06 / 05 / 2024

devremülk tüketici hakları

devremülk tüketici hakları

Yeni Tüketici Hakları Kanunu, 28 Kasım 2013 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanmış olup; 28 Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe girdi. İşte kanun kapsamında yer alan devremülk iadesi tüketici hakları...

Tüketici derneği uyarıda bulundu! Havale ve EFT yaparken dikkatli olun!

Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Ergün Kılıç, EFT veya havale yolu ile para gönderen tüketicilere yönelik uyarı yaptı. "Havale veya EFT, ödemelerin yapıldığının bir kanıtıdır. Yapılan açıklama kısmına önem verilmez ise herhangi bir uyuşmazlık ve konunun yargıya taşınması durumunda tüketicileri

İstanbul'da devremülk dolandırıcılığı operasyonu: 38 zanlı tutuklandı!

Mega kent İstanbul'da yürütülen devremülk dolandırıcılığında gözaltına alınan toplam 113 şüpheliden 38'i tutuklandı. Verilen detaylara göre, şüphelilerin işledikleri suçtan kazandıkları gelirle toplamda 24 lüks ev aldıkları belirlenmişti

Sinpaş Kızılbük Devremülk fiyatları Ekim 2022! 

Sinpaş Kızılbük devremülk projesi son zamanlarda ÇED raporuyla gündemde sık sık yer almıştı. Sinpaş Kızılbük Devremülk fiyatları merak ediliyor. Peki Sinpaş Kızılbük Devremülk fiyatları ne kadar? İşte Sinpaş Kızılbük Devremülk fiyatları Ekim 2022!

Tüketici haklarında yeni düzenleme 1 Ekim’de geliyor! Tüketicinin hakları genişliyor!

Yeni tüketici düzenlemesinin 2 gün sonra yürürlüğe girmesiyle kredi sözleşmelerinden mesafeli satışlara ve satış sonrası hizmetlerden tüketici hakem heyetlerine kadar pek çok konuda yeni bir dönem başlayacak.

SİNPAŞ Kızılbük’ten devremülk alanlara kötü haber!

Sinpaş Muğla Kızılbük’ten devremülk alanlara kötü bir haber verildi. İşte merak edilen detaylar!

Devremülk mağdurları yeniden dolandırıldı!

Türkiye'de çok sayıda mağduriyete sebep olan devremülk vurgununda yeni gelişmeler yaşandı. Mağdurlar anlaşma yaptıkları avukatların devremülkten tahsilat yaptıklarını ancak kendilerine eksik ödeme yaptıklarını dile getirdi. 

Devremülk yatırımında nelere dikkat edilmeli?

Türkiye'de çok sayıda vatandaş yatırım amaçlı devremülk alıyor. Fakat çoğu zaman bu yatırımlar büyük mağduriyetle sona eriyor. Peki, devremülk alırken nelere dikkat edilmeli? İşte detaylar...

Sinpaş Kızılbük Devremülk nerede?

Sinpaş GYO imzası ile hayata geçirilen Sinpaş Kızılbük Devremülk projesi nerede sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. Projede teslimler 2023'te başlayacak...

Tüketici haklarında yeni dönem başladı!

Tüketici haklarında yeni dönemi başlatacak düzenleme yasalaştı. Bir ürünün tüketiciye zarar vermesi durumunda imalatçı ya da ithalatçı tazminat ödemek zorunda kalacak bunun yanı sıra ayıplı ya da bozuk çıkan ürünleri de iade etmek kolaylaşacak.

Konut ve devremülk mağdurları dikkat!

Devremülk ve maketten konut piyasasında ciddi mağduriyetlerin olduğunu söyleyen Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu 8 yıl önce girdiği konutu satın alamayan vatandaşların olduğunu söyledi. Ayrıca, mahkeme sürecinin uzun olduğunu belirtti. 

Devremülk alırken nelere dikkat edilmeli?

RE/MAX Türkiye Bölge Direktörü Goldştayn, "Devremülk sözleşmeleri dikkatle incelenmeli, özellikle sözleşmede yer alan yıllık bakım masrafları, dönem süresi ve devir teslim kurallarının detayları açık olmalı" diyor...

Devremülk alırken bunlara dikkat!

Tatilcilerin sezonu açmasıyla, devremülk satın alımları arttı. Ancak, devremülk ve devre tatil alanlar dolandırıcıların radarına girdi. Mağduriyet yaşamamak için haklarınızı bilin.

Devremülk sektörü 2,5 milyar dolar büyüklüğe sahip!

"Devremülk ve Devre Tatil Çalıştayı" gerçekleştirildi. Çalıştay, Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü ve Devremülk ile Devre Tatil Yatırımcıları ve Pazarlamacıları Derneği tarafından düzenlendi. 

devremülk tüketici hakları Haberi

devremülk tüketici hakları

Devremülk iadesi tüketici hakları!

6502 sayılı yeni Tüketici Hakları Kanunu, 28 Kasım 2013 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanmış olup; 28 Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe girdi. Kanun kapsamında devremülk tüketicilerinin de haklarına yer verildi.


Kanuna göre, Tüketicilere bu sözleşmelerin kurulmasından en az bir gün önce, Bakanlıkça belirlenen hususları içeren ön bilgilendirme formu verilmesi gerekiyor.


Devremülk tüketici hakları:

(1) Devre tatil sözleşmesi, bir yıldan uzun süre için kurulan ve tüketiciye bu süre zarfında birden fazla dönem için bir veya daha fazla sayıda gecelik konaklama imkanı veren sözleşmelerdir.


(2) Devre tatil sözleşmeleri ile sağlanan hakkın şahsi veya ayni bir hak olması bu maddenin uygulanmasını engellemez. Devre tatile konu taşınmazın inşa edileceği arsa için yapı ruhsatı alınmadan tüketicilerle ön ödemeli devre tatil sözleşmesi yapılamaz.


(3) Uzun süreli tatil hizmeti sözleşmesi,...