02 / 05 / 2024

devren kiralama sözleşme örneği

devren kiralama sözleşme örneği

Borçlar Kanunu gereğince taşınmaz kiracısı, kiraladığı taşınmaz malı tekrar bir başkasına kiraya verebiliyor. Bu kiralama uygulamasına "Devren kiralık" deniyor. Peki devren kiralık sözleşmesi nasıl hazırlanır?

Sinpaş GYO, Finanskent arsası için Arı Finansal Kiralama ile sözleşme imzalayacak! 

Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, İstanbul ili, Ümraniye ilçesi, Finanskent Mahallesi, 2432 ada, 11 parseldeki 22.965,43 metrekarelik arsa için yeni bir sözleşme imzalanmasına karar verildiği açıklandı.  İşte ayrıntılar...

Gayrimenkul satış ve kiralama sözleşmelerinde değişiklik!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında Karar’da yeni değişiklikler yapıldı. Değişiklik yapılan tebliğ Resmi Gazete'de yayınlandı. Buna göre, gayrimenkul satış ve kiralama sözleşmelerinde sözleşme bedeli dövize endeksli olarak kararlaştıramayacak.

Emlakçı kiralama sözleşmesi 2017!

Emlakçının gösterdiği gayrimenkulün kiracı tarafından uygun bulunması ve kiralanmak istenmesi halinde mal sahibi ile sözleşme yapılıyor. İşte emlakçı kiralama sözleşmesi 2017..

GYODER'in sözleşme hazırlama teknikleri eğitimi 10 Nisan'da!

GYODER'in sözleşme hazırlama ve inceleme teknikleri eğitimi 10 Nisan Cuma günü saat 09:30 ile 12:30 arası GYODER Ofisi'nde düzenlenecek.

Iğdır İçme Suyu Arıtma Tesisi için sözleşme imzalandı!

Arıtma tesisi bulunmadığı için içme suyu sorunu bulunan Iğdır'da Orman ve Su İşleri Bakanlığının projesiyle 2045 yılına kadar olan su ihtiyacı karşılanacak. Iğdır İçmesuyu Arıtma Tesisi'nin yapımı için sözleşme imzalandı.

Panora GYO esas sözleşme değişikliklerine ilişkin kronoloji yayınladı!

Panora Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda bugün Esas Sözleşme Değişikliklerine İlişkin Kronoloji yayınlandı.

Erken tahliyede sözleşme bitene kadar kira ödenmeyecek!

Yeni Türk Borçlar Kanunu'na göre artık kiracılar, oturdukları konutu sözleşme bitmeden boşaltabilecek. Erken tahliyede, süre sonuna kadar kira olmayacak.

TOKİ Konya Ladik sözleşme imzalama dönemi bugün sona eriyor!

TOKİ Konya Ladik sözleşme imzalama dönemi bugün sona eriyor. Toplam 259 adet konutun satışa sunulduğu proje TOKİ ile Konya Sarayönü Belediyesi işbirliğiyle hayata geçiriliyor.

TOKİ Kayaşehir 23. Bölge sözleşme imzalama tarihleri!

Toplam 400 adet konutun kurayla satışa sunulduğu TOKİ Kayaşehir 23. Bölge sözleşme imzalama tarihleri belli oldu. Kura çekilişi 7 Mayıs'ta yapılacak olan projede 75,1 metrekarelik 2+1 daireler bulunuyor.

TOKİ Konya Ladik sözleşme imzalama dönemi bugün başlıyor!

TOKİ Konya Ladik sözleşme imzalama dönemi bugün başlıyor. TOKİ ile Konya Sarayönü Belediyesi işbirliğiyle hayata geçirilen projede toplam 259 adet konut için sözleşme imzalama işlemleri yapılacak.

Fikirtepe'de sözleşme feshi için açılan ilk toplu dava Palmadoro May'a!

Fikirtepe'de sözleşme feshi için açılan ilk toplu dava Palmadoro May'a açıldı. Eğitim Mahallesinde Palmadoro May firmasının söz verip yerine getirmediğini iddia eden 24 vatandaş sözleşmelerin iptali için dava açtılar...

Nuh Çimento esas sözleşme tadil tasarısı için izin aldı!

Nuh Çimento Sanayi A.Ş., esas sözleşme tadil tasarısı için aldığı izni Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi. İşte Nuh Çimento Sanayi A.Ş.'nin KAP açıklaması;

Özderici GYO Esas Sözleşme Tadil Tasarısının onaylanmasını yayınladı!

Özderici Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda Esas Sözleşme Tadil Tasarısının onaylanması yayınlandı.

devren kiralama sözleşme örneği Haberi

devren kiralama sözleşme örneği

Devren kiralık sözleşmesi!

Borçlar Kanunu gereğince taşınmaz kiracısı, kiraladığı taşınmaz malı tekrar bir başkasına kiraya verebiliyor. Bu kiralama uygulamasına "Devren kiralık" deniyor.


Devren kiralık sözleşmesi ile taşınmaz malda yer alan kiracı mevcut kullanım hakkını bir başkasına kiraya vermiş oluyor. 


İşyerlerinde sıklıkla karşılaşılan devren kiralık uygulamasında yeni kiracı bir önceki kiracıdan kullanım hakkını ve işyerinde yer alan malları devralıyor. Yeni kiracı, kira bedelini ise mal sahibine ödüyor. Ayrıca işyeri içerisindeki demirbaş kullanımı yine işyeri sahibi tarafından belirleniyor.


Dikkat edilmesi gereken bir diğer husus ise Devren kiralık sözleşmesi yaparken, mal sahibinin izninin alınmış olmasıdır. Aksi takdirde mal sahibinin izni alınmadan yapılan devren kiralık sözleşmesi hükümsüz olarak kabul edilebiliyor.


Devren kiralık sözleşmesi - Borçlar Kanunu

Kiracı, kiraya verenin yazılı rızasını almadıkça, kira ilişkisini başkasına devredemez. Kiraya veren, işyeri...