03 / 05 / 2024

Devremülk zorunlu deprem sigortası yapılır mı

Devremülk zorunlu deprem sigortası yapılır mı

Devremülk, tatil, sağlık,dinlenme,kaplıca vs. gibi maksatlarla hazırlanmış olan müstakil bir dairenin bağımsız bölümünün mülkiyetine belirli bir tarih için sahip olmaya deniyor. Peki, devremülk için DASK poliçesi düzenlenir mi?

Yeni tüketici kanunu devremülk sözleşmesi!

Devremülk, devretatil ve uzun süreli tatil hizmeti sözleşmeleri ile ilgili esaslar, 28 Kasım 2013 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Yeni Tüketici Kanunu kapsamında düzenleniyor. İşte yeni tüketici kanunu devremülk sözleşmesi esasları..

Devremülk sözleşme feshi nasıl yapılır?

Devremülk alındığı zaman bir konutun, yalnızca seçilen belli günlerine sahip olunuyor. Devremülk satın alan kimseler, belli bir zaman dilimi içinde cayma hakkını kullanabiliyor. Peki, devremülk sözleşme feshi nasıl yapılır?

Devremülk davalarında görevli mahkeme!

Bir mülkün, yılda belli günlerini satın alınabildiği sisteme devremülk deniyor. Devremülk sözleşmesi yaptıktan sonra, devremülkün iptalini isteyen kimseler, karşı tarafa dava açabiliyor. Peki, devremülk davalarında görevli mahkeme hangisidir?

Devremülk aidatına itiraz!

Devremülk ile, bir bağımsız bölüm üzerinde yılın belli günleri için mülkiyet kuruluyor. Devremülk için belli oranlarda aidat ödemesinin de yapılması isteniyor. Peki, devremülk aidatına itiraz edilir mi? Devremülk aidatına nasıl itiraz edilir?

Devremülk nasıl iptal edilir?

Devremülk, bir bağımsız bölüm üzerinde yılın belli günleri sahip olma hakkı olarak tanımlanıyor. Bu şekilde bir devremülk aldığınızı ancak herhangi bir sebepten dolayı iptal etmek istediğinizi farz edelim. Devremülk nasıl iptal edilir?

Eroğlu Termal Devremülk İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Eroğlu Termal Devremülk İnşaat Limited Şirketi, Çağatay Eroğlu tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile 18 Kasım 2014 tarihinde Esenyurt, Metro Park Center, Cumhuriyet Mahallesi'nde kuruldu.

TÜSODER: 15 günden az devremülk satışı kanuna aykırı!

Tüketici Sorunları Derneği ( TÜSODER ) Hukuk Komisyonu Üyesi Rıdvan Yıldız, 15 günden daha az süreli devremülk satışı yapılmasının kanuna aykırı olduğunun altını çizdi...

DASK'a Zorunlu Deprem Sigortası Riskleri için devletten reasürans desteği!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu Tarafından Üstlenilen Zorunlu Deprem Sigortası Riskleri İçin Devlet Tarafından Hasar Fazlası Reasürans Desteği Sağlanmasına İlişkin Karar bugün 29161 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı...

Kiracılar için zorunlu deprem sigortası!

Yapılar için zorunlu olan deprem sigortası, ev sahibi adına yapılıyor. Peki, kiracılar için zorunlu deprem sigortası var mı? DASK masraflarını kiracı mı karşılar? İşte yanıtı..

Zorunlu deprem sigortası nasıl ödenir?

Binalar için yapılması zorunlu olan DASK olarak da nitelendirilen Zorunlu Deprem Sigortası, yıllık olarak düzenleniyor. Peki, zorunlu deprem sigortası nasıl ödenir? Zorunlu deprem sigortası nereye ödenir?

Zorunlu deprem sigortası ne kadar tutar?

Zorunlu deprem sigortası primlerinin artışı, her yıl binaların metrekare birim maliyetlerindeki artışa paralel olarak düzenleniyor. Zorunlu deprem sigortası 2014 ne kadar? Zorunlu deprem sigortası ne kadar tutar?

Zorunlu deprem sigortası hangi binalara yapılır?

Devlet tarafından sunulan bir güvence olarak nitelendirilen zorunlu deprem sigortası hangi binalara yapılır? Zorunlu deprem sigortası dahilinde binanın hangi kısımları yer alıyor? İşte Zorunlu deprem sigortası kapsamı..

Zorunlu deprem sigortası zorunlu mu?

Zorunlu deprem sigortası, olası bir depremden sonra meydana gelen zararın daha hızlı bir şekilde kaldırılması için gerekli olan teminatı biriktirmek için yapılıyor. Peki, zorunlu deprem sigortası zorunlu mu?

Devremülk zorunlu deprem sigortası yapılır mı Haberi

Devremülk zorunlu deprem sigortası yapılır mı

Devremülk için DASK poliçesi düzenlenir mi?

Tatil, sağlık,dinlenme,kaplıca vs. gibi maksatlarla hazırlanmış olan müstakil bir dairenin bağımsız bölümünün mülkiyetine belirli bir tarih için sahip olmaya devremülk deniyor. 


Devremülk sahibi olan kişilere normal bir gayrimenkul almış gibi tapu veriliyor ve bu kişinin ismi tapuya tescil ediliyor. Peki, devremülk için DASK poliçesi düzenlenir mi?


Doğal Afet Sigortalı Kurumu'nun kısaltması olan DASK, son zamanlarda zorunlu deprem sigortası yerine kullanılıyor. DASK sigortasındaki en temel amaç, depreme karşı güvence olduğu için, bulunduğunuz şehir ve semtin deprem riski, sigorta primlerinizin belirlenmesinde en temel etken olarak karşımıza çıkıyor. 


Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından hazırlanan Türkiye Deprem Bölgeleri Haritası`na göre ülkemiz deprem riski açısından beş ayrı bölgeye ayrılıyor.  Zorunlu Deprem Sigortası primi hesaplanırken bu bölgelerin her biri için yapı tarzlarına bağlı...