16 / 05 / 2024

devremülk işlemleri

devremülk işlemleri

Termal kaplıcalarda devremülk sistemi ekonomik bir sistem olarak biliniyor. Kısa süreli tatillerde her sene çok sayıda kişi devremülk sisteminden faydalanıyor. Peki, devremülk üzerinde şufa hakkı kullanılabilir mi?

Kızılbük GYO Balıkesir devremülk projesi için düğmeye bastı! Yeni şirket kuruluyor! 

Kızılbük Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Balıkesir'de devretatil ya da devremülk projesi geliştirmek için start verdi. Proje için şirket kurulacak. İşte ayrıntılar....

Almanya'da yaşamak isteyenler ilk olarak bilmeniz gereken! Bakın Almanya'da tapu işlemleri nasıl yapılıyor?

Almanya'da yaşayan ve mülk sahibi olan binlerce gurbetçi bulunuyor. Almanya'da yaşamak isteyenlerin bilmesi gereken en önemli bilgilerden biri de tapu işlemlerinin nasıl yapıldığı. Bakın Almanya'da tapu işlemleri nasıl yapılıyor...

İstanbul'da devremülk dolandırıcılığı operasyonu: 38 zanlı tutuklandı!

Mega kent İstanbul'da yürütülen devremülk dolandırıcılığında gözaltına alınan toplam 113 şüpheliden 38'i tutuklandı. Verilen detaylara göre, şüphelilerin işledikleri suçtan kazandıkları gelirle toplamda 24 lüks ev aldıkları belirlenmişti

Devremülk cayma bedeli nedir?

Yıl içerisinde farklı kişilerin kiralayabildiği ya da yılın belirli bir dönemi için satın alınabilen gayrimenkul tipine devremülk denir. Peki, devremülk cayma bedeli nedir? Devremülk cayma hakkı nedir?

Sinpaş Kızılbük Devremülk ne zaman açılacak? İşte detaylar!

Sinpaş Kızılbük Devremülk ne zaman açılacak sorusu tatilciler ve yatırımcılar tarafından sorulmaktadır. İşte merak edilenler!

Kızılbük GYO'dan 72.1 milyon TL'lik devremülk satışı!

Kızılbük GYO'nun Marmaris'te yürüttüğü "Kızılbük Wellness Resort" projemizde bulunan devremülk ünitelerimizin ön satış işlemleri kapsamında 1 Kasım - 30 Kasım 2021 tarihleri arasında müşterilerle 72 milyon 155 bin 945 TL'lik 670 adet devre satış sözleşmesi imzalandı.

Kızılbük GYO'dan 825.7 milyon TL'lik devremülk satışı!

Kızılbük GYO'nun Marmaris'te yürüttüğü "Kızılbük Wellness Resort" projesinde bulunan devremülk ünitelerinin ön satış işlemleri kapsamında 1 Eylül - 30 Eylül 2021 tarihlerinde 645 adet devre satış sözleşmesi imzalandı, sözleşmelerin toplam ön satış bedeli 69 milyon 697 bin 23 TL olarak gerçekleşti.

Sinpaş Kızılbük Devremülk projesi geliyor! Yeni proje!

Sinpaş GYO, Marmaris İçmeler'de yeni bir projeye başlıyor. Doğayla iç içe yaşam fırsatı sunan Kızılbük Devremülk projesinde teslimlerin 2023'te gerçekleşmesi planlanıyor.

Konut ve devremülk mağdurları dikkat!

Devremülk ve maketten konut piyasasında ciddi mağduriyetlerin olduğunu söyleyen Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu 8 yıl önce girdiği konutu satın alamayan vatandaşların olduğunu söyledi. Ayrıca, mahkeme sürecinin uzun olduğunu belirtti. 

Devremülk alırken bunlara dikkat!

Tatilcilerin sezonu açmasıyla, devremülk satın alımları arttı. Ancak, devremülk ve devre tatil alanlar dolandırıcıların radarına girdi. Mağduriyet yaşamamak için haklarınızı bilin.

Ucuz tatil için yazlık veya devremülk kiralayın!

Havaların ısınmasıyla tatil sezonu açıldı. Hesabı da son dakika yapanlar için tatile ucuza getirmenin bazı püf noktaları bulunuyor. Otelde kalmak yerine yazlık veya devremülk kiralamak tatilinizi daha ucuza getirir.

Devremülk sektörü 2,5 milyar dolar büyüklüğe sahip!

"Devremülk ve Devre Tatil Çalıştayı" gerçekleştirildi. Çalıştay, Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü ve Devremülk ile Devre Tatil Yatırımcıları ve Pazarlamacıları Derneği tarafından düzenlendi. 

Devremülk satışında dolandırıcılara dikkat!

TÜKODER (Tüketiciyi Koruma Derneği) Genel Başkanı ve TÜDEF (Tüketici Dernekleri Federasyonu) Genel Başkan Yardımcısı Aziz Koçal, devremülk satışları hakkında vatandaşlara karşı uyarılarda bulundu. 

devremülk işlemleri Haberi

devremülk işlemleri

Devremülk üzerinde şufa hakkı kullanılabilir mi?


Tatil, sağlık, dinlenme, kaplıca v.s gibi maksatlarla hazırlanmış olan müstakil bir dairenin bağımsız bölümünün mülkiyetine belirli bir tarih için sahip olunmasına devremülk deniyor. 


Devremülk/Devretatiller, ikinci bir ev alma imkânı bulunmayan veya bu belirsiz ekonomik dönemde bir mülke yüklü bir yatırım yapmak istemeyen milyonlarca ailenin bir tatil tesisine sahip olabilmesini sağlıyor. 


Devremülkler süresiz tapulu olarak biliniyor.  Devremülk hakkı satma devretme, kiraya verme, bir yakınınızı yerinize gönderme ve miras bırakma gibi tapunun sağladığı tüm hakları sağlıyor. Peki, devremülk üzerinde şufa hakkı kullanılabilir mi?


Devremülk üzerinde şufa hakkı!

Üzerinde devremülk hakkı kurulmuş yapının/bağımsız bölümün ortak maliklerinin, aralarındaki müşterek mülkiyet nedeniyle kanuni şuf'a hakkı bulunuyor.   Devremülk sözleşmesine konulacak hükümle, kanuni şuf'a hakkından feragat edilmesi ve bu durumun tapu kütüğüne tescili mümkün.