04 / 05 / 2024

Devremülk tahliye davası

Devremülk tahliye davası

Devremülk; mesken olarak kullanılmaya elverişli bir yapıdan/bağımsız bölümden, yılın belli dönemlerinde kullanılma hakkı sağlıyor. Peki, devremülk süresi dolan kişi nasıl tahliye edilir?

Yalova Doğa Termal Tatil Köyü devremülk fiyatları!

Yalova Esenköy'de inşa edilen Yalova Doğa Termal Tatil Köyü 'nde inşaat çalışmaları başladı. 3 etap halinde hayata geçen Yalova Doğa Termal Tatil Köyü devremülk fiyatları şöyle:

Bolu Moderno Termal Tatil Köyü'nde 9 bin TL'ye devremülk!

Bolu Mudurnu'da hayata geçen Moderno Moderno Termal Tatil Köyü'nde devremülk fiyatları 9 bin TL'den başlıyor. Mudurnu Moderno Termal Tesileri'nde devremülklerin teslimi 2017 yılında yapılacak.

Göral Termal Armutlu'da 2. Etap devremülk satışları başladı!

Göral Termal Armutlu, Yalova'da 10 bin metrekare arsa üzerinde hayata geçiyor. 4 blok halinde inşa edilen Göral Termal'de 2. etap devremülk satışları başladı.

Esenköy Doğa Termal'de devremülk satışları başladı!

Doğa Termal Yalova'nın Esenköy ilçesinde hayata geçiyor. İnşaat çalışmaları başlayan Esenköy Doğa Termal'de devremülk fiyatları 6 bin 500 TL'den başlıyor.

Sarot Termal Vadi Bolu devremülk fiyatları!

Sarot Termal Vadi Bolu Mudurnu'da yer alıyor. Sarot Termal Vadi'de 35 blok, 400 daire ve 10 bin 400 devremülk bulunuyor. Sarot Termal Vadi Bolu devremülk fiyatları şöyle:

Bolu Sarot Termal Vadi'de 15 bin TL'ye devremülk!

Bolu Mudurnu'da hayata geçen Sarot Termal Vadi'de devremülk fiyatları 15 bin TL'den başlıyor. İnşaatı bitmiş hazır dairelerde fiyatlar yaz-kış dönemine göre değişiyor.

Kira tahliye davası açma süresi!

Kiraya veren, sözleşmeyi; Kiralananı kendisi, eşi, altsoyu, üstsoyu için konut ya da işyeri gereksinimi sebebiyle kullanma zorunluluğu varsa sözleşmeyi feshedebiliyor. İşte kira tahliye davası açma süresi..

10 yıllık kiracıya tahliye davası nasıl açılır?

Borçlar Kanunu kira sözleşmesi esaslarına göre, 10 yıllık kiracılar gerekçesiz tahliye edilebiliyor. Peki, 1 Temmuz 2014 yılında uygulamaya giren maddeye göre 10 yıllık kiracıya tahliye davası nasıl açılır?

Dükkan kiracı tahliye davası nasıl açılır?

Dükkanını kiraya veren mal sahipleri, kiracısını kanun kapsamında yazan haklı nedenlerin doğması halinde çıkarabiliyor. Peki, dükkan kiracı tahliye davası nasıl açılır? Dükkan kiracı tahliyesi nasıl olur?

Körfez GYO, Balıkesir'deki devremülk projesi için ruhsat aldı!

Körfez GYO, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda Balıkesir Edremit'teki 305 adet bağımsız bölümden oluşan devremülk projesi için ruhsat aldığını bildirdi.

Gereksinim nedeniyle tahliye davası!

Kiracı ile mal sahibi arasında yapılan kira sözleşmesi Borçlar Kanunu kapsamında yer alan gerekçelerin doğması halinde feshedilerek, kiracıdan tahliyesi istenebiliyor. Peki, gereksinim nedeniyle tahliye davası nasıl açılır?

Temerrüt nedeniyle tahliye davası hangi mahkemede açılır?

Bazı kiracılar, kirasını ödeme konusunda ev sahibini zarara uğratabiliyor. Kirasını temerrüte uğratan kiracıya tahliye davası açılabiliyor. Peki, temerrüt nedeniyle tahliye davası hangi mahkemede açılır?

Temerrüt nedeniyle tahliye davası açma süresi!

Kira parasını ödenmeyen ev sahibi paranın ödenmesi için 30 gün içinde, kiracıya ihtarname çekebiliyor. Haklı 2 ihtardan sonra ev sahibi temerrüt nedeniyle tahliye davası açabiliyor. İşte, temerrüt nedeniyle tahliye davası açma süresi!

Devremülk tahliye davası Haberi

Devremülk tahliye davası

Devremülk süresi dolan kişi nasıl tahliye edilir?

Devremülk; mesken olarak kullanılmaya elverişli bir yapıdan/bağımsız bölümden, yılın belli dönemlerinde ve müşterek mülkiyet payına bağlı olarak yararlanmak üzere kurulan bir irtifak hakkı içeren gayrimenkul mülkiyeti olarak tanımlanabiliyor. 


Devremülk tsislerinden tapulu bir devremülk satın almak sureti ile İşletme Yönetimi’nin üyelere sunduğu her türlü hak ve hizmetten yararlanan kişilere Devremülk Üyesi deniyor. 


Devremülk Üyesi, kat mülkiyeti sistemi ile yapılandırılmış, belirli devrelere bölünmüş bir dairenin,  yılın 52 haftasından en az 2 haftalık bir dönemine sahip oluyor. Devremülk üyeliği, devremülk tapusu ile devlet güvencesi altına alınıyor. 


Devremülkler de diğer gayrimenkuller gibi süresiz tapulu mülkler oluyor. Bu mülkiyet hakkı üyenin sahip olduğu devremülk dairesinin ilgili tarih aralığında kullanılmasını kapsıyor. 


Devremülk üyesinin tesisin diğer bölümleri üzerinde yasal bir hakkı bulunmuyor. İşletme Yönetimi’nin...