04 / 05 / 2024

devremülk sözleşmesi görevli mahkeme

devremülk sözleşmesi görevli mahkeme

Bir mülkün, yılda belli günlerini satın alınabildiği sisteme devremülk deniyor. Devremülk sözleşmesi yaptıktan sonra, devremülkün iptalini isteyen kimseler, karşı tarafa dava açabiliyor. Peki, devremülk davalarında görevli mahkeme hangisidir?

Devre mülk sözleşmesinin feshi nasıl yapılır?

Devre mülk sözleşmesinin feshi, günümüzde dolandırıcılığa bağlı sorunların ortaya çıkmasını engellemek için mümkündür. Devre mülk satışları gereğinden fazla abartılarak tüketicilere sunulsa da sonrasında sözleşmenin feshi hakkı vardır. Peki devre mülk sözleşmesi feshi nedir?

Memur ve memur emeklileri dikkat! Kamu Toplu Sözleşmesi'nde ilk rakam bugün belli oluyor! 

Memur ve memur emeklilerinin 2024-2025 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının tespit edileceği 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerinde, hükümet tarafından ilk zam teklifi bugün verilecek. İşte ayrıntılar...

Toplu iş sözleşmesi için Bakan Bilgin’den sürpriz açıklama! Resmen son noktayı koydu!

Kamu çalışanlarının zamlı aylıklarını netleştirecek toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden çıkacak nihai sonuç beklenirken Bakan Bilgin'den sürpriz bir açıklama geldi. Bilgin, "TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ ile cuma günü bir kez daha görüşeceğiz ve bunu da çözüm yoluna sokacağız" dedi.

Kira sözleşmesi imzalayacaklar dikkat!

Mülk sahipleri ve kiracıları ilgilendiren çok önemli konular bulunuyor. Kira sözleşmesi gayrimenkul sahipleri ve kiracı arasında imzalanıyor. Peki bu sözleşmede nelere dikkat edilmeli? İşte kira sözleşmelerinde gözden kaçırılmaması gerekenler...

Avrasya GYO güncel esas sözleşmesi yayınlandı!

Avrasya GYO'nun güncel esas sözleşmesi Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayınlandı. 

Akfen GYO'nun esas sözleşmesi güncellendi!

Akfen GYO'nun ticaret sicilinde tescil edilen sermaye artışına konu ve SPK tarafından onaylanan esas sözleşmenin güncel versiyonu yayınladı.   

Gürcistan Metro Avrasya, Tbc Capital LLC ile aracılık sözleşmesi imzaladı!

Avrasya GYO'nun hisselerinin tamamına sahip olduğu Gürcistan'da kurulu Metro Avrasya Gürcistan Gayrimenkul Yatırım JSC, Gürcistan borsasında halka arz işlemlerinin gerçekleştirilmesi için Tbc Capital LLC ile halka arza aracılık sözleşmesi imzaladı. 

GSD Denizcilik Gayrimenkul'ün güncel esas sözleşmesi!

GSD Denizcilik Gayrimenkul İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. güncel esas sözleşmesi yayınlandı. 

Kira sözleşmesi örneği 2020!

Ev veya iş yeri gibi bir mülk kiralanacağı zaman kiracı ile mülk sahibi arasında yapılan yazılı anlaşmaya göre tüm anlaşmazlıkların önüne geçiliyor. Peki kira sözleşmesi nasıl hesaplanıyor? İşte Kira sözleşmesi örneği 2020...

Nuh Çimento toplu iş sözleşmesi görüşmelerine yarın başlayacak!

Nuh Çimento'nun olduğu Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası ile Türkiye Çimse-İş Sendikası arasında yapılacak yeni dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerine yarından itibaren başlanacak...

TOKİ Gaziantep Şahinbey Güzelvadi satış sözleşmesi!

TOKİ Gaziantep Şahinbey Güzelvadi projesinde 8 adet daire için satış sözleşmeleri imzalanacak. TOKİ Gaziantep Şahinbey Güzelvadi satış sözleşmesi için başlangıç tarihi bugün.

Kiler GYO, The First Investor ile münhasır görevlendirme sözleşmesi imzaladı!

Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamda Kiler GYO, The First Investor ile münhasır görevlendirme sözleşmesi imzaladı.

Grand Ankara'nın Rixos ile olan sözleşmesi sonlandırıldı!

Ankara’nın en gözde otellerinden olan Grand Ankara Hotel'in Rixos ile olan sözleşmesi on yıl olmasına rağmen sözleşme süresinin yedinci yılında sonlandırıldı ve Rixos tabelası indirildi.

devremülk sözleşmesi görevli mahkeme Haberi

devremülk sözleşmesi görevli mahkeme

Devremülk davalarında görevli mahkeme!

Bir mülkün, yılda belli günlerini satın alınabildiği sistem devremülk sistemi olarak karşımıza çıkıyor. Devremülk satın alan bir kimse, belirli tarihlerde yılın 15 günlük veya daha uzun bir diliminde satın aldığı konut ve tatil amaçlı taşınmazlara sahip oluyor.


Ancak, devremülk sözleşmesi yaptıktan sonra, devremülkün iptalini isteyen kimseler, karşı tarafa dava açabiliyor. Peki, devremülk davalarında görevli mahkeme hangisidir?


Devremülk davalarında görevli mahkeme, genel mahkemede oluyor. Konu ile ilgili Yargıtay Karar örneği aşağıda yer alıyor:


13. HUKUK DAİRESİ

E. 2005/4824

K. 2005/10164

T. 15.6.2005


• İTİRAZIN İPTALİ DAVASI ( Devre Mülk Satış Sözleşmesinin Feshi Nedeniyle )


• DEVRE MÜLK ( Bu Hakkın Kat Mülkiyeti Kanunu'nda Düzenlenen Taşınmazın Müşterek Mülkiyet Payına Bağlı Bir Hak Olması )


• TÜKETİCİ MAHKEMELERİ ( Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun'un Uygulanmasıyla İlgili Olarak Çıkacak Her...