16 / 05 / 2024

devremülke yatırım olur mu

devremülke yatırım olur mu

Yatırım amaçlı alınan altın, dolar, euro her zaman istenen kazancı sağlamıyor. Devremülk yatırımı ise değer kaybetmiyor hatta her zaman prim yapıyor. Hem devremülklerin kiralama ve geri alım garatisi de bulunuyor...

Yabancıların Türkiye'deki yatırımlarının yüzde 18'i vatandaşlık için! İşte en çok yatırım yapan ülke vatandaşları.. .

2023 yılında yabancıların Türkiye’de yapılan 40 bin 297 adet gayrimenkul yatırımının yüzde 18’nin vatandaşlık edinimi için olduğu belirlendi.

Borsada düşüşler ve yükselişler bitmez: Kazanan doğru hissede uzun vadeli yatırım yapanlar olur!

Değer Yatırımcısı Yasin Özdemir, X sosyal medya hesabından Borsada yaşanan düşüş ve yükselişler ile ilgili açıklama yaptı ve "Kazanan kesinlikle doğru hissede uzun vadeli yatırım yapanlardır" dedi. İşte Özdemir'in o paylaşımı ve vatandaşların yorumları...

Warren Buffett Türkiye'de yaşasaydı uzun vadeli yatırımcı olur muydu?

Finansal Muhbir Ahmed Gürkan, X sosyal medya hesabından "Warren Buffett Türkiye'de yaşasaydı uzun vadeli yatırımcı olur muydu?" sorusunu yanıtladı ve konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İşte Ahmed Gürkan'ın o paylaşımı ve vatandaşlardan gelen yanıtlar...

Doğrudan yatırım azaldı, Türk sermayesinin yurt dışına göçü hızlandı!

Bu yılın ilk beş ayında, yabancı doğrudan yatırım girişi 2,4 milyar dolar olarak gerçekleşti. Ancak aynı dönemde doğrudan yatırımlar için Türk sermayesinin ülke dışına çıkardığı döviz hacmi de bu düzeyde oldu.

“Yatırım yapmamak hata olur” demişti… Zuckerberg'in aklına uyan zarar etti!

Meta’nın CEO’su Mark Zuckerberg’in önerisiyle sanal evrende yatırım yapanların zarara uğradığı öğrenildi. Metaverse evreninde yatırım önerdiği arsaların değeri yüzde 85’in üzerinde eridi.

Zayıflayan dolar karşısında en kazançlı yatırım ne olur?

İş Yatırım Araştırma Direktörü Serhat Gürleyen zayıflayan dolar, yüksek enflasyon ve finansal baskılama ortamında en cazip yatırım araçlarının ne olacağını değerlendirdi.

Altın fiyatları zirveye tırmanıyor :Tufan geliyor! Altın mı, dolar mı? Mantıklı yatırım yapan zengin olur!

Altın fiyatlar beş haftanın zirvesine yükseldi. Altın ve Para piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten kritik açıklamalar geldi. Yatırımcıların altın mı dolar mı? sorusu üzerine cevap veren Memiş hangi yatırım aracının alınabilir olduğunu bahsetti....

Gümüş atağa geçti! Gümüşten yatırım olur mu diyenlere...

Milyonlarca yatırımcı altından sonra en çok yatırımı, emtia olan gümüşe yapıyor. Gümüş fiyatları yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Gümüş yatırımcıları gümüş fiyatlarının bugün ne kadar olduğunu merak ediyor. İşte 18 Şubat 2022 gümüş fiyatları...

Türkiye Avrupa’da en çok yatırım yapılan 10’uncu ülke!

Doç. Dr. Faik Tanrıkulu, "2021 yılı verilerine göre Türkiye Avrupa’da en çok yatırım yapılan ülkeler arasında 10’uncu sıraya yükselirken, İstanbul en çok yatırım yapılan 7’nci şehir olmayı başardı." ifadesini kullandı.

Ruslar gayrimenkul yatırımında Türkiye'den vazgeçmiyor!

Uluslararası seyahat kısıtlamasının kalkmasının ardından Rusya vatandaşları yurt dışında gayrimenkul yatırımı yapmaya başladı. Ülke vatandaşları en çok Türkiye'de gayrimenkul yatırımı yapıyor. 

Rusya konut yatırımında Türkiye'den vazgeçmiyor!

Koronavirüs salgınının geride kaldığı 8 ayda Rus vatandaşlar Türkiye'de konut yatırımından vazgeçmiyor. Rusya Türkiye'de konut yatırımı yapan ilk 3 ülke arasında yer alıyor. 

Devremülk yatırımında nelere dikkat edilmeli?

Türkiye'de çok sayıda vatandaş yatırım amaçlı devremülk alıyor. Fakat çoğu zaman bu yatırımlar büyük mağduriyetle sona eriyor. Peki, devremülk alırken nelere dikkat edilmeli? İşte detaylar...

Libya'dan Türk müteahhitlere yatırım çağrısı!

2011 senesinden itibaren iç karışıklık yaşayan Libya yarım kalan inşaat projeleri için Türkiye'den yardım istiyor. Ülke inşaatların tamamlanması için Türk müteahhitlere yatırım çağrısı yaptı. 

devremülke yatırım olur mu Haberi

devremülke yatırım olur mu


Devremülk yatırımı!


Yatırım amaçlı alınan altın, dolar, euro her zaman istenen kazancı sağlamıyor. Devremülk yatırımı ise değer kaybetmiyor hatta her zaman prim yapıyor. Hem devremülklerin kiralama ve geri alım garatisi de bulunuyor. Devremülk yatırımı nın diğer yatırımlardan farkı paranızı daha kısa sürede amorti etmesi olarak biliniyor. Devremülk yatırımı yapan alıcılar tatil, kira, satış ve miras gibi avantajları da bulunuyor. Devremülk yatırımı na sayısal olarak aşağıdaki gibi örnek vermemiz mümkündür:


Yatırımını daire olarak düşünenler için :

Bulunduğunuz şehirde en işlek yerde yada normal bir yerde ortalama bir daire fiyatı 100 bin liradır. Kiraya vermeniz durumunda aylık kira ücreti alınan dairenin fiyatı bulunduğu yere göre 300 ve 600 lira arası değişir. Daireye yapılan yatırımın kiraya verilmesi ile paranız ortalama 12 -15 senede amorti edilir.


Yatırımını...