04 / 05 / 2024

Devremülk sahibinin hakları nelerdir

Devremülk sahibinin hakları nelerdir

Devremülk satın alan kimseler, Kanun ve Yönetmeliklerin sağladığı haklardan habersiz bir şekilde sorun yaşayabiliyor. Peki, devremülk sahibinin hakları nelerdir?

Devremülk sahibinin hakları!

Devremülk hakkı; mesken olarak kullanılmaya elverişli bir yapıdan yılın belirli dönemlerinde yararlanma hakkı olarak karşımıza çıkıyor. Peki, devremülk sahibinin hakları nelerdir?

AVM'lerde mülk sahibinin ve kiracının hakları!

Kovid-19 salgını, 2018’deki kur şokundan sonra AVM'lere ikinci darbeyi yaşattı. Kiralarda ödeme sorunları başladı. Bazı AVM'lerde kira erteleme veya ödememe gibi kolaylıklar sağlanırken, bazı AVM'lerde aynı esneklik gösterilmedi. Peki mülk sahibinin ve kiracının hakları nelerdir? İşte detaylar...

Devremülk alırken bunlara dikkat!

Tatilcilerin sezonu açmasıyla, devremülk satın alımları arttı. Ancak, devremülk ve devre tatil alanlar dolandırıcıların radarına girdi. Mağduriyet yaşamamak için haklarınızı bilin.

5 soruda devremülk sahibinin hakları nelerdir?

Devremülk satın alan kimseler, Kanun ve Yönetmeliklerin sağladığı haklardan habersiz bir şekilde sorun yaşayabiliyor. Peki, devremülk sahibinin hakları nelerdir?

Balıkesir Yaşam Termal Tatil Köyü'nde 13 bin TL'ye devremülk!

Balıkesir'in Gömeç ilçesi Karaağaç mevkiinde hayata geçirilen Yaşam Termal Tatil Köyü'nde yıllık 15 günlük tatil imkanı sağlanıyor. Ömür boyu tapulu devremülk dairelerin yer aldığı tesiste devremülk fiyatları 13 bin TL'den başlangıç gösteriyor.

Aksaray Kent Termal'de satılık devremülk!

Aksaray'ın Gülağaç ilçesi Hamamyolu mevkiinde hayata geçen Kent Termal Tesisleri 44 bin metrekare alan üzerinde yükseliyor. Otel ve devremülk dairelerden meydana gelen Kent Termal'de 1+1 ve 2+1 daire seçenekleri mevcut.

Ihlara Termal Tesis Aksaray devremülk fiyatları

Aksaray Güzelyurt ilçesinin Yaprakhisar Köyü'nde hayata geçen Ihlara Termal Tatil Köyü'de 10 yıllık devremülk daire sahibi olunabiliyor. Termal tesis birbirinden bağımsız 30 farklı binadan oluşuyor.

Çiftehan Termal Tesisleri Niğde devremülk fiyatları!

Çiftehan Termal Tesisleri Niğde'nin Ulukışla ilçesinde hayata geçirildi. 2 etap halinde inşa edilen Çiftehan Termal Tesisleri Niğde devremülk fiyatları şöyle:

Aksaray Ihlara Termal Tatil Köyü'nde 4 bin TL'ye devremülk!

Ihlara Termal Tatil Köyü 10 yıllık devremülk daireler 4 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Aksaray Güzelyurt'ta yer alan devremülkte 110 adet apart daire mevcut.

Niğde Çiftehan Termal Tesisleri'nde 8 bin TL'ye devremülk!

Niğde'nin Ulukışla Çiftehan mevkiinde hayata geçen Çiftehan Termal Tesisleri'nde 1 oda 1 salon ve 2 oda 1 salon daire tipleri yer alıyor. Çiftehan Termal Tesisleri'nde devremülk fiyatları 8 bin TL'den başlangıç gösteriyor.

Armutlu Rıhtım Termal Palace'ta 5 bin TL'ye devremülk!

Rıhtım Termal Palace Yalova'nın Armutlu ilçesi'nde denize sıfır konumda hayata geçiriliyor. İnşaatı 1 ay içinde başlayacak olan projede devremülk fiyatları 5 bin TL'den başlangıç gösteriyor.

Sivas Termal Yaşam Merkezi'nde 8 bin 100 TL'ye devremülk!

Sivas Yıldızeli'de hayata geçen Sivas Termal Yaşam Merkezi'nde devremülk fiyatları 8 bin 100 TL'den başlıyor. Projede yer alan daireler yılbaşında teslim edilecek.

Borvo Termal Tatil Köyü Mudurnu devremülk fiyatları!

Borvo Termal Tatil Köyü Mudurnu'da devremülk 1 ay sonra inşaat başlıyor. Tesiste yer alan devremülklerde 36 ay vade imkanı sağlanıyor.

Mudurnu Borvo Termal Tatil Köyü'nde 6 bin TL'ye devremülk!

Bolu Mudurnu'da tapulu arazi üzerinde inşa edilecek olan Borvo Termal Tatil Köyü'nde inşaat başlıyor. Borvo Termal Tatil Köyü'nde 6 bin TL'ye devremülk sahibi olunuyor.

Devremülk sahibinin hakları nelerdir Haberi

Devremülk sahibinin hakları nelerdir

Bir kimsenin, belirli tarihlerde yılın 15 günlük veya daha uzun bir diliminde satın aldığı konut ve tatil amaçlı taşınmazlara devremülk deniyor.


Devremülk bir diğer ifade ile mesken olarak kullanılmaya elverişli bir yapıdan/bağımsız bölümden, yılın belli dönemlerinde ve müşterek mülkiyet payına bağlı olarak yararlanmak üzere kurulan bir irtifak hakkı içeren gayrimenkul mülkiyeti oluyor.


Devremülk satın alan kimseler zaman zaman sorun yaşayabiliyor. Bu sorun genelde sözleşmede net belirtilmemiş hususlardan, devremülkten memnun kalınmaması nedeniyle iptal edilmek istenmesinden dolayı yaşanıyor.


Peki, devremülk nasıl alınır? Devremülk sahibinin hakları nelerdir? Devremülk sözleşmesi hangi hallerde iptal edilebilir? İşte sorularınızın yanıtı;


1- Devremülk nasıl satın alınır?

Üzerinde devre mülk hakkı kurulacak yapı veya bağımsız bölümlerin ortak malikler arasında dönem süresi, devir ve teslimi ile istifade şekil ve usulleri, yöneticilerin seçimi ile hak...