04 / 05 / 2024

devre tatil sözleşmesinden cayma hakkı

devre tatil sözleşmesinden cayma hakkı

Bir yıldan uzun süre için kurulan ve tüketiciye bu süre zarfında birden fazla dönem için bir veya daha fazla sayıda gecelik konaklama imkânı veren sözleşmeleri olan devre tatil sözleşmesinden cayma hakkı nasıl kullanılır?

Devre tatil sözleşmesi cayma hakkı 2015!

Tüketicilere devre tatil sözleşmesi imzalayan kişilerin sahip olduğu haklar arasında cayma hakkı da bulunuyor. Peki, Devre tatil sözleşmesi cayma hakkı 2015 nasıl kullanılır? Devre tatil sözleşmesi cayma hakkı süresi nedir?

Devre tatillerde teslime kadar cayma hakkı geliyor!

Tüketicinin korunmasına ilişkin kanun tasarısı TBMM'de kabul edilerek yasalaştı. Yasaya göre devre tatile konu taşınmazın ön ödemeli satılması durumunda, devir ya da teslim tarihine kadar tüketicinin sözleşmeden dönme hakkı olacak...

Devremülk sözleşmesinden cayma hakkı!

Devremülk sözleşmesinden cayma hakkı Devre Tatil Sözleşmeleri Uygulama Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik’e göre sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 10 gün içinde yapılan bildirimlerde geçerli oluyor...

Bireysel Emeklilik Sözleşmesi ile ilgili genelge Resmi Gazete'de!

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) tarafından tasarlanan "Bireysel Emeklilik Sözleşmesinden Kaynaklı Alacağın Devri Hakkında Genelge" Resmi Gazete'de yayımlandı.

Devre mülk sözleşmesinin feshi nasıl yapılır?

Devre mülk sözleşmesinin feshi, günümüzde dolandırıcılığa bağlı sorunların ortaya çıkmasını engellemek için mümkündür. Devre mülk satışları gereğinden fazla abartılarak tüketicilere sunulsa da sonrasında sözleşmenin feshi hakkı vardır. Peki devre mülk sözleşmesi feshi nedir?

Kamu işçisi zam oranı ne kadar olacak? Toplu iş sözleşmesinden hangi rakam çıkacak? Tek tek açıklandı!

Kamuda görev alan 700 binden fazla işçiyi ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde rakamlar peş peşe gündeme geliyor. Peki kamu işçisi zam oranı ne kadar olacak? Toplu iş sözleşmesinden hangi rakam çıkacak?

Devre tatil sözleşmeleri resmen yeniden düzenlendi! Tüketici korumasının kapsamı genişledi! 

Ticaret Bakanlığı, devre tatil sektöründe faaliyette bulunan şirketlerin uymak zorunda oldukları kurallarda güncellemeye gitti ve hizmet satın alan tüketiciler için sunulan koruma kapsamını da genişletti. İşte tüm ayrıntılar...

Devre Tatil ve Uzun Süreli Tatil Hizmeti Sözleşmeleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2022!

Devre Tatil ve Uzun Süreli Tatil Hizmeti Sözleşmeleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2022 bugünkü 31907 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ön ödemeli devre tatil sözleşmesi yasaklanıyor!

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu'nda kabul edilen Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne göre, ön ödemeli devre tatil sözleşmesi yasaklanıyor...

Konut ve devre mülk alımlarındaki mağduriyetler gideriliyor!

Tüketici Kanunu’nda değişikliğe gidiliyor. AK Parti tarafından hazırlanan taslağa göre, henüz bitirilmemiş inşaattan alınan konutlarla ilgili “zamanında teslim edilmesi zorunludur” hükmü ilave edilecek. Tüketicilerle ön ödemeli devre tatil sözleşmesi yapılamayacak. 

Ön ödemeli konut satış sözleşmelerinde cayma hakkı!

Ön ödemeli konut satış sözleşmelerinde tüketici 14 gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeden ve cezai şart ödemeden ön ödemeli konut satış sözleşmesinden cayma hakkına sahiptir.

Devre tatil ve devre mülk aynı şey mi?

Posta gazetesi yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında Devre tatil ve devremülk konularını ele aldı. İşte Heper'in o yazısı...

Kiracı kira sözleşmesini fesh ederse ne olur?

Kira sözleşmesini fesh eden kiracı için kolaylık sağlandı. Buna göre, kira ilişkisini devralmaya hazır yeni bir kiracı bulan kiracı, kira sözleşmesinden doğan borçlarından kurtulabiliyor. 

Devre tatil ve maketten satışta cayma hakkı!

Tüketicilerin ayıplı malları iade etme, maketten ev alma sözleşmesinden cayma, garantide tamir edilmeyen üründe ücret iadesi talebi gibi birçok hakkı bulunuyor.

Maketten konut satış sözleşmesinden cayma süresi 2017!

Maketten konut satış sözleşmesi, firmaların projenin yapı ruhsatını aldıktan sonra inşaat halindeki dairelerin satışını yapmaları halinde imzaladıkları sözleşme oluyor.

Yeni Tüketici Kredisi Sözleşmeleri Yönetmeliği yürürlüğe girdi!

Tüketici, 14 gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin tüketici kredisi sözleşmesinden cayma hakkına sahip olacak.

devre tatil sözleşmesinden cayma hakkı Haberi

devre tatil sözleşmesinden cayma hakkı

Devre tatil sözleşmesinden cayma hakkı!

Devre tatil sözleşmeleri; Bir yıldan uzun süre için kurulan ve tüketiciye bu süre zarfında birden fazla dönem için bir veya daha fazla sayıda gecelik konaklama imkânı veren sözleşmeleri oluyor.


Bu sözleşmenin henüz tesis ortada yokkken imzalanması halinde ise tüketici ile yapılan sözleşme ön ödemeli devre tatil sözleşmesi oluyor.


Ön ödemeli devre tatil sözleşmesi ise; Tüketicinin ayni hakka konu bir taşınmazın satış bedelini veya şahsi hakka konu taşınmazın kullanım hakkı bedelini önceden peşin veya taksitle ödemeyi, satıcı veya sağlayıcının da bedelin tamamen veya kısmen ödenmesinden sonra taşınmazı ya da kullanım hakkını tüketiciye devir veya teslim etmeyi üstlendiği sözleşmelere deniyor.


Peki, devre tatil sözleşmesinden cayma hakkı süresi ne kadardır? Devre tatil sözleşmesinden cayma hakkı nasıl kullanılır?


Cayma hakkı..

Devre tatil satın alan...