25 / 08 / 2024

dicle elektrik sahibi kim

dicle elektrik sahibi kim

Diyarbakır'da gerçekleştirilen Dicle Elektrik A.Ş' nin özelleştirme devrinin yapıldığı törene Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Maliye Bakanı Şimşek, Kalkınma Bakanı Yılmaz ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker katıldı...

Opel Mokka Elektrik'te çifte fırsat için son 3 gün! Hem 78 bin 900 TL indirim hem 0 faiz bir arada!

Elektrikli otomobil kampanyaları yeni bir araç sahibi olmak isteyenlerin yakından takip ettiği konular arasında yer alırken, Opel Mokka Elektrik'te hem indirim hem de 0 faiz fırsatı sunuluyor

Erkan Petekkaya'nın sahibi olduğu şirket İzmir'den 250 dönüm arazi satın aldı! GES tesisi kurulacak!

İzmir’in Karaburun ilçesi Küçükbahçe Köyü’nden 250 dönümlük arsa alan Erkan Petekkaya'nın sahibi olduğu Nano Yenilenebilir Enerji Yatırımları Anonim Şirketi buraya GES ve Elektrik Depolama Tesisi kuracak.

Kiracılar dikkat! 4 milyon haneye elektrik desteği verilecek peki kimler yararlanabilir? 

İhtiyaç sahibi olan 4 milyon 53 bin hanenin elektrik faturası devlet tarafından ödeneceği kaydedildi. Buna göre, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yapılan açıklama kapsamında 4 kişilik bir aile için aylık 216.82 Türk Lirası, 5 kişilik ve üzeri haneler için ise 260.19 Türk Lirası destek.

Kiracı elektrik, su, doğalgaz borcunu ödemezse ne olur?

Ev sahipleri bazen evden çıkan kiracıların bıraktığı elektrik, su ve doğalgaz gibi hizmetlere dair borçlar ile karşı karşıya kalabiliyorlar. Böyle bir durumda borç ne nasıl olur, kalan borcu ev sahibi mi öder? İşte haberin detayları...

Elektrik faturanız aylık 135 TL’den fazla geliyorsa hemen PTT'ye koşun! 

Devlet, destek ödemelerine son sürat devam ediyor. Gereksinim sahibi ailelere aylık 135 TL’den fazla elektrik faturası gelen dar gelirli ailelere destek yapılacak. İşte detaylar.

Doğal gaz ve elektrik yardımının ne zaman ödeneceği belli oldu!

İhtiyaç sahibi ailelere yapılacak doğal gaz yardımı ve elektrik desteği ile ilgili beklenen haber geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, doğal gaz yardımı ve elektrik desteği ödemesinin bu hafta yapılacağını açıkladı.

Elektrik faturanızı devlet ödüyor! Hemen PTT şubesine gidip paranızı alın! Elektrik yardımı ne kadar?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi vatandaşlar için Elektrik Tüketim Desteği Yardım Programı'nı açıkladı. Vatandaşlar, PTT şubesine gidip elektrik desteği alabilir. Peki elektrik yardımı ne kadar, elektrik yardımına kimler başvurabilir? İşte elektrik desteğine başvuru şartları...

Elektrik ve doğalgaz yardımı resmen başladı!

Geçtiğimiz günlerde soğuk kış ayları için ihtiyaç sahibi ailelere yakacak yardımı ile birlikte doğalgaz yardımı da açıklandı. İhtiyaç sahiplerini yakından ilgilendiren doğalgaz desteği ve elektrik faturalarına verilen destekler devam ediyor...

Konut sahibi olmak artık daha kolay!

Devlet, ihtiyaç sahibi ailelere bedava elektrik yardımında bulunduğu gibi dar gelirlilerin evini yapma, onarması ve eşya konusunda da destek sağlıyor. Buna göre, prefabrik ev yapımında 30 bin TL, betonarme ev yapımında ise 40 bin TL'lik destek veriliyor.

Şanlıurfa'daki inşaatlara mesafe uyarısı!

Dicle Elektrik,Şanlıurfa'nın merkez Karaköprü, Haliliye ve Eyyübiye ilçelerindeki inşaatlardaki yanlış uygulamalara dikkat çekti...

Balıkesir'de döviz bozdurup ev alana elektrik, su, doğalgaz bedava!

Balıkesir’de faaliyet gösteren bir inşaat şirketinin sahibi, daire satın almak üzere döviz bozduran vatandaşların evlerinin elektrik, su, doğal gaz, internet, tv, bina aidatı ücretlerini firma olarak karşılayacaklarını dile getirdi. 

Dicle Elektrik’in hizmet binası yıkıldı!

5 yıldır ödenmeyen borçları nedeniyle elektrikleri kesilen Batman Beşeri Belediyesi, Dicle Elektrik’e ait hizmet binasını iş makineleri ile yıktı.

Elektrik direkleri kamulaştırmasız el atma davası!

Kimi arsalar elektrik direklerinin inşası nedeniyle kamulaştırmasız el atmaya konu olabiliyor. Bu durumda mal sahibi elektrik direkleri kamulaştırmasız el atma davası açarak, kamulaştırma bedeli talep edilebiliyor. İşte dava örneği..

dicle elektrik sahibi kim Haberi

dicle elektrik sahibi kim


Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Geçen yıl enerji ithalatımız cari açığımızın oldukça üzerinde, 60 milyar dolar olarak gerçekleşti. Türkiye enerjiye bağımlı bir ülke. Dolayısıyla enerjimizi her türlü kayıp ve kaçağı önleyerek son derece verimli şekilde kullanmak durumundayız" dedi.


Dicle Elektrik Dağıtım AŞ ve Dicle Elektrik Perakende Satış AŞ'nin devir teslim ve imza töreni, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kalkınma Bakanı Yılmaz ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mendi Eker'in katılımıyla gerçekleştirildi.


Rönesans Düğün ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen törende konuşan Bakan Yılmaz, Dicle bölgesinin elektrik dağıtım işinin bundan sonra özel sektör tarafından gerçekleştirileceğini belirterek, bunun, tüm Türkiye'de yapılan bir uygulamanın son derece önemli bir bölgeye yaygınlaştırılması olduğunu söyledi.


Bakan Yılmaz, birkaç bölgede daha devir teslimin greçekleşmesi halinde tüm...