03 / 05 / 2024

devremülk yönetim toplantısı

devremülk yönetim toplantısı

Devremülk yönetimi ve denetçi Kat Mülkiyeti Kanunu' na göre her yıl olağan devre mülk yönetimi toplantısında hak sahiplerinin kendi aralarından veya dışarıdan seçtikleri kişilerden oluşuyor...

Konut sitelerindeki yönetim kurulu toplantıları nasıl organize edilir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde konut sitelerindeki yönetim kurulu toplantılarını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o köşe yazısı...

Konut sitelerinin yönetim kurulu toplantısında kararlar nasıl alınır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde sitelerdeki yönetim kurulu toplantısında kararların nasıl alındığını kaleme aldı.

Türkiye İMSAD 'Yeşil Mutabakata Hazır mıyız' toplantısı 30 Eylül'de!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD), 44. Gündem Buluşmaları toplantısını ‘Yeşil Mutabakata Hazır mıyız?’ başlığı ile 30 Eylül 2021 tarihinde gerçekleştirecek.

Vakıf GYO kurumsal yönetim derecelendirme sözleşmesi imzaladı!

Vakıf GYO ile Kobirate Uluslararası Kredi Derecelendirme ve Kurumsal Yönetim Hizmetleri A.Ş. arasında Kurumsal Yönetim Derecelendirmesi Sözleşmesi imzalandı.

10 maddede site yönetim toplantılarında alınan kararlara itiraz!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "10 maddede site yönetim toplantılarında alınan kararlara itiraz" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Halk GYO'nun kurumsal yönetim derecelendirme sözleşmesi 16 Nisan'da sona erecek!

Halk GYO'nun Saha Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme A.Ş. firması ile yapılan sözleşmeye  bağlı olarak alınmış kurumsal yönetim uyum derecelendirme notunun geçerliliği 16 Nisan 2021 tarihinde sona erecek. 

Sinpaş GYO Yönetim Kurulu Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı 11 Ocak'ta!

Sinpaş GYO Yönetim Kurulu, 11 Ocak 2021 Pazartesi günü, saat 11.00'de Dikilitaş Mahallesi Yenidoğan Sokak No:36 Sinpaş Plaza Beşiktaş İstanbul adresinde Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı düzenleyecek. 

Site yönetim toplantısında alınan karar nasıl iptal edilir?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Site yönetim toplantısı yapılıyor ve kararlar alınıyor. Ancak onaylatılan deftere ek bir madde yazılıyor. İşin iyi yanı imzalayanlardan biri defterin resmini çekmiş, mahkemeye dava açıyorlar. Bu kararlar geçerli mi? ' sorusunu yanıtladı.

Apleona Real Estate Mülk Yönetim Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi Zeytinburnu Şubesi açıldı!

Apleona Real Estate Mülk Yönetim Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi Zeytinburnu Şubesi 10 bin TL sermaye bedeli ile Onur Akyol tarafından açıldı.

Kapıcı dairesi ortak alan mıdır?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Çatı katı dairemiz kirada. Kömürlüğümüz kapıcı odasına ilave edilerek kiraya verilmiş. Farklı bir dairenin kömürlüğü yönetim toplantısı kararıyla bize verildi. Sonra kiracıların birinden 100 TL alacağım söylendi. Ne yapabilirim?' sorusunu yanıtladı.

Gayrimenkul yatırımcıları mülk yönetim hizmeti ile çare arıyor!

Kira getirisi için gayrimenkul satın alan yatırımcılar kiracılarla ilgili birçok sorunla uğraşmaktan artık bıkmış durumda. Zamanı olmayan bu yatırımcılar ise çözümü az sayıda profesyonel yönetim hizmeti veren mülk yöneticilerinde arıyor...

3 maddede site yönetim toplantıları!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "site yönetim toplantıları" konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Yönetim toplantısında çıkan kararlar iptal edilebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun '72 dairelik bir blokta yönetim toplantısı kararları bildirilmiyor.Yönetim kat maliki değil masrafa katılmıyor.Benim mükerrer ödemem var, icraya verebilir mi?' sorusunu yanıtladı.  

devremülk yönetim toplantısı Haberi

devremülk yönetim toplantısı


Devremülk yönetimi!


Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre devremülk hakkı sahipleri, her olağan toplantıda kendi aralarından veya dışarıdan dönem sayısı çoğunluğunu temsil edenlerin kararı ile bir yönetici ve bir denetçi seçiyorlar.


Devremülk yönetimi ve denetçinin seçimi ve görevleri ile hak ve sorumluluğu hakkında Kat Mülkiyeti Kanununu 34-41. inci maddeleri kıyas yoluyla uygulanıyor. Site genel kurulunda devremülk hakkı sahiplerini yönetici temsil ediyor. Yöneticinin bulunmaması halinde devre mülk hakkı sahiplerinden birisi site genel kuruluna katılıyor.


Yöneticilik ve denetçilik görevlerinin sırayla yapılması zorunlu oluyor. Ancak eski yönetici ve denetçinin yeniden seçilme hakkı bulunuyor. Devremülk yönetimine bu görevden dolayı herhangi bir ücret ödenmiyor.


Devremülk yönetimi, devremülk hakkı sahipleri kurulunun kararları ile, anayapı ve ortak yerler ve demirbaş eşyaların listesi ile bunların kullanma ve devir usul ve şartlarını yazarak anayapının...