04 / 05 / 2024

devremülk görevli mahkeme

devremülk görevli mahkeme

Devremülk satın alan vatandaşlar zaman zaman devremülk sahibi kişi veya firmayla uyuşmazlık yaşayabiliyor. Peki, devremülk uyuşmazlıklarında nereye başvurulmalı?

Devremülk davalarında görevli mahkeme!

Bir mülkün, yılda belli günlerini satın alınabildiği sisteme devremülk deniyor. Devremülk sözleşmesi yaptıktan sonra, devremülkün iptalini isteyen kimseler, karşı tarafa dava açabiliyor. Peki, devremülk davalarında görevli mahkeme hangisidir?

İstanbul'da devremülk dolandırıcılığı operasyonu: 38 zanlı tutuklandı!

Mega kent İstanbul'da yürütülen devremülk dolandırıcılığında gözaltına alınan toplam 113 şüpheliden 38'i tutuklandı. Verilen detaylara göre, şüphelilerin işledikleri suçtan kazandıkları gelirle toplamda 24 lüks ev aldıkları belirlenmişti

Sinpaş Kızılbük Devremülk fiyatları Ekim 2022! 

Sinpaş Kızılbük devremülk projesi son zamanlarda ÇED raporuyla gündemde sık sık yer almıştı. Sinpaş Kızılbük Devremülk fiyatları merak ediliyor. Peki Sinpaş Kızılbük Devremülk fiyatları ne kadar? İşte Sinpaş Kızılbük Devremülk fiyatları Ekim 2022!

Bir tatil sitesine ait devremülk hisselerinin devriyle ilgili iddialar mecliste!

Bir tatil sitesine ait devremülk hisselerinin devrine ve yapılan risk analizlerine dair bazı iddialar meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Subaşı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Körfez GYO Körfez Termal Devremülk Tesisi 2020 yıl sonu değerleme raporu!

Körfez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Balıkesir İli, Edremit İlçesi Güre Mahallesinde kain Körfez Termal Devremülk Tesisi 2020 yıl sonu satış ve kira değer tespiti raporu yayınlandı.

Körfez GYO Körfez Termal Devremülk Tesisi değerleme raporu!

Körfez GYO, Balıkesir İli Edremit İlçesi Güre Mahallesinde bulunan Körfez Termal Devremülk Tesisine ilişkin Revize Değerleme Raporunu yayınladı. 

Körfez GYO Körfez Termal Devremülk 2019 yıl sonu değerleme raporu!

Körfez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Balıkesir ili Edremit ilçesi Güre Mahallesi 1 parsel 404 adada kain Körfez Termal Devremülk Projesine ilişkin 2019 yılı değerleme raporunu yayınladı...

Konut ve devremülk mağdurları dikkat!

Devremülk ve maketten konut piyasasında ciddi mağduriyetlerin olduğunu söyleyen Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu 8 yıl önce girdiği konutu satın alamayan vatandaşların olduğunu söyledi. Ayrıca, mahkeme sürecinin uzun olduğunu belirtti. 

Körfez GYO Güre Devremülk 2018 yılı değerleme raporu!

Körfez Gayrimenkul Ankara Ortaklığı Balıkesir İli, Edremit İlçesi, Güre Mahallesinde yer alan Güre Devremülk projesinin 2018 yılı değerleme raporunu yayınladı...

Devremülk sektörü 2,5 milyar dolar büyüklüğe sahip!

"Devremülk ve Devre Tatil Çalıştayı" gerçekleştirildi. Çalıştay, Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü ve Devremülk ile Devre Tatil Yatırımcıları ve Pazarlamacıları Derneği tarafından düzenlendi. 

Fadıl Akgündüz günlük devremülk satmış!

Piramit satış konusunda yeni düzenleme yapan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı piramit satışın tanımını netleştirecek.  Bakan Tüfenkci, Fadıl Akgündüz'ün günlük devremülk sattığını söyledi...

Körfez Termal Devremülk Tesisi'nde daire teslimleri başladı!

Körfez GYO'nun Balıkesir Güre'de yer alan Körfez Termal Devremülk Tesisi bugün itibariyle hizmete açıldı ve daire teslimleri başladı.

Sitelerdeki uyuşmazlıklarda görevli mahkeme!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "Sitelerdeki uyuşmazlıklarda görevli mahkeme" konusunu ele aldı. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı...

Kamulaştırmasız el atma görevli mahkeme!

Kamulaştırmasız el atma ile taşınmazına el konulan malikler bedel tazminatı davacı açabiliyor. Kamulaştırmasız el atma davaları için herhangi bir yasal sınırlama bulunmuyor. Peki, kamulaştırmasız el atma görevli mahkeme hangi mahkemedir?

devremülk görevli mahkeme Haberi

devremülk görevli mahkeme

Devremülk satın alarak, yılın belli dönemlerinde tapulu dairelerinde tatil yapmak isteyen kimseler firma sahibi ile birtakım uyuşmazlıklar yaşayabiliyor.

Bu gibi durumlarda, devremülkü satın alan vatandaşın nereye başvuracağını bilmesi, problemin daha hızlı çözülmesini sağlayabiliyor.

Devremülk uyuşmazlıklarında nereye başvurulmalı?

Devremülk uyuşmazlıklarında başvurulacak yerler tüketici hakem heyeti ve tüketici mahkemeleri olarak sıralanıyor. Tüketicilerin mahkemeye müracaat edebilmeleri için devremülk bedelinin belli bir sınırın üstünde olması gerekiyor.

Tüketici hakem heyeti sınırı ise, her sene değişmekte olup 2017 yılı için 2 bin 400 TL sınırı baz alınıyor.

3 bin 610 TL üstü mahkemeye

Eğer devremülke ödenen ücret 2 bin 400 TL'nin altındaysa ilçe tüketici hakem heyetine müracaat edilebiliyor.

Büyükşehir statüsünde olan illerde 2 bin 400 Türk Lirası ile 3 bin 610 Türk Lirası arasındaki uyuşmazlıklarda il tüketici hakem heyetlerine müracaat edilebiliyor.  Ancak bu...