30 / 04 / 2024

devremülkün miras özelliği var mı

devremülkün miras özelliği var mı

Devremülk miras kalır mı?: Devre mülk sistemi, paylı mülkiyet esasına dayandığından günümüzdeki şekli ile kişiler arasında el değiştirebilen, kiralanabilen, miras bırakılabilen bir özelliğe sahip olmuştur...

Mülk sahibi mirasını istediğine bırakabilir mi, diğer mirasçılar bu durumda nasıl hak talep eder?

Anne ve babanın hayatta iken evlatlarına mal vermesine “sağlararası kazandırma” işlemi denir. Peki, Mülk sahibi mirasını istediğine bırakabilir mi? Diğer mirasçılar bu durumda nasıl hak talep eder?

Kızılbük GYO Balıkesir devremülk projesi için düğmeye bastı! Yeni şirket kuruluyor! 

Kızılbük Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Balıkesir'de devretatil ya da devremülk projesi geliştirmek için start verdi. Proje için şirket kurulacak. İşte ayrıntılar....

WhatsApp'ın yeni özelliği çok konuşulacak

WhatsApp'ın şimdiye kadar yaptığı en tutulacak özelliklerinden olacak olan ''Kanallar özelliği'' şimdiden sabırsızlıkla beklenmeye başladı. Yeni güncelleme ile telefonlara yüklenecek olan özelliği detayları haberimizde.

WhatsApp konuşmalarınızı kimse göremeyecek! Artık kilitlenme özelliği geliyor!

WhatsApp, kullanıcılarının gizliliğini daha da korumak için önemli bir adım atıyor. Yeni özelliği "Sohbet Kilitleme”, kullanıcıların özel sohbetlerini ek güvenlik önlemleriyle koruma imkânı sağlıyor.

Twitter'ın yeni çıkacak özelliği fakecileri üzecek! Hesap onayı için yeni adım geldi

Bugünlerde Twitter ile ilgili manşetlere çıkan hiçbir haber olumlu görünmüyor. Ve ne yazık ki, en sonuncu gelmesi planlanan özelliği büyük bir kullanıcı kitlesini üzebilir.  Bu yüzden hazır olun, çünkü hesap onayın için kimliğinize ihtiyacınız olabilir.

Devremülk cayma bedeli nedir?

Yıl içerisinde farklı kişilerin kiralayabildiği ya da yılın belirli bir dönemi için satın alınabilen gayrimenkul tipine devremülk denir. Peki, devremülk cayma bedeli nedir? Devremülk cayma hakkı nedir?

Miras intikali için tapu harcı ödenir mi?

Bir gayrimenkulün mülk sahibi vefat ederse, bu gayrimenkul yasal mirasçılara geçiyor. Yasal mirasçılar, tapuyu kendi üzerlerine geçirmek için intikal işlemlerini yapmaları gerekiyor. Peki, miras intikali için tapu harcı ödenir mi? İşte tüm merak edilenler...

Yaz yaklaşıyor, devremülk alacaklar dikkat! Sizin de başınıza gelebilir...

Yazın yaklaşmasıyla beraber vatandaşlar tatil planlarını yapmaya başladı. Devremülk alacak kişilerin dikkat etmesi gereken bazı hususlar bulunuyor. İşte devremülk alımında dikkat edilmesi gerekenler...

Mehmet Taş'tan 'Mehmet Salih Tatlıcı'nın miras davasında bilirkişi krizi' haberi için tekzip!

35 yıldır inşaat mühendisliği ve gayrimenkul değerlendirme uzmanlığı alanında bilirkişilik yapan Mehmet Taş, 'Mehmet Salih Tatlıcı'nın miras davasında bilirkişi krizi' başlıklı haber ile ilgili tekzip yayınladı.

Kızılbük GYO'dan 72.1 milyon TL'lik devremülk satışı!

Kızılbük GYO'nun Marmaris'te yürüttüğü "Kızılbük Wellness Resort" projemizde bulunan devremülk ünitelerimizin ön satış işlemleri kapsamında 1 Kasım - 30 Kasım 2021 tarihleri arasında müşterilerle 72 milyon 155 bin 945 TL'lik 670 adet devre satış sözleşmesi imzalandı.

Kızılbük GYO'dan 825.7 milyon TL'lik devremülk satışı!

Kızılbük GYO'nun Marmaris'te yürüttüğü "Kızılbük Wellness Resort" projesinde bulunan devremülk ünitelerinin ön satış işlemleri kapsamında 1 Eylül - 30 Eylül 2021 tarihlerinde 645 adet devre satış sözleşmesi imzalandı, sözleşmelerin toplam ön satış bedeli 69 milyon 697 bin 23 TL olarak gerçekleşti.

Sinpaş Kızılbük Devremülk projesi ön satışta!

Sinpaş Kızılbük Termal Devremülk projesinde ön satışlar başladı. Projede 1+0, 1+1, 2+1 ve 3+1 konut tipleri bulunuyor.

İzmir’de yıkılan binaların ortak özelliği ortaya çıktı!

30 Ekim'de İzmir'de meydana gelen depremde yıkılan 17 binanın ortak özelliği açıklandı. Konuyla ilgili açıklama yapan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, yıkılan binaların zemin etüdünün olmadığını söyledi.

devremülkün miras özelliği var mı Haberi

devremülkün miras özelliği var mı


Devremülk miras kalır mı?


Devre mülk sistemi, kat mülkiyetine tabi bir taşınmazın yılın belirli bölümlere ayrılmış zaman dilimlerinde belirli kişilerin kullanımına tahsis edilmesi olarak tanımlanıyor. Tatil yörelerindeki yerleşim birimlerinin belirli zaman dilimlerinde, belirli bir sırayla paylaşılması, aynı yapıdan bir çok kişinin yararlanabilmesi fikri ve ardından oluşturulan hukuki altyapı ile birlikte devremülk sistemi bugünkü şeklini alarak, kişiler arasında el değiştirebilen, kiralanabilen, miras bırakılabilen bir özelliğe sahip olmuştur.


Devremülk sistemi, mesken olarak kullanılmaya müsait, kat mülkiyetine veya kat irtifakına sahip yapılarda veya müstakil yapılarda oluşturulabiliyor. Kanun devre mülk kurulabilmesi için mesken olarak kullanılmaya müsait olma şartını aradığı için örneğin bir iş hanında devre mülk sistemi kurulması mümkün olmuyor.


Devremülk hukuki olarak müşterek mülkiyet payına bağlı özel bir irtifak olarak açıklanıyor. Devre mülk sahipleri ise...