09 / 05 / 2024

devremülk cayma yargıtay

devremülk cayma yargıtay

Devremülk cayma bildirimi Devre Tatil Sözleşmeleri Uygulama Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik’e göre uygun şekilde yapılabiliyor. Buna göre devremülk sözleşmesinin imzalandığı tarihten itibaren alıcı 10 gün içinde cayma hakkını kullanabiliyor...

Yargıtay'dan kiracılara müjdeli karar: Tadilat masrafları artık mülk sahibinden istenebilecek!

Yargıtay, kiracıları sevindirecek bir karara imza attı. Kiralanan yapıların tadilat masrafları artık mülk sahibinden istenebilecek. İşte ayrıntılar...

Devremülk cayma bedeli nedir?

Yıl içerisinde farklı kişilerin kiralayabildiği ya da yılın belirli bir dönemi için satın alınabilen gayrimenkul tipine devremülk denir. Peki, devremülk cayma bedeli nedir? Devremülk cayma hakkı nedir?

Yargıtay'dan mülke gelen zarar ile ilgili emsal karar!

Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, kiracıları ve ev sahiplerini ilgilendiren karar aldı.  Apartmanın arkasındaki kaya parçasının binaya zarar vermesi sonucunda sorumlunun kiracı değil, mülk sahibi olduğuna karar verildi.

Yargıtay'dan mülk sahibi ve kiracı kavgaları için emsal karar!

Yargıtay 8. Hukuk Dairesi, milyonlarca kiracıyı yakından ilgilendiren bir karar aldı. Emsal niteliğindeki kararda, kira sözleşmesinin kiralayanın ölümü ile sona ermeyeceğine hükmedildi. 

Yargıtay'dan kiracı ve mülk sahibi için emsal karar!

Bursa'da, kiracı ile mülk sahibi arasında 7 yıldır devam eden alacak davasına son noktayı Yargı koydu. Yargıtay, bilirkişi raporlarına yönelik emsal bir karar verdi.

Devremülk sektörü 2,5 milyar dolar büyüklüğe sahip!

"Devremülk ve Devre Tatil Çalıştayı" gerçekleştirildi. Çalıştay, Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü ve Devremülk ile Devre Tatil Yatırımcıları ve Pazarlamacıları Derneği tarafından düzenlendi. 

Yargıtay'dan mülkü erken boşaltan kiracıları ilgilendiren karar!

Yargıtay, kira sözleşmesindeki tarihten önce mülkü boşaltan kiracılar ile mülk sahiplerini ilgilendiren emsal bir karara imza attı..

Yargıtay'dan milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı ilgilendiren karar!

Yargıtay, milyonlarca mülk sahibi ve kiracıyı ilgilendiren bir karara imza attı. Kira sözleşmesinin bütün sayfaları imzalı olmasa da geçerli sayılacak.

Ortaklığın giderilmesi davası yargıtay kararı!

Ortaklığın giderilmesi davası genellikle aynı mülkün bir kaç kişi tarafından hak sahibi olunduğunda tarafların anlaşmazlığı sonucu açılan dava olarak biliniyor. İşte, ortaklığın giderilmesi davası yargıtay kararı!

Devremülk sözleşmesinden cayma süresi!

Devre Tatil be Uzun Süreli Tatil Hizmeti Sözleşmeleri yönetmeliği kapsamında düzenlenen sözleşmeler için belli bir süre içince cayma hakkı kullanılabiliyor. Peki, devremülk sözleşmesinden cayma süresi nedir?

Devremülk sözleşmesinde neler olmalı?

Devremülk alıcısı ile satıcısı arasında yapılan sözleşmeye devremülk sözleşmesi deniyor. Peki, devremülk sözleşmesi nasıl yapılır? Devremülk sözleşmesinde neler olmalı?

Devremülk kullanım süresi!

Devremülk hakkını, irtifak hakkını da içeren bir gayrimenkul mülkiyeti olarak tanımlamak mümkün. Peki, devremülk hakkı kullanım süresi ne kadardır? İşte, devremülk kullanım süresi!

Devremülk hakkı hangi gayrimenkullerde kurulabilir?

Devre mülk hakkı, devre tatil sözleşmeleri ile karıştırılan bir sınırlı mülkiyet hakkı olarak karşımıza çıkıyor. Peki, devremülk hakkı hangi gayrimenkullerde kurulabilir?

devremülk cayma yargıtay Haberi

devremülk cayma yargıtay


Devremülk cayma bildirimi!


Devremülkten cayma hakkı, Devre Tatil Sözleşmeleri Uygulama Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik’e göre vardır. Ancak bunun için bazı şartlar gerekiyor. Buna göre devremülk cayma bildirimi, devremülk sözleşmesinin imzalandığı tarihten itibaren on gün içerisinde yapılıyor. Tabi bu cayma bildiriminin sözleşmenin tesiste imzalandığı günden itibaren on gün içerisinde yapılması gerekiyor. On günü geçen cayma bildirimleri geçersiz sayılıyor. 


Eğer alıcı sözleşmeyi tesiste imzalamadıysa yani tesisi görmeden kapıdan satış yoluyla imzaladıysa bu sefer de tesisi görmesinden itibaren yedi gün içinde devremülk cayma bildirimi nde bulunması gerekiyor. Telefondan yapılan bildirimlerin de kabul edilmediği devremülk cayma bildirimi nin mutlaka noter tarafından yada ilgili firmanın yetkilisine imza karşılığı tebliğ edilmesi gerekiyor. Bu şekilde yapılan cayma bildirimleri kabul ediliyor.


Aşağıda yer alan yargıtay kararına göre devremülk cayma...