02 / 05 / 2024

Devremülk yönetmeliği 2015

Devremülk yönetmeliği 2015

Devremülk yönetmeliği olan Devre Tatil ve Uzun Süreli Tatil Hizmeti Sözleşmeleri Yönetmeliği 14 Ocak 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik devremülk sözleşmesinin imzalayanların hak ve sorumluluklarını düzenliyor...

Konut Finansmanı Sözleşmeleri Yönetmeliği büyük avantajlar sağlıyor!

28 Mayıs 2015 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Konut Finansmanı Sözleşmeleri Yönetmeliği, Mortgage kredisi kullanan vatandaşlara yeni hak ve büyük avantajlar sağlıyor.

Konut finansmanı sözleşmeleri yönetmeliği bugün yürürlüğe girdi!

28 Mayıs 2015 tarihinde 29369 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Konut finansmanı sözleşmeleri yönetmeliği 28 Kasım 2015 tarihi itibariyle yürürlüğe girdi. İşte yapılan düzenlemeler...

Tüketici Kredisi Sözleşmeleri Yönetmeliği yürürlüğe girdi!

22 Mayıs 2015 tarihinde yayınlanan ve Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’a dayanılarak hazırlanan, Tüketici Kredisi Sözleşmeleri Yönetmeliği 22.11.2015 tarihi itibari ile yürürlüğe girmiş bulunuyor.

Organize sanayi bölgeleri yer seçimi yönetmeliği!

Organize sanayi bölgeleri yer seçimi yönetmeliği 18 Kasım 2015 tarihinde 29536 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik, organize sanayi bölgelerinin yer seçimi işlemlerine ilişkin usul ve esasları düzenliyor..

Yapı malzemeleri yönetmeliği kapsamında uygulanacak teknik şartnamelerin yayımlanması tebliği!

Yapı malzemeleri yönetmeliği kapsamında uygulanacak teknik şartnamelerin yayımlanması hakkında tebliğ 17 Kasım 2015 tarihinde 29535 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte tebliğ esasları...

İmar yönetmeliği geçici 6. madde 2017 yılına ertelendi!

14 Kasım 2015 tarihinde 29532 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik ile İmar yönetmeliği geçici 6. madde için yeni bir erteleme yapıldı. Yeni tarih 1 Ocak 2017 yılı oldu. Peki, İmar yönetmeliği geçici 6. madde ne diyor?

Döner sermaye işletmesi yönetmeliğinde değişiklik yönetmeliği!

Döner sermaye işletmesi yönetmeliğinde değişiklik yönetmeliği 6 Kasım 2015 tarihinde 29524 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki, yönetmelikte hangi hükümler değişti? İşte yönetmelik kapsamında yapılan değişiklikler..

Kat bahçesi yönetmeliği!

Kat bahçeleri; Arazi yetersizliği yüzünden betonarme yüksek binalar yapıldıkça ortaya çıkan, balkon tarzı bahçeler olarak karşımıza çıkıyor. İşte kat bahçesi yönetmeliği 2015..

Havza yönetmeliği 2015!

Yağış sularının depolandığı, yüzeysel akışa geçen suların bir mecrada toplandığı ve bu olayların etki alanı içerisinde kalan sahaların tamamına havza deniyor. İşte, havza yönetmeliği 2015!

İş sağlığı ve güvenliği risk değerlendirmesi yönetmeliği 2015!

İşyerinde işin yürütülmesi sırasında çeşitli nedenlerden kaynaklanan sağlığa zarar verebilecek koşullardan korunmak amacıyla iş sağlığı ve güvenliği önem taşıyor. İşte, iş sağlığı ve güvenliği risk değerlendirmesi yönetmeliği 2015!

İş güvenliği yönetmeliği 2015!

İş güvenliği kavramı, çalışanların güvenliğini sağlamak, sağlıklı ve güvenli şartlarda çalışmak amacıyla alınan tedbirler olarak tanımlanabiliyor. İşte, iş güvenliği yönetmeliği 2015!

Sigorta eksperliği atama yönetmeliği tam metni!

Sigorta eksperliği atama yönetmeliği 25 Ağustos 2015 tarihinde 29456 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik, sigorta eksperliği faaliyetinin sigortacılık sektörüne olan güveni artırıcı biçimde sürdürülmesini amaçlıyor...

Elektrik piyasası tarifeler yönetmeliği tam metni!

Elektrik piyasası tarifeler yönetmeliği 22 Ağustos 2015 tarihinde 29453 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik, elektrik piyasasında düzenlemeye tabi tarifelerin hazırlanmasına, değiştirilmesine ve onaylanmasına ilişkin usul ve esasların belirliyor

Devremülk yönetmeliği 2015 Haberi

Devremülk yönetmeliği 2015

Devremülk yönetmeliği!

Devremülk yönetmeliği olan Devre Tatil ve Uzun Süreli Tatil Hizmeti Sözleşmeleri Yönetmeliği 14 Ocak 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı.


Bu Yönetmeliğin uygulanmasında, devre mülk, dönem mülk, paylı mülkiyet, hisseli gayrimenkul satışı ve benzeri isimler altında yapılan ve tapu tesciline konu edilen satışlara ilişkin sözleşmeler, bir yıldan uzun süre için kurulması ve tüketiciye bu süre zarfında birden fazla dönem için bir veya daha fazla sayıda gecelik konaklama imkânı tanıması halinde devre tatil sözleşmesi olarak kabul ediliyor. Devremülk yönetmeliği esasları şu şekilde;


DEVRE TATİL VE UZUN SÜRELİ TATİL HİZMETİ SÖZLEŞMELERİ YÖNETMELİĞİ


BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Amaç

MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı; devre tatil, uzun süreli tatil hizmeti, değişim ve yeniden satış sözleşmelerine uygulanacak usul ve esasları düzenlemektir.


Kapsam


MADDE 2 – (1) Bu...