05 / 05 / 2024

Devremülk sahibi hakları

Devremülk sahibi hakları

Devremülk hakkı; mesken olarak kullanılmaya elverişli bir yapıdan yılın belirli dönemlerinde yararlanma hakkı olarak karşımıza çıkıyor. Peki, devremülk sahibinin hakları nelerdir?

Sur Yapı Tatil Evleri'nden 20 bin TL'ye devre mülk sahibi olma fırsatı!

Sur Yapı tarafından hayata geçirilen ve ön talep toplama sürecinde olan Sur Yapı Tatil Evleri Antalya projesinde 20 bin TL'ye devremülk sahibi olma fırsatı sunuluyor.

Devremülk alırken bunlara dikkat!

Tatilcilerin sezonu açmasıyla, devremülk satın alımları arttı. Ancak, devremülk ve devre tatil alanlar dolandırıcıların radarına girdi. Mağduriyet yaşamamak için haklarınızı bilin.

Devremülk uyuşmazlıklarında nereye başvurulmalı?

Devremülk satın alan vatandaşlar zaman zaman devremülk sahibi kişi veya firmayla uyuşmazlık yaşayabiliyor. Peki, devremülk uyuşmazlıklarında nereye başvurulmalı?

5 soruda devremülk sahibinin hakları nelerdir?

Devremülk satın alan kimseler, Kanun ve Yönetmeliklerin sağladığı haklardan habersiz bir şekilde sorun yaşayabiliyor. Peki, devremülk sahibinin hakları nelerdir?

Dalaman Club Onat Garden'da ömür boyu tapulu devremülk!

Muğla'nın Dalaman ilçesinde hayata geçen Club Onat Garden Tatil Köyü'nde ömür boyu tapulu devremülk sahibi olunabiliyor. Projede 80 metrekarelik toplam 132 daire yer bulunuyor.

Ihlara Termal Tesis Aksaray devremülk fiyatları

Aksaray Güzelyurt ilçesinin Yaprakhisar Köyü'nde hayata geçen Ihlara Termal Tatil Köyü'de 10 yıllık devremülk daire sahibi olunabiliyor. Termal tesis birbirinden bağımsız 30 farklı binadan oluşuyor.

Çiftehan Termal Tesisleri Niğde devremülk fiyatları!

Çiftehan Termal Tesisleri Niğde'nin Ulukışla ilçesinde hayata geçirildi. 2 etap halinde inşa edilen Çiftehan Termal Tesisleri Niğde devremülk fiyatları şöyle:

Aksaray Ihlara Termal Tatil Köyü'nde 4 bin TL'ye devremülk!

Ihlara Termal Tatil Köyü 10 yıllık devremülk daireler 4 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Aksaray Güzelyurt'ta yer alan devremülkte 110 adet apart daire mevcut.

Niğde Çiftehan Termal Tesisleri'nde 8 bin TL'ye devremülk!

Niğde'nin Ulukışla Çiftehan mevkiinde hayata geçen Çiftehan Termal Tesisleri'nde 1 oda 1 salon ve 2 oda 1 salon daire tipleri yer alıyor. Çiftehan Termal Tesisleri'nde devremülk fiyatları 8 bin TL'den başlangıç gösteriyor.

Armutlu Rıhtım Termal Palace'ta 5 bin TL'ye devremülk!

Rıhtım Termal Palace Yalova'nın Armutlu ilçesi'nde denize sıfır konumda hayata geçiriliyor. İnşaatı 1 ay içinde başlayacak olan projede devremülk fiyatları 5 bin TL'den başlangıç gösteriyor.

Sivas Termal Yaşam Merkezi'nde 8 bin 100 TL'ye devremülk!

Sivas Yıldızeli'de hayata geçen Sivas Termal Yaşam Merkezi'nde devremülk fiyatları 8 bin 100 TL'den başlıyor. Projede yer alan daireler yılbaşında teslim edilecek.

Borvo Termal Tatil Köyü Mudurnu devremülk fiyatları!

Borvo Termal Tatil Köyü Mudurnu'da devremülk 1 ay sonra inşaat başlıyor. Tesiste yer alan devremülklerde 36 ay vade imkanı sağlanıyor.

Mudurnu Borvo Termal Tatil Köyü'nde 6 bin TL'ye devremülk!

Bolu Mudurnu'da tapulu arazi üzerinde inşa edilecek olan Borvo Termal Tatil Köyü'nde inşaat başlıyor. Borvo Termal Tatil Köyü'nde 6 bin TL'ye devremülk sahibi olunuyor.

Devremülk sahibi hakları Haberi

Devremülk sahibi hakları

Devremülk sahibinin hakları!


Devremülk ve devretatil sözleşmeleri, bir yıldan uzun süre için kurulan ve tüketiciye bu süre zarfında birden fazla dönem için bir veya daha fazla sayıda gecelik konaklama imkânı veren sözleşmeler olarak karşımza çıkıyor. 


Devremülk üyesinin tesisin diğer bölümleri üzerinde yasal bir hakkı bulunmuyor. İşletme Yönetimi’nin uygun gördüğü aktiviteleri ücretsiz veya indirimli kullanma hakkına sahip oluyor. Her bir devremülk,  her yıl için 14 gece, 15 gün kullanımı sağlıyor ve süresiz tapulu olarak biliniyor.


Devremülk hakkının kurulması için, bütün hak sahiplerince imzalanması gereken devremülk sözleşmesinin düzenlenmesi gerekiyor. Tapusu düzenlenerek satışı gerçekleşen devremülklerin sahibi olan kişi, satma, kiralama, devretme, miras bırakma gibi hakları da edinmiş oluyor.


Devremülk sahibinin hakları!

Devremülk hakkı, bağlı olduğu müşterek mülkiyet payına bağlı olarak devir ve temlik edilebiliyor; mirasçılara intikal edebiliyor....