27 / 04 / 2024

devremülk nasıl kiralanır

devremülk nasıl kiralanır

Termal kaplıcalarda devremülk sistemi ekonomik bir sistem olarak biliniyor. Kısa süreli tatillerde her sene çok sayıda kişi devremülk sisteminden faydalanıyor. Peki, devremülk üzerinde şufa hakkı kullanılabilir mi?

Devremülk yatırımı!

Yatırım amaçlı alınan altın, dolar, euro her zaman istenen kazancı sağlamıyor. Devremülk yatırımı ise değer kaybetmiyor hatta her zaman prim yapıyor. Hem devremülklerin kiralama ve geri alım garatisi de bulunuyor...

Devremülk şartları!

Devremülk dönemleri yılda 7, 10, 15 gün olarak belirleniyor. Bu durumda devremülk şartları nın en önemlisi bu döneminin sonunda devremülk hakkı sahibinin devremülkü boşaltması oluyor....

Tapulu devremülk nedir?

Alıcıların belirlediği tarihler aralığında yılın 15 günlük bir kısmının satın alınması şeklinde olan devremülklerde, daha sonra ömür boyu seçilmiş olan tarihler aralığında giderek hiç bir ücret ödemeden tatil yapılabiliyor. Peki tapulu devremülk nedir?...

Devremülk nasıl kiralanır?

Devremülk nasıl kiralanır?: Üyeler dilerse kendi kullanım dönemlerinin bir haftasını veya iki haftasını belirlenen ilgili form ve prosedürleri yerine getirmek şartıyla kiraya verebiliyor yada tesis tarafından kiraya verilmesini talep edebiliyor....

 2023 TOKİ İstanbul kura çekimi sonuçları açıklandı mı? Sorgulama ekranına nasıl ulaşırım?

TOKİ İstanbul kura çekimi  çekimlerinin en heyecanlı ve en çok bekleyenlerinin olduğu bir kura olacak. İlk Evim İlk İş Yerim” projesi için vatandaşlar, 2023 TOKİ İstanbul kura çekimi sonuçları açıklandı mı? Sorgulama ekranına nasıl ulaşırım? sorularının cevabını arıyor

2B arazi kiralanabilir mi? 2B arazi nasıl kiralanır?

Son günlerde yeniden gündemde olan 2B arazilerin satışı ve kiralaması hakkında detaylar merak ediliyor. 2B arazisi kiralanabilir mi? 2B arazi nasıl kiralanır? gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılıyor. İşte 2B arazileri hakkında tüm merak edilenler...

2015 tapu harç masrafı nasıl hesaplanır?

Tapu harcı, bazı durumlarda satıcı olan mülk sahibi alıcıyla anlaşma yaparak binde 40’lık oranı yalnız alıcıdan tahsil edilebiliyor. Peki, 2015 tapu harç masrafı nasıl hesaplanır?

Milli emlak nasıl kiralanır?

Milli emlak, devlete ait olan taşınır ve taşınmaz malların tümü olarak ifade ediliyor. Peki, milli emlak nasıl kiralanır? Milli emlak kiralama işlemleri nasıl yapılır?

Devremülk nasıl iptal edilir?

Devremülk, bir bağımsız bölüm üzerinde yılın belli günleri sahip olma hakkı olarak tanımlanıyor. Bu şekilde bir devremülk aldığınızı ancak herhangi bir sebepten dolayı iptal etmek istediğinizi farz edelim. Devremülk nasıl iptal edilir?

Belediye arsası nasıl kiralanır?

Belediyeler tarafından arsa, konut ve işyerleri üretilmesi, tahsisi, kiralanması ve satışına ilişkin usul ve esasları, 29 Eylül 2005 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikte açıklanıyor. Peki, belediye arsası nasıl kiralanır?

Pazar yeri nasıl kiralanır?

Belediye Gelirleri Kanunu uyarınca tahsil edilen işgaliye harcı karşılığında, semt ve üretici pazarlarındaki satış yerlerinin geçici olarak kullanım hakkı verilebiliyor. Peki, pazar yeri nasıl kiralanır?

Dükkan kira zammı nasıl hesaplanır?

6098 sayılı kira kanununda yapılan değişikliklere göre mesken ve dükkan kira zam hesaplamaları birbirinden ayrıldı. Peki, dükkan kira zammı nasıl hesaplanır? İşte dükkan kira zam hesaplamaları..

Konut inşaat maliyetleri nasıl hesaplanır?

Konut inşaat maliyetleri, her sene Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından tespit edilen metrekare birim değerleri ile hesaplanıyor. Peki, konut inşaat maliyetleri nasıl hesaplanır?

Konut kira artış oranı nasıl hesaplanır?

Borçlar Kanunu gereğince; kira sözleşmelerinde kira bedelinin belirlenmesi dışında, kiracı aleyhine değişiklik yapılamıyor. Peki ev sahibi kiracısına en fazla ne kadar zam yapabilir? Konut kira artış oranı nasıl hesaplanır?

Bir evin maliyeti nasıl hesaplanır?

Yapıların inşaat metrekare maliyet bedelleri her sene Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yeniden tespit ediliyor. Peki bir evin maliyet ne kadar? Bir evin maliyeti nasıl hesaplanır?

Ev kiralarının artış oranı nasıl hesaplanır?

Taşınmaz kiralamalarında, mal sahibi kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde, kiracısına zam yapabiliyor. Kiralama hesaplamaları, taşınmazın türüne göre değişkenlik gösteriyor. Peki, ev kiralarının artış oranı nasıl hesaplanır?

İnşaat maliyet bedeli 2015 nasıl hesaplanır?

Bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri, Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca tespit ediliyor. Peki belirlenen değerler ile inşaat maliyet bedeli 2015 nasıl hesaplanır?

devremülk nasıl kiralanır Haberi

devremülk nasıl kiralanır

Devremülk üzerinde şufa hakkı kullanılabilir mi?


Tatil, sağlık, dinlenme, kaplıca v.s gibi maksatlarla hazırlanmış olan müstakil bir dairenin bağımsız bölümünün mülkiyetine belirli bir tarih için sahip olunmasına devremülk deniyor. 


Devremülk/Devretatiller, ikinci bir ev alma imkânı bulunmayan veya bu belirsiz ekonomik dönemde bir mülke yüklü bir yatırım yapmak istemeyen milyonlarca ailenin bir tatil tesisine sahip olabilmesini sağlıyor. 


Devremülkler süresiz tapulu olarak biliniyor.  Devremülk hakkı satma devretme, kiraya verme, bir yakınınızı yerinize gönderme ve miras bırakma gibi tapunun sağladığı tüm hakları sağlıyor. Peki, devremülk üzerinde şufa hakkı kullanılabilir mi?


Devremülk üzerinde şufa hakkı!

Üzerinde devremülk hakkı kurulmuş yapının/bağımsız bölümün ortak maliklerinin, aralarındaki müşterek mülkiyet nedeniyle kanuni şuf'a hakkı bulunuyor.   Devremülk sözleşmesine konulacak hükümle, kanuni şuf'a hakkından feragat edilmesi ve bu durumun tapu kütüğüne tescili mümkün.