21 / 05 / 2024

devremülk ödemeleri süresi

devremülk ödemeleri süresi

Devremülk ödemeleri nden, sahibi yerine kullanan kişiler de sorumlu oluyor. Devre mülkün tüm ortak gider ve aidatlarını herhangi bir sebeple orayı kullanan kişiler de ödüyor...

Araç sahipleri dikkat! Ek MTV'nin ilk taksit ödeme süresi uzatıldı!

Araç sahiplerini yakından ilgilendiren MTV taksit ödemeleri ile ilgili son dakika haberi geldi. Ek motorlu taşıtlar vergisinin ilk taksit ödeme süresi uzatıldı. Peki ek motorlu taşıtlar vergisinin ilk taksit ödemesi ne zaman sona erecek?

Sinpaş Kızılbük Devremülk fiyatları Ekim 2022! 

Sinpaş Kızılbük devremülk projesi son zamanlarda ÇED raporuyla gündemde sık sık yer almıştı. Sinpaş Kızılbük Devremülk fiyatları merak ediliyor. Peki Sinpaş Kızılbük Devremülk fiyatları ne kadar? İşte Sinpaş Kızılbük Devremülk fiyatları Ekim 2022!

Akbank maaş promosyonu ne kadar? Akbank promosyon süresi ne kadar?

Emekli promosyon ödemeleri gündemdeki yerini koruyor. Pek çok vatandaş Akbank maaş promosyonu ne kadar? Akbank promosyon süresi ne kadar? sorularına yanıt arıyor. İşte detaylar!

Kızılbük GYO'dan 72.1 milyon TL'lik devremülk satışı!

Kızılbük GYO'nun Marmaris'te yürüttüğü "Kızılbük Wellness Resort" projemizde bulunan devremülk ünitelerimizin ön satış işlemleri kapsamında 1 Kasım - 30 Kasım 2021 tarihleri arasında müşterilerle 72 milyon 155 bin 945 TL'lik 670 adet devre satış sözleşmesi imzalandı.

Devremülk alırken nelere dikkat etmeli?

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Elif Akar bugünkü köşe yazısında devremülk alırken dikkat edilecek konuları kaleme aldı.

Kızılbük GYO'dan 825.7 milyon TL'lik devremülk satışı!

Kızılbük GYO'nun Marmaris'te yürüttüğü "Kızılbük Wellness Resort" projesinde bulunan devremülk ünitelerinin ön satış işlemleri kapsamında 1 Eylül - 30 Eylül 2021 tarihlerinde 645 adet devre satış sözleşmesi imzalandı, sözleşmelerin toplam ön satış bedeli 69 milyon 697 bin 23 TL olarak gerçekleşti.

Miras vergisi ödeme süresi 2021!

Menkul ve gayrimenkullerin veraset halinde ya da ivasız olarak intikal etmesi halinde elde edilen miras için vergi ödenmesi gerekiyor. Peki vergi mükellefleri ödemeleri ne zaman başlıyor? İşte miras vergisi ödeme süresi 2021...

Konut ve devremülk mağdurları dikkat!

Devremülk ve maketten konut piyasasında ciddi mağduriyetlerin olduğunu söyleyen Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu 8 yıl önce girdiği konutu satın alamayan vatandaşların olduğunu söyledi. Ayrıca, mahkeme sürecinin uzun olduğunu belirtti. 

Devremülk alırken nelere dikkat edilmeli?

RE/MAX Türkiye Bölge Direktörü Goldştayn, "Devremülk sözleşmeleri dikkatle incelenmeli, özellikle sözleşmede yer alan yıllık bakım masrafları, dönem süresi ve devir teslim kurallarının detayları açık olmalı" diyor...

Ucuz tatil için yazlık veya devremülk kiralayın!

Havaların ısınmasıyla tatil sezonu açıldı. Hesabı da son dakika yapanlar için tatile ucuza getirmenin bazı püf noktaları bulunuyor. Otelde kalmak yerine yazlık veya devremülk kiralamak tatilinizi daha ucuza getirir.

Devremülk üzerindeki haciz alıcıları nasıl etkiler? 

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun ''hacizli devremülk satışı''konulu sorusunu yanıtladı. 

Fadıl Akgündüz günlük devremülk satmış!

Piramit satış konusunda yeni düzenleme yapan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı piramit satışın tanımını netleştirecek.  Bakan Tüfenkci, Fadıl Akgündüz'ün günlük devremülk sattığını söyledi...

Devremülk satışında dolandırıcılara dikkat!

TÜKODER (Tüketiciyi Koruma Derneği) Genel Başkanı ve TÜDEF (Tüketici Dernekleri Federasyonu) Genel Başkan Yardımcısı Aziz Koçal, devremülk satışları hakkında vatandaşlara karşı uyarılarda bulundu. 

devremülk ödemeleri süresi Haberi

devremülk ödemeleri süresi


Devremülk ödemeleri!


Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre;

Devremülk sahibi olanlar, anayapı ve ortak yerleriyle demirbaşların alımı, bakımı onarımı ve her çeşit koruma, elektrik, su, bahçe bakımı gibi giderlerine ve sitenin ortak tesisleri için ödenmesi gereken giderlerden ana yapılarına isabet eden gidere, ana yapıdaki arsa paylarına bakılmaksızın, dönem süresi oranında katılmaya mecbur oluyorlar. Devremülk ödemeleri nde, dönem süresini aşan her gün için, dönem süresinin 1/15′i oranında genel giderlere de ayrıca katılma zorunluluğu vardır.


Devremülk hakkı sahiplerinin, anayapı ve demirbaşları her türlü israftan kaçınarak özenle kullanma, özellikle elektriği ısıtma dışında sadece zorunlu araçlarda kullanmaları gerekiyor. Aşırı derecede tüketilen elektrik masraflarını sadece kendileri ödüyor.


Devremülk ödemeleri nden, sahibi yerine kullanan kişiler de sorumlu oluyor. Devremülkün tüm ortak gider ve aidatlarını herhangi bir sebeple orayı kullanan kişiler de...