08 / 05 / 2024

devremülk alınırken nelere dikkat edilmelidir

devremülk alınırken nelere dikkat edilmelidir

Bir devremülk alınırken dikkat edilmesi gereken nokta devremülk mü devre tatil mi satın alındığıdır. İşte bu noktada da akıllara devremülk alırken nelere dikkat edilmeli? sorusu geliyor...

2012'nin 20 TL'si, bugünün 200 TL'si oldu! 12 yıl önce 20 TL'ye 20 simit alınırken, bugün 20 simit için 200 TL ödeniyor!

12 yıl öncenin 20 lirası, resmen bugünün 200 TL'si oldu. En büyük banknot olan 200 TL ile şimdi 20 simit alınırken, 12 yıl önce 20 TL ile 20 adet simit alınabiliyordu. 

Konut kredisi ile ev alırken nelere dikkat edilmeli?

Konut kredisi ile ev alırken bazı noktalara dikkat edilmesi gerekiyor. Aksi durumda mağdur olabilirsiniz. Peki, Konut kredisi ile ev alırken nelere dikkat edilmeli? İşte detaylar...

İcradan ev alınırken konut kredisi çekilebilir mi?

İcradan gayrimenkul satın almak isteyenler konut kredisi alıp alamayacağını merak ediyor. Peki, İcradan ev alınırken konut kredisi çekilebilir mi? İşte detaylar...

Altın yatırımcıları dikkat: Altın alırken bu tuzağa düşmeyin! Hileli satışlar için önlemlerinizi hemen alın...

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, altın alırken dikkat edilmesi gereken unsurları peş peşe sıraladı. Peki, Sahte altın nasıl anlaşılır? Altın alırken nelere dikkat edilmeli?

Tarihi eser mülk alırken nelere dikkat edilmelidir?

Tarihi eser, değeri fazla eşya olarak kabul edildiği için bir mülk sayılır. Tarihi eserlerin maddi değeri fazla olmasına rağmen, bu mülke de talep fazladır. Ancak tarihi eser mülk alırken bazı unsurlara dikkat etmek gerekiyor. Peki bu mülkü satın alırken dikkat edilmesi gerekenler nedir?

Devremülk cayma bedeli nedir?

Yıl içerisinde farklı kişilerin kiralayabildiği ya da yılın belirli bir dönemi için satın alınabilen gayrimenkul tipine devremülk denir. Peki, devremülk cayma bedeli nedir? Devremülk cayma hakkı nedir?

Devre mülk nedir? Devre mülk alırken neye dikkat edilmelidir? İşte detaylar!

Devre mülk nedir? Devre mülk alırken neye dikkat edilmelidir? soruları devre mülk alacak kişiler tarafından sorulmaktadır. İşte detaylar!

Hisseli tapu tehlikeli mi? Hisseli tapu alırken nelere dikkat edilmelidir?

Hisseli tapu tehlikeli mi? Hisseli tapu alırken nelere dikkat edilmelidir? şeklindeki sorular hisseli tapuya sahip kişilerin sorduğu sorulardandır.

Yaz yaklaşıyor, devremülk alacaklar dikkat! Sizin de başınıza gelebilir...

Yazın yaklaşmasıyla beraber vatandaşlar tatil planlarını yapmaya başladı. Devremülk alacak kişilerin dikkat etmesi gereken bazı hususlar bulunuyor. İşte devremülk alımında dikkat edilmesi gerekenler...

Arsa alınırken nelere dikkat edilmelidir? Yatırım için arsa alınır mı? Tüm detaylar...

Satılık arsa ilanlarını incelerken sizin ölçütlerinize tam olarak uyum sağlayıp sağlamadığını öğrenmenizi daha sonra bir hayal kırıklığı yaşamamanız için oldukça önemli. Arsa alınırken nelere dikkat edilmelidir? Yatırım için arsa alınır mı? Tüm detaylar...

Metaverse'ten arsa alırken nelere dikkat edilmeli? Yatırımcılar dikkat!

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kürşat Çağıltay son zamanlarda sık sık gündeme gelen metaverse ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Peki Metaverse'ten arsa alırken nelere dikkat edilmeli?

Konut kredisi alınırken hangi belgeler isteniyor?

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşların yardımına koşan konut kredisi için bir takım şartlar bulunuyor. Peki konut kredisi alırken nelere dikkat edilmeli? İşte detaylar...

Kızılbük GYO'dan 72.1 milyon TL'lik devremülk satışı!

Kızılbük GYO'nun Marmaris'te yürüttüğü "Kızılbük Wellness Resort" projemizde bulunan devremülk ünitelerimizin ön satış işlemleri kapsamında 1 Kasım - 30 Kasım 2021 tarihleri arasında müşterilerle 72 milyon 155 bin 945 TL'lik 670 adet devre satış sözleşmesi imzalandı.

devremülk alınırken nelere dikkat edilmelidir Haberi

devremülk alınırken nelere dikkat edilmelidir


Devremülk alırken nelere dikkat edilmeli?


Eğer satın almak istenilen mülkün tamamı ile kullanımı değil de belirli bir işletim sistemi içerisinde yılın belirli dönemleri kullanım hakkı verilmekte ise, bu sisteme devremülk adı veriliyor. Bir devremülk alınırken dikkat edilmesi gereken nokta devremülk mü devre tatil mi satıldığıdır. Devremülk alırken nelere dikkat edilmeli? sorusu bu noktada devreye giriyor. Devremülk alımında mülkün tapusu kişinin üzerine geçmekle beraber devre tatillerde ilgili binanın belirli bir süre için kullanımı satılıyor. Dolayısı ile satın almak istediğiniz tatilin kişiye ait bir taşınmaz olarak mı yoksa 20-30 yıl gibi uzun ama belirli bir süre ile kısıtlı olarak sunulan tatil hakkı olarak mı satıldığının araştırılarak durumun öğrenilmesinde büyük fayda bulunuyor.

          

Devremülk müşterek mülkiyet payına bağlı bir irtifak hakkı...