16 / 05 / 2024

devremülke yatırım

devremülke yatırım

Yatırım amaçlı alınan altın, dolar, euro her zaman istenen kazancı sağlamıyor. Devremülk yatırımı ise değer kaybetmiyor hatta her zaman prim yapıyor. Hem devremülklerin kiralama ve geri alım garatisi de bulunuyor...

Yabancıların Türkiye'deki yatırımlarının yüzde 18'i vatandaşlık için! İşte en çok yatırım yapan ülke vatandaşları.. .

2023 yılında yabancıların Türkiye’de yapılan 40 bin 297 adet gayrimenkul yatırımının yüzde 18’nin vatandaşlık edinimi için olduğu belirlendi.

Doğrudan yatırım azaldı, Türk sermayesinin yurt dışına göçü hızlandı!

Bu yılın ilk beş ayında, yabancı doğrudan yatırım girişi 2,4 milyar dolar olarak gerçekleşti. Ancak aynı dönemde doğrudan yatırımlar için Türk sermayesinin ülke dışına çıkardığı döviz hacmi de bu düzeyde oldu.

Türkiye Avrupa’da en çok yatırım yapılan 10’uncu ülke!

Doç. Dr. Faik Tanrıkulu, "2021 yılı verilerine göre Türkiye Avrupa’da en çok yatırım yapılan ülkeler arasında 10’uncu sıraya yükselirken, İstanbul en çok yatırım yapılan 7’nci şehir olmayı başardı." ifadesini kullandı.

Ruslar gayrimenkul yatırımında Türkiye'den vazgeçmiyor!

Uluslararası seyahat kısıtlamasının kalkmasının ardından Rusya vatandaşları yurt dışında gayrimenkul yatırımı yapmaya başladı. Ülke vatandaşları en çok Türkiye'de gayrimenkul yatırımı yapıyor. 

Rusya konut yatırımında Türkiye'den vazgeçmiyor!

Koronavirüs salgınının geride kaldığı 8 ayda Rus vatandaşlar Türkiye'de konut yatırımından vazgeçmiyor. Rusya Türkiye'de konut yatırımı yapan ilk 3 ülke arasında yer alıyor. 

Devremülk yatırımında nelere dikkat edilmeli?

Türkiye'de çok sayıda vatandaş yatırım amaçlı devremülk alıyor. Fakat çoğu zaman bu yatırımlar büyük mağduriyetle sona eriyor. Peki, devremülk alırken nelere dikkat edilmeli? İşte detaylar...

Libya'dan Türk müteahhitlere yatırım çağrısı!

2011 senesinden itibaren iç karışıklık yaşayan Libya yarım kalan inşaat projeleri için Türkiye'den yardım istiyor. Ülke inşaatların tamamlanması için Türk müteahhitlere yatırım çağrısı yaptı. 

Türkiye'de yatırım değeri 90 milyar TL olan 300 bin konut dönüşüyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sarıyer'de bir otelde gerçekleşen Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği'nin (GYODER) 21. Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı'na katıldı. Kurum, ülke genelindeki riskli yapılara değinerek kentsel dönüşüm süreçlerini paylaştı.

Libya'da on milyarlarca dolarlık yatırım potansiyeli Türk firmaları bekliyor!

Türk-Libya İş Adamları Derneği (TULİB) Başkanı Murtaza Karanfil, Libya'nın iş yapma kültürüne en hakim ülke olduklarını dile getirerek, , "Libyalıların Türkiye'den beklentisi büyük. Tüm iş insanlarımızı ve yatırımcılarımızı bu ülkeye yatırım yapmaya çağırıyoruz." dedi.

Özbekistan'da en çok yatırım yapılan sektörlerden biri inşaat!

Geçen yıl Özbekistan’da en çok şirket kuran ülke Türkiye oldu. Ülkede, yabancı iş adamları en fazla sanayi, ticaret, inşaat ve tarım sektörlerine yatırım yaptı.

Müteahhitlikte yatırım ortamları iyileşmeli!

Müteahhitlik, Türkiye'nin ekonomisinin büyümesine katkı veren sektörler arasında yer alıyor. Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, ülke ekonomisini büyütecek yatırımların yapılabilmesi için de yatırım ortamının iyileştirilmesi gerektiğini söylüyor.

Çin 4 ayda 33.6 milyarlık yurt dışı yatırımına imza attı!  

Ocak-Nisan aylarında Çinli yatırımcılar 155 ülke ve bölgede 3 bin 84 denizaşırı şirkete toplam 235 milyar RMB (33,6 milyar dolar) tutarında yatırım yaptı.

Vefa Grup'tan Afganistan'a fabrika yatırımı!

Afganistan Ülke Günü ve Yatırım Fırsatları Semineri İstanbul Sanayi Odası tarafından düzenlendi.  Seminer'de konuşma yapan Vefa Group İcra Kurulu Başkanı Turan Koçyiğit , Afganistan'a teknoloji ve know-how ihracat açılımı kazandırdıklarını söyledi.

devremülke yatırım Haberi

devremülke yatırım


Devremülk yatırımı!


Yatırım amaçlı alınan altın, dolar, euro her zaman istenen kazancı sağlamıyor. Devremülk yatırımı ise değer kaybetmiyor hatta her zaman prim yapıyor. Hem devremülklerin kiralama ve geri alım garatisi de bulunuyor. Devremülk yatırımı nın diğer yatırımlardan farkı paranızı daha kısa sürede amorti etmesi olarak biliniyor. Devremülk yatırımı yapan alıcılar tatil, kira, satış ve miras gibi avantajları da bulunuyor. Devremülk yatırımı na sayısal olarak aşağıdaki gibi örnek vermemiz mümkündür:


Yatırımını daire olarak düşünenler için :

Bulunduğunuz şehirde en işlek yerde yada normal bir yerde ortalama bir daire fiyatı 100 bin liradır. Kiraya vermeniz durumunda aylık kira ücreti alınan dairenin fiyatı bulunduğu yere göre 300 ve 600 lira arası değişir. Daireye yapılan yatırımın kiraya verilmesi ile paranız ortalama 12 -15 senede amorti edilir.


Yatırımını...