29 / 04 / 2024

devremülk ortak alanları nasıl kullanılır

devremülk ortak alanları nasıl kullanılır

Devre tatil sözleşmeleri ile karıştırılan bir sınırlı mülkiyet hakkına devre mülk deniyor. Peki, Ortak alanlar üzerinde devremülk sahiplerinin hakları nelerdir?

Devremülk alırken bunlara dikkat!

Tatilcilerin sezonu açmasıyla, devremülk satın alımları arttı. Ancak, devremülk ve devre tatil alanlar dolandırıcıların radarına girdi. Mağduriyet yaşamamak için haklarınızı bilin.

Ortak Devremülk Hizmetleri Gayrimenkul Yatırım Danış.İnşaat Tur.Paz.San.Ve Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Ortak Devremülk Hizmetleri Gayrimenkul Yatırım Danış.İnşaat Tur.Paz.San.Ve Tic.Ltd.Şti bugün Esenyurt’ta 1 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Muhammet Ali Baydak, Alaattin Çağlamaz, Kerim Torba, Tamer Eser ve Turgay Demirkaya ortaklığında kuruldu. 

Balıkesir Yaşam Termal Tatil Köyü'nde 13 bin TL'ye devremülk!

Balıkesir'in Gömeç ilçesi Karaağaç mevkiinde hayata geçirilen Yaşam Termal Tatil Köyü'nde yıllık 15 günlük tatil imkanı sağlanıyor. Ömür boyu tapulu devremülk dairelerin yer aldığı tesiste devremülk fiyatları 13 bin TL'den başlangıç gösteriyor.

Aksaray Kent Termal'de satılık devremülk!

Aksaray'ın Gülağaç ilçesi Hamamyolu mevkiinde hayata geçen Kent Termal Tesisleri 44 bin metrekare alan üzerinde yükseliyor. Otel ve devremülk dairelerden meydana gelen Kent Termal'de 1+1 ve 2+1 daire seçenekleri mevcut.

Ihlara Termal Tesis Aksaray devremülk fiyatları

Aksaray Güzelyurt ilçesinin Yaprakhisar Köyü'nde hayata geçen Ihlara Termal Tatil Köyü'de 10 yıllık devremülk daire sahibi olunabiliyor. Termal tesis birbirinden bağımsız 30 farklı binadan oluşuyor.

Çiftehan Termal Tesisleri Niğde devremülk fiyatları!

Çiftehan Termal Tesisleri Niğde'nin Ulukışla ilçesinde hayata geçirildi. 2 etap halinde inşa edilen Çiftehan Termal Tesisleri Niğde devremülk fiyatları şöyle:

Aksaray Ihlara Termal Tatil Köyü'nde 4 bin TL'ye devremülk!

Ihlara Termal Tatil Köyü 10 yıllık devremülk daireler 4 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Aksaray Güzelyurt'ta yer alan devremülkte 110 adet apart daire mevcut.

Niğde Çiftehan Termal Tesisleri'nde 8 bin TL'ye devremülk!

Niğde'nin Ulukışla Çiftehan mevkiinde hayata geçen Çiftehan Termal Tesisleri'nde 1 oda 1 salon ve 2 oda 1 salon daire tipleri yer alıyor. Çiftehan Termal Tesisleri'nde devremülk fiyatları 8 bin TL'den başlangıç gösteriyor.

Armutlu Rıhtım Termal Palace'ta 5 bin TL'ye devremülk!

Rıhtım Termal Palace Yalova'nın Armutlu ilçesi'nde denize sıfır konumda hayata geçiriliyor. İnşaatı 1 ay içinde başlayacak olan projede devremülk fiyatları 5 bin TL'den başlangıç gösteriyor.

Sivas Termal Yaşam Merkezi'nde 8 bin 100 TL'ye devremülk!

Sivas Yıldızeli'de hayata geçen Sivas Termal Yaşam Merkezi'nde devremülk fiyatları 8 bin 100 TL'den başlıyor. Projede yer alan daireler yılbaşında teslim edilecek.

Borvo Termal Tatil Köyü Mudurnu devremülk fiyatları!

Borvo Termal Tatil Köyü Mudurnu'da devremülk 1 ay sonra inşaat başlıyor. Tesiste yer alan devremülklerde 36 ay vade imkanı sağlanıyor.

Mudurnu Borvo Termal Tatil Köyü'nde 6 bin TL'ye devremülk!

Bolu Mudurnu'da tapulu arazi üzerinde inşa edilecek olan Borvo Termal Tatil Köyü'nde inşaat başlıyor. Borvo Termal Tatil Köyü'nde 6 bin TL'ye devremülk sahibi olunuyor.

Helinamin Çermik Termal Tatil Köyü devremülk fiyatları!

300 dönüm arsa üzerinde inşa edilen Helinamin Çermik Termal Tatil Köyü projesi Diyarbakır Çermik'te konumlandırılıyor. Helinamin Çermik Termal Tatil Köyü devremülk fiyatları şöyle:

devremülk ortak alanları nasıl kullanılır Haberi

devremülk ortak alanları nasıl kullanılır

Ortak alanlar üzerinde devremülk sahiplerinin hakları!

Devre tatil sözleşmeleri ile karıştırılan bir sınırlı mülkiyet hakkına devre mülk deniyor. Devre mülk hakkı 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu’nun 57-65’nci maddelerinde düzenleniyor. 


Devre tatil sözleşmesinde bir yıldan uzun süre bir tesisin belli süre için kiralanması söz konusuyken devremülk sözleşmesinde hak tapuya tescil ediliyor. 


Devremülk tapusu, devremülkün satın alınması ile birlikte tapu sicil müdürlüğüne tescil işlemi ile alınıyor. Ödemesi biten devremülk üyesi gerekli evrakları tamamladıktan sonra tapu işlemlerini gerçekleştirebiliyor.


Devremülk sahibi,  belirli devrelere bölünmüş bir dairenin, yılın en az 2 haftalık  döneminde gayrimenkulün sahibi oluyor. Peki, devremülk ortak alanları nasıl kullanılır?


Ortak alanlar üzerinde devremülk sahiplerinin hakları!

Devremülk hakkı sahibi, devremülkte yeralan eklenti ve ortak yerlere hissesi oranında sahip olduğundan, kendisine ayrılan devremülk süresince bu yerleri kullanma hakkına da...