11 / 05 / 2024

Devremülk iadesi yargıtay kararları

Devremülk iadesi yargıtay kararları

Bazı devremülk firmaları tüketicinin cayma hakkı olmadığını ileri sürerek devremülk iadelerini kabul etmiyor. Ancak tüketici kanunu gereğince devremülk iptali mümkün olabiliyor. İşte devremülk iadesi yargıtay kararı örnekleri..

Yargıtay'dan flaş emeklilik maaşı kararı: Net asgari ücretin altında maaş alan emekliler dikkat! İadesi alınabilir

Yargıtay, net asgari ücretin altında kalan emekli aylığı ile ilgili flaş kararı duyurdu. Yargıtay, asgari ücretin altında maaş alan emekliler için nafaka dışında prim borcu için kesinti yapılmasını kanuna aykırı buldu.

Yargıtay'dan kiracılara müjdeli karar: Tadilat masrafları artık mülk sahibinden istenebilecek!

Yargıtay, kiracıları sevindirecek bir karara imza attı. Kiralanan yapıların tadilat masrafları artık mülk sahibinden istenebilecek. İşte ayrıntılar...

Yargıtay'dan mülke gelen zarar ile ilgili emsal karar!

Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, kiracıları ve ev sahiplerini ilgilendiren karar aldı.  Apartmanın arkasındaki kaya parçasının binaya zarar vermesi sonucunda sorumlunun kiracı değil, mülk sahibi olduğuna karar verildi.

Yargıtay'dan mülk sahibi ve kiracı kavgaları için emsal karar!

Yargıtay 8. Hukuk Dairesi, milyonlarca kiracıyı yakından ilgilendiren bir karar aldı. Emsal niteliğindeki kararda, kira sözleşmesinin kiralayanın ölümü ile sona ermeyeceğine hükmedildi. 

Yargıtay'dan kiracı ve mülk sahibi için emsal karar!

Bursa'da, kiracı ile mülk sahibi arasında 7 yıldır devam eden alacak davasına son noktayı Yargı koydu. Yargıtay, bilirkişi raporlarına yönelik emsal bir karar verdi.

Devremülk sektörü 2,5 milyar dolar büyüklüğe sahip!

"Devremülk ve Devre Tatil Çalıştayı" gerçekleştirildi. Çalıştay, Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü ve Devremülk ile Devre Tatil Yatırımcıları ve Pazarlamacıları Derneği tarafından düzenlendi. 

Yargıtay'dan konut kredisi dosya masrafı iadesine ilişkin karar!

Yargıtay'dan konut kredisi dosya masrafı iadesi alan tüketicileri ilgilendiren karar geldi. Karar gereğince ekspertiz ücretleri iade edilmeyecek..

Yargıtay'dan mülkü erken boşaltan kiracıları ilgilendiren karar!

Yargıtay, kira sözleşmesindeki tarihten önce mülkü boşaltan kiracılar ile mülk sahiplerini ilgilendiren emsal bir karara imza attı..

Yargıtay'dan milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı ilgilendiren karar!

Yargıtay, milyonlarca mülk sahibi ve kiracıyı ilgilendiren bir karara imza attı. Kira sözleşmesinin bütün sayfaları imzalı olmasa da geçerli sayılacak.

Ortaklığın giderilmesi davası yargıtay kararı!

Ortaklığın giderilmesi davası genellikle aynı mülkün bir kaç kişi tarafından hak sahibi olunduğunda tarafların anlaşmazlığı sonucu açılan dava olarak biliniyor. İşte, ortaklığın giderilmesi davası yargıtay kararı!

Devremülk sözleşmesinde neler olmalı?

Devremülk alıcısı ile satıcısı arasında yapılan sözleşmeye devremülk sözleşmesi deniyor. Peki, devremülk sözleşmesi nasıl yapılır? Devremülk sözleşmesinde neler olmalı?

Devremülk kullanım süresi!

Devremülk hakkını, irtifak hakkını da içeren bir gayrimenkul mülkiyeti olarak tanımlamak mümkün. Peki, devremülk hakkı kullanım süresi ne kadardır? İşte, devremülk kullanım süresi!

Devremülk hakkı hangi gayrimenkullerde kurulabilir?

Devre mülk hakkı, devre tatil sözleşmeleri ile karıştırılan bir sınırlı mülkiyet hakkı olarak karşımıza çıkıyor. Peki, devremülk hakkı hangi gayrimenkullerde kurulabilir?

Devremülk iadesi yargıtay kararları Haberi

Devremülk iadesi yargıtay kararları

Devremülk iadesi yargıtay kararı!

Bir kimsenin, belirli tarihlerde yılın 15 günlük veya daha uzun bir diliminde satın aldığı konut ve tatil amaçlı taşınmazlara devremülk deniyor.


Bir gayrimenkul satın alırken dikkat edilecek hususlar varsa, devremülk alırken de dikkat edilmesi noktalar bulunuyor. Aksi takdirde düşünmeden alınan devremülkler kısa süre içerisinde pişmanlığa neden olabiliyor. Birtakım problemlerin çıkması, devremülkün beğenilmemesi, satın alınan devremülk tarihlerinin uymaması ve alacak başka tarih seçeneğinin olmaması gibi nedenler, yeni devremülk sahibi olanları satış sözleşmesini iptal etmeye yöneltiyor.


Kimi firmalar, tüketicilerin devremülk iade hakkı olmadığını ileri sürerek devremülk iadesini kabul etmiyor. Ancak, tesisi yerinde görerek imzalanan devremülk sözleşmesi 10 gün içerisinde feshedilebiliyor. 


Tesisi görmeden imzalanan devremülk sözleşmesinde ise alıcının tesisi gördükten sonra beğenmeyip iptalini istediği durumlarda ise 7 günlük süresi bulunuyor. Devremülk iadesi...