13 / 05 / 2024

devremülk sözleşme kanunu

devremülk sözleşme kanunu

Devremülk sözleşmesi kanunu gereğince devremülk sözleşmelerinin kurulmasından en az bir gün önce, Bakanlıkça belirlenen hususları içeren ön bilgilendirme formunun verilmesi gerekiyor. İşte kanundaki diğer esaslar...

Müteahhit mağduru vatandaşa sözleşme fesih hakkı!

Tapu Kanunu ile bazı kanunlarda önemli değişiklikler öngören kanun teklifi kabul edildi. Kanunla dönüşüm alanlarında maliklere, müteahhitten kaynaklı sorun yaşanması halinde sözleşme fesih hakkı getirildi...

Dövizle sözleşme yasağında depozito muafiyeti!

Dövizle sözleşme yasağında dolar veya euro üzerinden depozito ödeyen kiracıları sevindiren önemli bir değişiklik yapıldı. Mülk sahipleri, daha önce yapılmış kiralamada döviz üzerinden aldıkları depozitoları, sözleşmenin bitiminde aynı para üzerinden kiracıya iade edecekler.

Devremülk sözleşmesine ilişkin ön bilgilendirme formu!

Satıcı devremülk sözleşmelerinin kurulmasından en az bir gün önce tüketicilere yazılı olarak veya kalıcı veri saklayıcısı ile ön bilgilendirme formu vermek zorunda oluyor. İşte devremülk sözleşmesine ilişkin ön bilgilendirme formu...

Devremülk sözleşmesinin feshi nasıl olur?

Devremülk sözleşmesi, bağımsız bölümde yılın belli günleri sahip olunan mülkiyet hakkının devre mülk alıcısı ile satıcısı arasında yazılı olarak şartlara bağlandığı sözleşme oluyor. Peki, devremülk sözleşmesinin feshi nasıl olur?

Devremülk sözleşmesinden cayma süresi!

Devre Tatil be Uzun Süreli Tatil Hizmeti Sözleşmeleri yönetmeliği kapsamında düzenlenen sözleşmeler için belli bir süre içince cayma hakkı kullanılabiliyor. Peki, devremülk sözleşmesinden cayma süresi nedir?

Devremülk sözleşmesi şekil şartı!

Devremülk sözleşmeleri, 14 Ocak 2015 tarihinde yayımlanan yönetmelik kapsamında devre tatil sözleşmesi olarak kabul ediliyor. Peki, devremülk sözleşmesi nasıl yapılır? Devremülk sözleşmesi şekil şartı nedir?

Vekalet sözleşmesi kanunu!

Vekâlet sözleşmesi, vekilin vekâlet verenin bir işini görmeyi veya işlemini yapmayı üstlendiği sözleşme oluyor. Sözleşmeyi imzalayan tarafların hakLarı Borçlar Kanunu kapsamında düzenleniyor. İşte Vekalet kanunu..

Devremülk sözleşmesinde neler olmalı?

Devremülk alıcısı ile satıcısı arasında yapılan sözleşmeye devremülk sözleşmesi deniyor. Peki, devremülk sözleşmesi nasıl yapılır? Devremülk sözleşmesinde neler olmalı?

Devremülk sözleşmesinden cayma dilekçesi!

Devremülk ile ilgili esaslara Devre Tatil Sözleşmeleri Uygulama Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik'te yer veriliyor. Yasa gereği devremülk sözleşmelerinden cayma hakkı bulunuyor. İşte, devremülk sözleşmesinden cayma dilekçesi!

Kiracı konutu sözleşme bitmeden boşaltabiliyor mu?

Borçlar Kanunu kiracıları koruyan düzenlemeler içeriyor. Kiracıyı koruyan en önemli düzenleme evi erken tahliye etmeyle ilgili. Kanuna göre; kiracı konutu sözleşme süresi bitmeden ve ceza ödemeden boşaltabiliyor.

Komisyon sözleşmesi kanunu!

Alım veya satım komisyonculuğu, kendi adına ve vekâlet verenin hesabına kıymetli evrak ve taşınırların alım veya satımını üstlendiği sözleşme komisyon sözleşmesi oluyor. İşte komisyon sözleşmesi kanunu...

Erken tahliyede sözleşme bitene kadar kira ödenmeyecek!

Yeni Türk Borçlar Kanunu'na göre artık kiracılar, oturdukları konutu sözleşme bitmeden boşaltabilecek. Erken tahliyede, süre sonuna kadar kira olmayacak.

Toki Ürgüp Konutları'nda sözleşme süreci başladı!

NEVŞEHİR'in Ürgüp ilçesinde TOKİ Konutlarında sözleşme süreci başlıyor. 16 Şubat 2015 tarihinde başlayacak olan sözleşme süreci ile ilgili bilgiler veren Ürgüp Belediyesi, sözleşme takvimini ve sözleşme süreciyle ilgili detaylara da yer verdi.

devremülk sözleşme kanunu Haberi

devremülk sözleşme kanunu

Devremülk sözleşmesi kanunu!

28 Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe giren yeni tüketici kanunu kapsamında tüketicilerin yararlandığı devre tatil ve uzun süreli tatil hizmeti sözleşmelerine ilişkin esaslara da yer veriliyor.


Tüketicilere söz konusu devremülk sözleşmelerinin kurulmasından en az bir gün önce, Bakanlıkça belirlenen hususları içeren ön bilgilendirme formunun verilmesi gerekiyor.


Devre tatil ve uzun süreli tatil hizmeti sözleşmeleri

MADDE 50 – (1) Devre tatil sözleşmesi, bir yıldan uzun süre için kurulan ve tüketiciye bu süre zarfında birden fazla dönem için bir veya daha fazla sayıda gecelik konaklama imkânı veren sözleşmelerdir.


(2) Devre tatil sözleşmeleri ile sağlanan hakkın şahsi veya ayni bir hak olması bu maddenin uygulanmasını engellemez. Devre tatile konu taşınmazın inşa edileceği arsa için yapı ruhsatı alınmadan tüketicilerle ön ödemeli devre tatil sözleşmesi yapılamaz.


(3) Uzun...