06 / 05 / 2024

devremülk genel kurulu

devremülk genel kurulu

Devremülk genel kurul u, her yıl ocak ayında yöneticinin tayin edeceği yer ve tarihte, toplantı tarihinden en az yedi gün önce yönetici tarafından yapılacak yazılı çağrı üzerine olağan toplanıyor...

Devre mülk genel kurullarında nasıl oy kullanılır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde devremülk genel kurulunda oy kullanımının nasıl olması gerektiğini kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o köşe yazısı...

Devremülk pazarı büyüyor!

Kızılbük GYO Genel Müdürü ve Y.K.Ü.  Mahmut Sefa Çelik 2020-2027 yılları arasında devremülk pazarının  her sene yüzde 3.5 seviyesinde büyümesi bekleniyor. 

Devremülk satışına dikkat!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürü Murat Demirören, devremülk ve devre tatillerle ilgili TBMM'de önemli uyarılarda bulundu.

Devremülk sektörü 2,5 milyar dolar büyüklüğe sahip!

"Devremülk ve Devre Tatil Çalıştayı" gerçekleştirildi. Çalıştay, Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü ve Devremülk ile Devre Tatil Yatırımcıları ve Pazarlamacıları Derneği tarafından düzenlendi. 

Devremülk satışında dolandırıcılara dikkat!

TÜKODER (Tüketiciyi Koruma Derneği) Genel Başkanı ve TÜDEF (Tüketici Dernekleri Federasyonu) Genel Başkan Yardımcısı Aziz Koçal, devremülk satışları hakkında vatandaşlara karşı uyarılarda bulundu. 

Devremülk sözleşmesi şekil şartı!

Devremülk sözleşmeleri, 14 Ocak 2015 tarihinde yayımlanan yönetmelik kapsamında devre tatil sözleşmesi olarak kabul ediliyor. Peki, devremülk sözleşmesi nasıl yapılır? Devremülk sözleşmesi şekil şartı nedir?

Devremülk yönetmeliği!

Devremülk yönetmeliği olan Devre Tatil ve Uzun Süreli Tatil Hizmeti Sözleşmeleri Yönetmeliği 14 Ocak 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik devremülk sözleşmesinin imzalayanların hak ve sorumluluklarını düzenliyor...

Apartman genel kurulu nasıl yapılır?

Kat Mülkiyeti Kanunu anagayrimenkul, kat malikleri kurulunca yönetilir ve yönetim tarzı, kanunların emredici hükümleri saklı kalmak şartiyle, bu kurul tarafından kararlaştırılıyor. Peki, apartman genel kurulu nasıl yapılır?

Devremülk ilanları yüzde 140 oranında arttı!

Yaz aylarının gelmesiyle tatilciler otel ya da kiralık evlerin yanı sıra devremülk arayışına da yönelmiş durumda. 2015 yılının ilk çeyreğine göre, ikinci çeyrekte kiralık devremülk ilanlarında tam yüzde 140 oranında artış göze çarpıyor.

Kiralık devremülk ilanları ikinci çeyrekte yüzde 140 arttı!

Yaz aylarının gelmesiyle tatilciler otel ya da kiralık evlerin yanı sıra devremülk arayışına da yönelmiş durumda. 2015 yılının ilk çeyreğine göre, ikinci çeyrekte kiralık devremülk ilanlarında yüzde 140 oranında artış meydana geldi.

Devremülk satışı nasıl yapılır?

Devremülk hakkının yılın belirli dönemlerine ayrılması ve 15 günden daha az süreli olmaması gerekiyor. Devremülk sahiplerinin bazı hakları bulunuyor. Peki, devremülk satışı nasıl yapılır?

Devremülk süresi dolan kişi nasıl tahliye edilir?

Devremülk; mesken olarak kullanılmaya elverişli bir yapıdan/bağımsız bölümden, yılın belli dönemlerinde kullanılma hakkı sağlıyor. Peki, devremülk süresi dolan kişi nasıl tahliye edilir?

Ortak alanlar üzerinde devremülk sahiplerinin hakları!

Devre tatil sözleşmeleri ile karıştırılan bir sınırlı mülkiyet hakkına devre mülk deniyor. Peki, Ortak alanlar üzerinde devremülk sahiplerinin hakları nelerdir?

devremülk genel kurulu Haberi

devremülk genel kurulu


Devremülke konu olan gayrimenkul, kanunların emredici hükümleriyle beraber, sözleşmelerde belirtilen hükümler gereğince, devre mülk hakkı sahipleri tarafından devremülk genel kurulu nca yönetiliyor. Devremülkün yönetim tarzı da bu toplantılarda alınan kararlar doğrultusunda belirleniyor.


Devremülk genel kurul u, her yıl ocak ayında yöneticinin tayin edeceği yer ve tarihte, toplantı tarihinden en az yedi gün önce yönetici tarafından yapılacak yazılı çağrı üzerine olağan toplanıyor. Önemli bir sebebin çıkması halinde yönetici, denetçi veya dönem süresinin yarısına sahip olanların çağrısı üzerine, olağanüstü de toplanabiliyor. Devremülk genel kurul, devre mülk dönemi ile müşterek mülkiyet payı sahiplerinin çoğunluğuyla toplanıyor ve gelenlerin çoğunluğuyla karar alınıyor.


İlk toplantıda çoğunluk sağlanamazsa, ikinci toplantı, dönem süresinin üçte birine sahip olanlardan daha az olmamak şartıyla, katılımcılarla yapılıyor. Toplantı gündemi yönetici ve toplantıya katılanlar...