23 / 11 / 2024
fuzul

devremülkten cayma hakkı

devremülkten cayma hakkı

Devremülk cayma bildirimi Devre Tatil Sözleşmeleri Uygulama Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik’e göre uygun şekilde yapılabiliyor. Buna göre devremülk sözleşmesinin imzalandığı tarihten itibaren alıcı 10 gün içinde cayma hakkını kullanabiliyor...

İnternetten alışveriş yapanlar dikkat! Cayma hakkı ve para iadesi detayı

İnternetten alışveriş yapanların sayısı her geçen gün yükseliyor. Kolay ulaşılabilir olması, kredi kartı ile taksit yapılabilmesi ve iade imkanın bulunması web siteleri üzerinden alışveriş yapan kişi sayısının artmasına neden oldu. Cayma hakkı ve para iadesi ile ilgili flaş detay ortaya çıktı.

Devremülk cayma bedeli nedir?

Yıl içerisinde farklı kişilerin kiralayabildiği ya da yılın belirli bir dönemi için satın alınabilen gayrimenkul tipine devremülk denir. Peki, devremülk cayma bedeli nedir? Devremülk cayma hakkı nedir?

Yüksek emekli promosyonu almanın sırrı ifşa oldu! Bankalar üzülecek emekli sevinecek!

Emekli promosyonunda bankalar arası yarış tam gaz devem ederken yüksek promosyonunu kapmak isteyen emekliler bankalara maaşlarını taşımaya başladı. Peki, yüksek emekli promosyonu almanın şartları neler? Başka bir bankaya maaş taşımanın koşulları neler? Emekliler cayma hakkını nasıl kullanabilir mi?

İşte yüksek emekli promosyonu almanın formülü...

Emekli promosyonunda yarış kızışmışken yüksek promosyonunu almak isteyen vatandaşlar başka bankalara maaşlarını taşımaya başladı. Peki, maaş taşımanın koşulları neler? Emekliler cayma hakkını kullanabilir mi? İşte detaylar...

Emekliler müjde! Yüksek emekli promosyonu almak için...

Yüksek emekli promosyonunu almak isteyen vatandaşlar başka bankalara maaşlarını taşımak için harekete geçti. Peki maaş taşımanın şartları neler? Emekli cayma hakkını kullanabilir mi? İşte detaylar...

Telefon, tablet ve bilgisayarlarda 'cayma hakkını kaldıran' düzenleme ertelendi!

Akıllı telefonlar ve bilgisayarlar için cayma hakkını ortadan kaldıran e-ticaret yönetmeliği 2024'e ertelendi. Peki, bu yönetmelik ile neler değişecek? İşte ayrıntılar...

Tapudan cayma hakkı var mı?

Gayrimenkul alıp ya da satan kimseler kısa süre içerisinde bu kararlarından pişman olabiliyor. Peki, alınan ev iade edilir mi? Tapudan cayma hakkı var mı? İşte merak edilenler...

Devremülk mağdurları yeniden dolandırıldı!

Türkiye'de çok sayıda mağduriyete sebep olan devremülk vurgununda yeni gelişmeler yaşandı. Mağdurlar anlaşma yaptıkları avukatların devremülkten tahsilat yaptıklarını ancak kendilerine eksik ödeme yaptıklarını dile getirdi. 

Faizsiz konutta cayma hakkı kaç gün olacak?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), tasarruf finansman şirketlerine ilişkin sorulan soruları cevapladı. Buna göre faizsiz konutta cayma hakkı 14 gün olacak.

Faizsiz konut şirketlerine denetim!

Faizsiz konut ve taşıt edindirme denetimini içeren kanun teklifi Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe alındı. Kanunla, müşteriye tasarruf finansman sözleşmesi imzalanmasını takip eden 14 gün içinde herhangi bir neden göstermeksizin cayma hakkı tanındı. 

Milyonları ilgilendiriyor! Artık değişti, hepsi zamlandı!

Tüketici kredisi ve ev finansmanı sözleşmelerinde yasanın cayma hakkı, faiz oranı, erken ödeme, temerrüt, sigorta yaptırılması kararlarını ihlal eden ve belli süreli kredi kontratlarına ait açılan hesaplardan fiyat ve gider arz eden kredi veren kuruluşlara her işleme 2 bin 282 TL ceza geldi.

Ön ödemeli konut satış sözleşmelerinde cayma hakkı!

Ön ödemeli konut satış sözleşmelerinde tüketici 14 gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeden ve cezai şart ödemeden ön ödemeli konut satış sözleşmesinden cayma hakkına sahiptir.

Konutta cayma hakkının koşulları neler?

Devre tatil ve uzun süreli tatil hizmeti sözleşmelerinde, ön ödemeli konut satış sözleşmelerinde, tüketici kredisi sözleşmelerinde caymak hangi şartlarda mümkün? İşte detaylar...

devremülkten cayma hakkı Haberi

devremülkten cayma hakkı


Devremülk cayma bildirimi!


Devremülkten cayma hakkı, Devre Tatil Sözleşmeleri Uygulama Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik’e göre vardır. Ancak bunun için bazı şartlar gerekiyor. Buna göre devremülk cayma bildirimi, devremülk sözleşmesinin imzalandığı tarihten itibaren on gün içerisinde yapılıyor. Tabi bu cayma bildiriminin sözleşmenin tesiste imzalandığı günden itibaren on gün içerisinde yapılması gerekiyor. On günü geçen cayma bildirimleri geçersiz sayılıyor. 


Eğer alıcı sözleşmeyi tesiste imzalamadıysa yani tesisi görmeden kapıdan satış yoluyla imzaladıysa bu sefer de tesisi görmesinden itibaren yedi gün içinde devremülk cayma bildirimi nde bulunması gerekiyor. Telefondan yapılan bildirimlerin de kabul edilmediği devremülk cayma bildirimi nin mutlaka noter tarafından yada ilgili firmanın yetkilisine imza karşılığı tebliğ edilmesi gerekiyor. Bu şekilde yapılan cayma bildirimleri kabul ediliyor.


Aşağıda yer alan yargıtay kararına göre devremülk cayma...