07 / 05 / 2024

Devremülk tapuları nasıl alınır

Devremülk tapuları nasıl alınır

Mesken olarak kullanılmaya elverişli bir yapıdan, yılın belli dönemlerinde ve müşterek mülkiyet payına bağlı olarak yararlanma hakkına devremülk deniyor. Peki,devremülk tapusu nedir?

Mülk sahibi mirasını istediğine bırakabilir mi, diğer mirasçılar bu durumda nasıl hak talep eder?

Anne ve babanın hayatta iken evlatlarına mal vermesine “sağlararası kazandırma” işlemi denir. Peki, Mülk sahibi mirasını istediğine bırakabilir mi? Diğer mirasçılar bu durumda nasıl hak talep eder?

Kira sözleşmesi nasıl yapılır?

Mülk kiralama için kiracı ve mülk sahibi arasında yazılı bir kira sözleşmesi yapılmalıdır. Peki, kira sözleşmesi nasıl yapılır? Kira sözleşmesi icin ne gerekli? Ev kira sözleşmesi nerede yapılır? Resmi kira sözleşmesi nasıl yapılır? İşte ayrıntılar...

Hisseli tapu nasıl bölünür?

Hisseli tapular, birden fazla hisseye sahip olan tapulara verilen isimdir. Hisseli tapuların yönetimi ve satışı konusunda bazı zorluklar ortaya çıkabilir. Bu nedenle, birçok kişi hisseli tapuların nasıl bölüneceğini merak etmektedir. İşte hisseli tapu hakkında merak edilen soruların yanıtları...

Tapu miras paylaşımı nasıl yapılır? Tapu intikali için tüm mirasçılar gerekli mi?

Tapu intikali konusu pek çok kişinin kafasını kurcalamaktadır. Bununla birlikte de “Miras kalan tapular nasıl görünür, Adıma tapu kaydı var mı?” sorularının da yanıtı da merak ediliyor. İşte tüm araştırılanlar!

Yeni ev tapusu nasıl alınır? Tapusu olmayan yere ev yapılır mı?

Yeni ev alan kişiler, tapularını nasıl çıkarabileceklerini araştırıyor. “Tapu nasıl çıkarılır? Tapusu olmayan evin noter satışı mümkün mü?” İşte detaylar!

2023 TOKİ ödeme planı nasıl olacak? TOKİ 2+1,3+1 konut taksit ödemeleri tarihleri!

Türkiye genelinde 250 bin konutun inşa edileceği ‘İlk Evim, İlk İşyerim’ projesi kapsamında İstanbul'da 50 bin konut yapılacakken, konut sahibi olmaya hak kazanan vatandaşlar, TOKİ ödemelerinin ne zaman başlayacağını ve ödeme planının nasıl olacağını merak ediyor. İşte detaylar...

TOKİ Mart ayı kuraları peş peşe çekiliyor! TOKİ kura sonucu nasıl öğrenilir? TOKİ'ye başvuranlar şimdi bakın!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sebebiyle ara verilen "İlk Evim, İlk İş Yerim" ve "İlk Evim Arsa" projelerinin kuraları ertelenmişti. TOKİ Mart ayı kuraları peş peşe çekiliyor! TOKİ kura sonucu nasıl öğrenilir? TOKİ'ye başvuranlar şimdi bakın!

Kirasını düzenli ödeyen kiracı nasıl çıkarılır? Kiracı evden çıkmıyor ne yapmalıyım?

Kira, mülk sahibine her ay ödenen bir miktardır. Bu miktar önceden iki taraf arasında yapılan kontratta da yazar. Peki “Kirasını düzenli ödeyen kiracı nasıl çıkarılır?” İşte detaylar!

 2023 TOKİ İstanbul kura çekimi sonuçları açıklandı mı? Sorgulama ekranına nasıl ulaşırım?

TOKİ İstanbul kura çekimi  çekimlerinin en heyecanlı ve en çok bekleyenlerinin olduğu bir kura olacak. İlk Evim İlk İş Yerim” projesi için vatandaşlar, 2023 TOKİ İstanbul kura çekimi sonuçları açıklandı mı? Sorgulama ekranına nasıl ulaşırım? sorularının cevabını arıyor

Tapunun geçmişi nasıl öğrenilir? Eski tapular e-devlette görünür mü? Ölen kişinin tapusu nasıl alınır?

Tapu geçmişi sorgulama, araştırma sıkça sorulan sorular arasındadır. Peki Tapunun geçmişi nasıl öğrenilir? İşte merak edilenler!

İstanbul'da devremülk dolandırıcılığı operasyonu: 38 zanlı tutuklandı!

Mega kent İstanbul'da yürütülen devremülk dolandırıcılığında gözaltına alınan toplam 113 şüpheliden 38'i tutuklandı. Verilen detaylara göre, şüphelilerin işledikleri suçtan kazandıkları gelirle toplamda 24 lüks ev aldıkları belirlenmişti

TOKİ 2022 taksit ödemeleri nasıl olacak? TOKİ taksit ödemeleri ne zaman başlayacak? Hemen bakın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının İlk Evim, İlk İş Yerim projesinde üçüncü etap kura çekilişleri de tamamlandı. Peki TOKİ 2022 taksit ödemeleri nasıl olacak? TOKİ taksit ödemeleri ne zaman başlayacak? Hemen bakın...

TOKİ kura takvimi belli oldu! TOKİ kura sonucu nasıl ve nereden sorgulanır? 1-7 Aralık il il kura çekiliş takvimi

TOKİ 'İlk Evim, İlk İş Yerim' projesi kapsamında üçüncü etap kura takvimi belli oldu. Peki, TOKİ kura sonucu nasıl ve nereden sorgulanır? 1-7 Aralık il il kura çekiliş takvimi...

Devremülk tapuları nasıl alınır Haberi

Devremülk tapuları nasıl alınır

Devremülk tapusu nedir?

Mesken olarak kullanılmaya elverişli bir yapıdan/bağımsız bölümden, yılın belli dönemlerinde ve müşterek mülkiyet payına bağlı olarak yararlanmak üzere kurulan bir irtifak hakkı içeren gayrimenkul mülkiyetine devremülk deniyor.


Devremülkler de diğer gayrimenkuller gibi süresiz tapulu mülkler olarak karşımıza çıkıyor. Bu mülkiyet hakkı üyenin sahip olduğu devremülk dairesinin ilgili tarih aralığında kullanılmasını kapsıyor. 


Devremülk üyesinin tesisin diğer bölümleri üzerinde yasal bir hakkı bulunmuyor. İşletme Yönetimi’nin uygun gördüğü aktiviteleri ücretsiz veya indirimli kullanma hakkına sahip oluyor. Her bir devremülk,  her yıl için 14 gece, 15 gün kullanımı sağlalıyor ve süresiz tapulu olarak biliniyor. Peki, devremülk tapusu nedir?


Devremülk tapusu!

Devremülk üyesi, devremülk tesislerinden tapulu bir devremülk satın almak sureti ile İşletme Yönetimi’nin üyelere sunduğu her türlü hak ve hizmetten yararlanan kişilere deniyor. 


Devremülk üyesi, kat...