleşmeleri Yönetmeliği yürürlüğe girdi!

Tüketici, 14 gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin tüketici kredisi sözleşmesinden cayma hakkına sahip olacak.

Devre tatil sözleşmesinden cayma formu Haberi

Devre tatil sözleşmesinden cayma formu

Devre tatil sözleşmesi cayma formu!

Devre tatil sözleşmesi imzalayan tüketiciler, ilgili yönetmelik kapsamında düzenlenen sözleşmelerin kurulmasından itibaren on dört gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin cayma hakkına sahip oluyor.


Cayma hakkının kullanıldığına dair bildirimin, cayma hakkı süresi dolmadan, şahsi hakka konu ön ödemeli devre tatil sözleşmeleri için yazılı olarak veya kalıcı veri saklayıcısı ile ayni hakka konu taşınmaza ilişkin sözleşmelerde ise noterlikler aracılığıyla satıcı veya sağlayıcıya yöneltilmesi yeterlidir.


Satıcı veya sağlayıcı, Ek-6’da yer alan cayma formunu, sözleşmenin kurulduğu anda yazılı olarak veya kalıcı veri saklayıcısıyla tüketiciye vermek zorundadır.


Tüketici, cayma hakkını kullanırken Ek-6’da yer alan cayma formunu kullanabileceği gibi cayma kararını bildiren açık bir beyanda da bulunabilir.


Devre tatil, uzun süreli tatil hizmeti sözleşmeleri ve bu sözleşmelerle birlikte düzenlenmiş olan...