03 / 05 / 2024

devren kiralık nedir

devren kiralık nedir

Kiracı, kiraya verenin yazılı rızası olduğu sürece, kira ilişkisini bir başkasına devredebiliyor. Peki devren kiralık nedir? Devren kiralama işlemi nasıl yapılır? Bu kiralama işleminin yasal esasları nelerdir?

Kiracının devir hakkı var mı?

Devren kiralık olarak da bilinen; kiracının devir hakkı ile ilgili yasal hükümler kanunun 323. maddesinde şu şekilde sıralanıyor. Kanun hükümlerine göre kiracının devir hakkı var mı? İşte yanıtı...

İslam Memiş'ten kiracılara müjde! Kiralık sosyal konutlar geliyor! Tarih verildi, detaylar belli oldu!

Mülteci akınından dolayı yaşanan barınma kiriz kiralık konut fiyatlarını fırlattı. Altın ve para piyasaları uzmanı islam Memiş, TV 100'deki köşesinde kiralık sosyal konut projesini ele aldı. Peki kiralık sosyal konut nedir, ne zaman başlayacak?

Kiralık konut piyasasındaki sorunlar nasıl çözülür? Konut kiralarına dayalı menkul kıymet ihracı önerisi! 

Kiralık konut piyasasındaki sorunlar sık sık gündem oluyor. Peki kiralık konutta sorunlar nasıl çözülür? Konut kiralarına dayalı menkul kıymet ihracı nedir? İşte ayrıntılar...

Osmanbey'de iki dükkandan biri kiralık!

Türkiye tekstil ihracatının merkezi Osmanbey’i koronavirüs salgını vurdu. Bölgede iki ile üç mağazadan birinde ‘devren kiralık' ilanları asılı...

Ormanada sınırlı sayıda ayırdığı kiralık portföyünü sunuyor!

Yaşayan bir mahalleye dönüşen Ormanada sınırlı sayıda ayırdığı kiralık portföyünü sunuyor.Eczacıbaşı Gayrimenkul Geliştirme ve Yatırım’ın konut projesi Ormanada Zekeriyaköy’de, “önce otur, sonra satın al” dönemi başlıyor.

Günlük kiralık ev ruhsatı nasıl alınır?

Günlük kiralık evler hakkında yapılan yasal düzenlemelere göre, günlük kiralık evler pansiyon statüsüne alınarak bu evler için ruhsat alınması gerekiyor. Peki, günlük kiralık ev ruhsatı nasıl alınır?

Günlük kiralık ev cezası nedir?

11 Ekim 2013 tarihinde yapılan yasal düzenlemelere göre, günlük kiralık evler pansiyon statüsüne alınarak bu şekilde kiraya verilen evlere ruhsat şartı getirildi. Peki, ruhsatsız günlük kiralık ev cezası nedir?

Günlük kiralık ev kanunu!

İçişleri Bakanlığı gayri-resmi otelcilik hizmeti verilmesinin önüne geçmek için, günlük kiralık daireler hakkında birtakım kararlar almıştı. Peki, günlük kiralık ev kanunu esasları nelerdir? İşte yanıtı..

Kiralık evin satılması durumunda kiracı hakları!

Kirada olan evin satılması halinde hem kiracının hem de yeni ev sahibinin bazı hakları oluyor. Peki, kiralık evin satılması durumunda kiracı hakları nelerdir? İşte kiracı hakları...

Suriyeli çok, 4 ilde kiralık ev yok!

Türkiye’ye sığınan Suriyeli mülteciler İstanbul, Gaziantep, Şanlıurfa ve Hatay’da kiralık ev talebinde patlamaya yol açtı. Kira fiyatlarında yüzde 100’e varan artışlar yaşanırken, kiralık ev bulmak da zorlaştı.

Suriyeliler kiralık ev talebini patlattı!

Türkiye’ye sığınan Suriyeli mülteciler İstanbul, Gaziantep, Şanlıurfa ve Hatay’da kiralık ev talebinde patlamaya yol açtı. Kira fiyatlarında yüzde 100’e varan artışlar yaşanırken, kiralık ev bulmak da zorlaştı.

Kiralık konut bulmak artık daha zor!

Yaz mevsiminde kiralık konutlara yönelik talepteki artışın temel nedeni birçok kişinin evlilik, atanma/tayin ve üniversite kazanma gibi nedenler ile aynı anda kiralık konut arayışına girmesidir...

Öğrenciler kiralık ev ilanlarını patlattı!

Yeni eğitim ve öğretim yılı her sene olduğu gibi 2014'te de kiralık ev ilanlarında artışa yol açtı. Üniversite sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte öğrencileri ev arama telaşı sardı.

İzmir'de kiralık ev fiyatları uçtu!

Gayrimenkul piyasasının gözdesi İzmir'de, yeni projelerin artan arsa maliyetleriyle konut satış fiyatlarında da yükseliş yaşandığı bildirildi. Kiralık ev fiyatlarında da hızlı bir artış yaşanırken, kentte ev bulmak giderek zorlaşıyor.

devren kiralık nedir Haberi

devren kiralık nedir

Devren kiralık nedir?

Devren kiralık işlemi, taşınmaz malda yer alan kiracının mevcut kullanım hakkını bir başkasına kiraya verme işlemine deniyor. Genellikle işyerlerinde sıklıkla karşılaştığımız devren kiralık işlemi, o işyerinin baska bir işletmeciye kiralanması işlemi olarak da ifade ediliyor.


Bu kiralama türünde, yeni kiracı bir önceki kiracıdan kullanım hakkını ve işyerinde yer alan malları devralır. Yeni kiracı, kira bedelini ise mal sahibine öder. Ayrıca işyeri içerisindeki demirbaş kullanımı yine işyeri sahibi tarafından belirlenir.


Devren kiralık kanunu..

Devren kiralık ile ilgili yasal düzenleme Borçlar Kanunu kapsamında açıklanıyor:


Kira ilişkisinin devri..

Kiracı, kiraya verenin yazılı rızasını almadıkça, kira ilişkisini başkasına devredemez. Kiraya veren, işyeri kiralarında haklı sebep olmadıkça bu rızayı vermekten kaçınamaz.


Kiraya verenin yazılı rızasıyla kira ilişkisi kendisine devredilen kişi, kira sözleşmesinde kiracının yerine geçer ve devreden kiracı,...