30 / 04 / 2024

DHMİ 3. Havalimanı inşaatında sıkıntı yok

DHMİ 3. Havalimanı inşaatında sıkıntı yok

DHMİ, inşaat çalışmaları hızlı bir şekilde devam eden İstanbul Yeni Havalimanı'nın inşa sürecini sıkıntıya sokacak ya da geciktirecek hiçbir hukuki durum ve kararın olmadığını açıkladı.

3. Havalimanı’na radarlı koruma!

İnşaat çalışmaları hızla devam eden 3’üncü Havalimanı'nda güvenlik sistemleri için de düğmeye badışdı. DHMİ, 3’üncü Havalimanı’nı sensörlü kameralar ve radarların yer alacağı son teknolojiyle koruyacak. 

3. havalimanında ilk giriş kontrol noktalarında x-ray olmayacak!

DHMİ Genel Müdürü Yıldırım: "3. havalimanı açıldığı zaman terminalin ilk giriş noktalarında x-ray ve arama kapıları bulunmayacak. Terminalin içinde güvenlik çalışmaları çok çok daha arttırılmış olacak. " dedi.

3. havalimanının ilk etabının finansman paketi tamam!

3. Havalimanı’nın ilk etabının 4.5 milyar Euro’luk finansman paketi tamamlandı. Üç kamu bankasının aslan payını üstelendiği finansman paketine, DHMİ gelir garantisi verdi. İşte konuşma sırasıyla devam eden törendeki önemli açıklamalar:

3. Havalimanının ilk etap finansmanında kefil DHMİ!

3. havalimanının ilk etabının 4.5milyar Euro’luk finansman paketi tamamlandı. Bugün imzalanacak anlaşmada aslan payını 3 kamu bankası üstlendi, Hazine değil, DHMİ gelir garantisi verdi

3. Havalimanı'nda gecikme olmayacak!

DHMİ Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım şöyle konuştu: "3. Havalimanının gecikmesiyle ilgili bir durum söz konusu olmayacak, iki hafta evvel bir teftiş yaptık'' diye konuştu.

3. Havalimanı'na ilk uçak 2018'de inecek!

DHMİ Genel Müdürü Yıldırım, “Almanya’dan bile arayıp‘ 3. havalimanı iptal oldu mu?’ diye sordular. 2018’in ilkçeyreğinde ilk uçak inmişolacak” diye konuştu.

3.Havalimanı'nda gecikme yok!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım, İstanbul'un 3. havalimanının gecikmesinin söz konusu olmadığını; 2018'in ilk çeyreğinde ilk uçağın ineceğini belirtti.

3. Havalimanı terminal binası inşaatı başladı!

DHMİ Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım, Atatürk Havalimanı’nda görev yapan gazetecilerle iftar yemeğinde bir araya geldi. Yıldırım burada yaptığı açıklamada 3. havalimanı terminal binası inşaatına başlandığını bildirdi.

3. Havalimanı'nın temeli ne zaman atılacak?

Türkiye'nin mega projelerinden olan İstanbul 3. Havalimanı'nda hazırlıklar tamam. DHMİ Genel Müdürü Yıldırım yakında temel atılacağını belirtti. Yıldırım henüz tarih belirlenmediğini belirtti.

3. havalimanında 5 milyar euroluk karmaşa!

3. havalimanını yapacak konsorsiyumun alacağı kredinin 5 milyar Euro’luk kısmına kefil olduklarını söyleyen DHMİ Genel Müdürü kafaları karıştırdı. Ekonomi bürokratları krediye kamunun garanti vermediğini açıkladı.

3. havalimanında yer teslimi tamamlandı, inşaat başlıyor!

DHMİ Genel Müdürü Yıldırım, "İstanbul 3. havalimanında yer teslimi 1 Mayıs itibarıyla resmen yapıldı. Master planında küçük değişiklikler var, havalimanının temeli yakında atılacak. Kredi sözleşmesi de bu ay olacak" dedi.

3. havalimanının kredi sözleşmesi bu ay imzalanacak!

Türkiye'nin mega projelerinden olan İstanbul 3. Havalimanı'nda hazırlıklar tamam. DHMİ Genel Müdürü Yıldırım yakında temel atılacağını belirtti.

3. Havalimanı'nda çalışmalar ne durumda?

3. Havalimanı'nda DHMİ'nin yer teslimini yaptığını belirten CMLKK ortaklığının CEO'su Akçayoğlu, "1 Mayıs inşaat sürecinin başladığı tarih oldu. Önümüzdeki günlerde master planımız da onaylanır" dedi..

DHMİ 3. Havalimanı inşaatında sıkıntı yok Haberi

DHMİ 3. Havalimanı inşaatında sıkıntı yok

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü'nden, İstanbul Yeni Havalimanı Projesi Acele Kamulaştırma Kararının iptali davaları ile ilgili basında yer alan haberler üzerine yazılı bir açıklama yapıldı.


Mahkeme kararlarının bazı medya organlarınca çarpıtılarak kamuoyunun yanıltıldığı belirtilen açıklamada, "TOKİ aleyhine açılan ve kuruluşumuzun müdahil olduğu bazı davalar ile ilgili herhangi bir dosya bilgisi verilmeden yayınlanan haberler tamamen gerçek dışıdır. Bugün itibarıyla TOKİ'ye ulaşan tüm mahkeme kararlarında yürütmenin durdurulması taleplerinin reddine karar verilmiş olduğu bilinmelidir" ifadeleri kullanıldı.


İnşaat çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiği İstanbul Yeni Havalimanı'nın inşa sürecini sıkıntıya sokacak ya da geciktirecek hiçbir hukuki durum ve kararın olmadığı belirtilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı:


"Acele kamulaştırma kararı ve kamulaştırma kararlarına karşı İdare Mahkemeleri ve Danıştay 6. Dairesinde iptal ve yürütmenin durdurulması taleplerinde...