30 / 07 / 2024

DHL airbus

DHL airbus

Uçağın ABD'de monte edilmesi için 80.000 tonluk navlun hacmi gerekiyor. Hava ve deniz yolu kargo taşımacılığında dünya lideri DHL Global Forwarding, uçak üreticisi Airbus ile kontrat imzaladı.

Anlaşma imzalandı: Pegasus'tan 36 yeni uçak siparişi

Pegasus Hava Yolları, 2012 tarihli Airbus Siparişi kapsamında mevcut uçak siparişlerine ilave olarak 36 yeni A321neo model ilave uçak siparişi için anlaşma imzaladı. İşte detaylar...

DHL Express'ten İstanbul Havalimanı'na 135 milyon avroluk yatırım!

DHL Express Türkiye'nin Üst Yöneticisi (CEO) Claus Lassen yaptığı açıklamada "İstanbul Havalimanı'nda 135 milyon avroluk yatırım yaptık ve 42 bin metrekarelik bir alana sahibiz." dedi.

UPS, DHL ve FedEx'in gözü İstanbul Yeni Havalimanı'nda!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, dünyanın üç dev kargo şirketinin de, İstanbul Yeni Havalimanı'nda yer kiralamak için başvuruda bulunduğunu açıkladı...

Türkiye 3. havalimanı ile lojistik üs olacak!

DHL Express’in CEO’su Lassen, 3. Havalimanı’yla birlikte Türkiye’nin bölgesel bir lojistik üssü olacağını öngördüklerini dile getirdi. 

Reysaş GYO Çayırova'daki deposunu kiraladı!

Reysaş GYO, Kocaeli Çayırova'daki 63.189 metrekarelik depo alanını Dhl Global Forwarding Taşımacılık A.Ş.'ye kiraya verdi. Yeni kiraya verilen ek depolama alanından 18 ayda KDV dahil yaklaşık bin 250 dolar gelir elde edilecek.

Balıkesir Airbus Restaurant Cafe hizmete açıldı!

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde Türk Hava Yolları (THY) tarafından uzun yıllar kullanıldıktan sonra uçuş ömrünü tamamlayan "Airbus A340" tipi yolcu uçağı, restoran ve düğün salonu olarak hizmete açıldı.

İnşaat Yüksek Mühendisi Vedat Meral vefat etti!

Ulaştırma Bakanlığı, Emekli DHL İnşaatı Genel Müdürü İnşaat Yüksek Mühendisi Vedat Meral vefat etti. Ailesi ve İTÜ İnşaat Fakültesi 1951 mezunları taziye ilanı yayınlattı.

DHL Anadolu'da 7 yeni ofis açacak!

Lojistik devi DHL Grup'un karayolu şirketi DHL Freight, Türkiye'yi Avrupa ile BDT ve Ortadoğu arasındaki taşımalar için merkez yapıyor. Taşımaları sadece Türk TIR'ları yapacak. Anadolu'ya da 7 yeni ofis açılacak.

Airbus, 3. Havalimanı'na lojistik üs kurmak istiyor!

Dünya havacılık endüstrisinin gözü İstanbul’a yapılacak üçüncü havalimanında. İlk teklif ise dünyanın en büyük iki uçak üreticisinden biri olan Airbus’tan geldi. Airbus, havalimanına lojistik üs kurmak için 20 bin metrekare yer istedi.

Airbus İstanbul'a iniş izni istiyor!

Dev havacılık şirketi Airbus, İstanbul’da yapımı süren 3. havalimanında bakım - onarım yapmak, simülasyon ve pilot eğitim merkezi kurmak için 20 bin metrekare yer istedi.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün en ağır tabliyesi yerleştirildi!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün 950 ton ağırlığındaki tabliyesi yerleştirildi. Ulaştırma Bakanı Bilgin, "Dört Airbus A380 model uçağın ağırlığına sahip olan her bir tabliyenin ortalama montajı 7 günde tamamlanacak. Tamamen yerli imalat" dedi.

3. havalimanına DHL'den Ekspres Kargo Bölgesel Merkez!

Türkiye’nin uluslararası havacılık sektöründeki rolünü zirveye taşıyacak olan İstanbul Yeni Havalimanı, kargo ve lojistik operasyonunun da merkezi oluyor..

DHL Express, 3'üncü havalimanı ile Türkiye'yi merkez yapıyor!

Alman lojistik devi DHL Express, 3. havalimanının işletmecisi İGA ile anlaşma imzaladı. 60 milyon euroluk bu yatırımla DHL, Türkiye’yi bölgesel bir lojistik merkeze dönüştürmeyi amaçlıyor.

DHL airbus Haberi

DHL airbus

Airbus, A320 ailesine ait uçak parçalarının 2015 başlarında gerçekleşmesi planlanan nakliyesi için, DHL'i tercih etti. Uçağın ABD'de monte edilmesi için 80.000 tonluk navlun hacmi gerekiyor..

 Hava ve deniz yolu kargo taşımacılığında dünya lideri DHL Global Forwarding, uçak üreticisi Airbus ile kontrat imzaladı. Bu kontrat ile A319, A320 ve A321 uçak yedek parçaları, Airbus’ın Hamburg - Almanya’daki üretim yerinden, Mobile - Alabama’da bulunan son montaj hattına nakledilecek. DHL, hava, deniz ve karayolu nakliyesi ile 2015 yılının başında çok modlu bir taşımacılık çözümünü de sunmayı planlıyor.


 DHL Global Forwarding Orta Avrupa CEO’su Volker Oesau konuyla ilgili yaptığı açıklamada, hassas uçak parçalarının deniz ve hava nakliyesini gerçekleştirirken kargo uçaklarında ve gemilerindeki güvenlik kleransına, zeminin düzlüğüne ve sınırlı ivme güçleri gibi özel hususlara dikkat edilmesi...