02 / 05 / 2024

devremülkten cayma bildirimi

devremülkten cayma bildirimi

Devremülk cayma hakkı sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 10 gün içerisinde kullanılabiliyor. Ancak devremülk sözleşmesi kapıdan satış şeklinde tesis görülmeden imzalandıysa tesis görüldükten sonra 7 gün içerisinde bu haktan cayılabiliyor...

Devremülk cayma bedeli nedir?

Yıl içerisinde farklı kişilerin kiralayabildiği ya da yılın belirli bir dönemi için satın alınabilen gayrimenkul tipine devremülk denir. Peki, devremülk cayma bedeli nedir? Devremülk cayma hakkı nedir?

Devremülk mağdurları yeniden dolandırıldı!

Türkiye'de çok sayıda mağduriyete sebep olan devremülk vurgununda yeni gelişmeler yaşandı. Mağdurlar anlaşma yaptıkları avukatların devremülkten tahsilat yaptıklarını ancak kendilerine eksik ödeme yaptıklarını dile getirdi. 

Akasya Vadisi Erzurum'da 9 bin TL'ye devremülk!

Bin yatak kapasiteli ve 5 bin 500 devremülkten oluşan Akasya Vadisi Erzurum'da satışlar devam ediyor. Erzurum Akasya Vadisi'nde devremülk fiyatları 9 bin TL'den başlıyor.

Devremülk sözleşmesinden cayma süresi!

Devre Tatil be Uzun Süreli Tatil Hizmeti Sözleşmeleri yönetmeliği kapsamında düzenlenen sözleşmeler için belli bir süre içince cayma hakkı kullanılabiliyor. Peki, devremülk sözleşmesinden cayma süresi nedir?

Devremülk sözleşmesinden cayma dilekçesi!

Devremülk ile ilgili esaslara Devre Tatil Sözleşmeleri Uygulama Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik'te yer veriliyor. Yasa gereği devremülk sözleşmelerinden cayma hakkı bulunuyor. İşte, devremülk sözleşmesinden cayma dilekçesi!

Devre mülkten cayma hakkı davasını tüketici kazandı!

Bir tur firması tarafından tanıtımı yapılan "devre mülk" için sözleşme imzalayan tüketici, yasal süreci içinde cayma hakkını kullanınca şirket toplam 10 bin liralık sözleşme bedelini talep etti. Mahkeme ise senedi iptal etti.

Devremülk alımında cayma hakkı var mı?

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper devremülk alımında sözleşme imzalandığı takdirde cayma hakkı var mı sorusunun cevabına değindi. İşte Tamer Heper'in Posta'daki köşe yazısı;

Maketten konut satış sözleşmesi cayma hakkı nasıl kullanılır?

Tüketici Kanunu ve kanun ile ilgili yönetmelikler gereğince maketten konut satış sözleşmesi imzalayan kimselerin cayma hakkı bulunuyor. Peki, maketten konut satış sözleşmesi cayma hakkı nasıl kullanılır?

Yeni tüketici kanunu devremülk sözleşmesi!

Devremülk, devretatil ve uzun süreli tatil hizmeti sözleşmeleri ile ilgili esaslar, 28 Kasım 2013 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Yeni Tüketici Kanunu kapsamında düzenleniyor. İşte yeni tüketici kanunu devremülk sözleşmesi esasları..

Devremülk sözleşme feshi nasıl yapılır?

Devremülk alındığı zaman bir konutun, yalnızca seçilen belli günlerine sahip olunuyor. Devremülk satın alan kimseler, belli bir zaman dilimi içinde cayma hakkını kullanabiliyor. Peki, devremülk sözleşme feshi nasıl yapılır?

Devremülk davalarında görevli mahkeme!

Bir mülkün, yılda belli günlerini satın alınabildiği sisteme devremülk deniyor. Devremülk sözleşmesi yaptıktan sonra, devremülkün iptalini isteyen kimseler, karşı tarafa dava açabiliyor. Peki, devremülk davalarında görevli mahkeme hangisidir?

Devremülk aidatına itiraz!

Devremülk ile, bir bağımsız bölüm üzerinde yılın belli günleri için mülkiyet kuruluyor. Devremülk için belli oranlarda aidat ödemesinin de yapılması isteniyor. Peki, devremülk aidatına itiraz edilir mi? Devremülk aidatına nasıl itiraz edilir?

Devremülk nasıl iptal edilir?

Devremülk, bir bağımsız bölüm üzerinde yılın belli günleri sahip olma hakkı olarak tanımlanıyor. Bu şekilde bir devremülk aldığınızı ancak herhangi bir sebepten dolayı iptal etmek istediğinizi farz edelim. Devremülk nasıl iptal edilir?

devremülkten cayma bildirimi Haberi

devremülkten cayma bildirimi


Devre Tatil Sözleşmeleri Uygulama Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik’e göre yapılan devre mülk alımlarında 10 günlük cayma hakkı bulunuyor. Bu 10 günlük devremülk cayma hakkı sözleşmenin tesiste imzalandığı tarihten itibaren başlıyor. Eğer sözleşme tesiste imzalanmadıysa, alıcının tesisten yararlanmaya başladığı ilk günden itibaren başlıyor. Bazı şirketler devremülk cayma hakkı nı kullanmak isteyen kişilere telefonda yardımcı olabileceklerini söylüyorlar. Ancak telefonla yapılan ‘Cayma bildirimi’ geçerli olmuyor. Cayma bildirimi noter kanalı ya da ilgili firmanın yetkilisine imza karşılığı tebliğ edilen ‘Cayma bildirimi’ ile oluyor.


Devremülk cayma hakkı na göre kapıda yapılan satışlar yoluyla devremülk sahibi olan kişiler tesisi gördükleri tarihten itibaren 7 gün içinde sözleşmeden vazgeçebiliyor.


Yargıtay kararına göre sözleşmeden cayma süresi sözleşmenin yapıldığı tarihten itibaren değil ‘tecrübe ve muayene tarihinden’ yani tatil yerinin alıcı...